۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۶
کد خبر: ۳۷۷۰۵
نگاهی به تاکیدات رهبرمعظم انقلاب مبنی بر مقابله با تهدیدات اقتصادی دشمن
رهبر معظم انقلاب اخیراً باردیگر حمایت خود را از دولت اعلام کردند و تاکید فرمودند که در کشور هیچ بن بستی وجود ندارد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند:" آنها که می‌گویند دولت باید برکنار شود در نقشه دشمن نقش آفرین هستند. "
این اظهارات ایشان تاکیدی بر این نکته بود که دولت باید با قوت سرکار بماند و ازتمام امکانات خود برای حل مشکلات بهره ببرد.
اما گویا این بسیاری گوشهای خود را بر این تاکیدات بسته‌‌‌اند و یا متوجه اهمیت اظهارات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت وحدت و انسجام عمومی در کشور در شرایط حاضر نشده‌اند.
همچنانکه شاهد هستیم، سعید حجاریان تئوریسین جریان اصلاحات اخیردر گفتگویی اظهارنظر کرده است که کابینه از درون فرو ریخته است. وی گفته است: "واقعیت این است که روحانی تنها یک پروژه داشت؛ و زمانی که آن پروژه یعنی برجام با دست‌انداز مواجه شد، گویی کابینه از درون فروریخت. به‌نحوی که بعضی وزرا سودای رفتن دارند، بعضی مشاوران جدا شدند."
تامل در این اظهارات نشان می‌دهد که اصلاح طلبان که روزگاری خود را ازجمله حامیان پرو پا قرص روحانی معرفی می‌کردند، همچنان برنامه عبور از روحانی را دنبال می‌‌کنند و در تلاش برای تضعیف دولت روحانی هستند.
همه می‌دانند که اصلاح طلبان که نقش مهمی در رئیس جمهور شدن روحانی ایفا کردند، اما امروز به دلیل وضعیت نابسامان اقتصاد تلاش می‌کنند تا از زیر بار حمایت از او به نوعی شانه خالی کنند. از این رو آنها نقش اپوزوسیون دولت را بازی کرده تا کارنامه ضعیف دولت به نام آنها ثبت نشود.
چندی پیش بود که حجت الاسلام ابطحی از فعالان اصلاح طلب دولت را گنگ و لال و وزیران آن را سوپر محافظه‌کار معرفی کرده بود و مصطفی کواکبیان از نمایندگان اصلاح طلب مجلس دهم نیز گفته بود که به خاطر ضعف عملکرد تیم اقتصادی دولت خجالت می‌کشد در انتخابات دوازهم ریاست جمهوری از روحانی حمایت کرده است.
همچنین «علیرضا علوی‌تبار»، نیز که از تئوریسین‌های جریان اصلاح‌طلب محسوب می‌‌شود تاکید کرده بود که اگر رانت‌هایی که تاکنون توسط دولت توزیع شده است؛ به اصلاح‌طلبان هم تزریق نشود آنگاه چپ‌ها مجبور به «عبور از روحانی» می‌شوند.
محمدرضا خاتمی نیز که ازجمله چهره‌های شناخته شده جریان اصلاحات بشمار می‌رود، در این باره گفته بود که می‌خواستیم روحانی حلقه وصل باشد اما حضورش برای اصلاح طلبان قوزبالاقوز شد.
از این اظهارات می توان اینگونه نتیجه گرفت که اصلاحات مانند همیشه سعی دارند با پوست اندازی و انداختن تقصیرها به گردن دیگری وجهه خود را حفظ کند.

آمادگی برای جنگ اقتصادی
نوع تعاملات اصلاح طلبان با دولت نشان می‌دهد که سیاست‌هایی که آنها دارند فراتر از دولت روحاني است. از این رو دولت وظیفه دارد برای مقابله با این زیاده خواهی‌ها و حفظ ثبات در جریان اجرایی کشور قدم‌های تازه ای را بردارد.
آنچه که باید در دستور کار روحانی قرار گیرد آن است که برنامه‌ای برای تداوم شرایط اقتصادی کشور داشته باشد و مانع از آن شود که از وضعیت اقتصادی کشور برای باج گیری‌های سیاسی بهره‌برداری شود.
در حال حاضر دولت باید هر علامت و پالسی را که نشان‏دهنده نوعی یأس و ناامیدی در جامعه باشد، زنگ خطر برای خود بداند و وقت خود را برای جبران و انسجام در کشور قرار دهد.
همانگونه که رهبر انقلاب تاکید فرمودند دشمنان کشور از جمله امریکا، بر جنگ اقتصادی علیه ایران تمرکز کرده اند و دولت باید در این شرایط خود را برای مقابله برنامه‌های دشمن آماده کند و ضمن تجهیز خود ، آرایش جنگی بگیرد.مسئولان دولتی باید باور کنند که دشمن جنگ اقتصادی را شروع کرده و انتظار ملت این است که دولت نیز آرایش جنگ اقتصادی به خود بگیرد.

توجه به توصیه‌های رهبری
رهبر انقلاب، اولین بار، در سال ۸۶، عبارت «جنگ اقتصادی» را مطرح کردند. ایشان در ابتدای آن سال با اشاره به برنامه‌های دشمن برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی‌ عنوان کردند: «من برنامه‌های استکبار جهانی علیه ملت ایران را در سه جمله خلاصه میکنم: اول، جنگ روانی؛ دوم، جنگ اقتصادی و سوم، مقابله با پیشرفت و اقتدار علمی.»
چهار سال بعد، در سال ۱۳۹۰ نیز دراین‌باره چنین فرمودند: «همه‌ی شواهد نشان‌دهنده‌ی این است که دشمن امروز بر روی چند نقطه، تکیه‌ی اساسی دارد. از واضح‌ترین‌هایش انسان شروع کند، یکی مسئله‌ی اقتصاد است... به زانو درآوردن کشور از لحاظ اقتصاد، عقب راندن و پس راندن کشور در زمینه‌ی اقتصاد که منتهی بشود به فلج پایه‌های اقتصادی.»
دو سال بعد از آن نیز، «سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی» را با هدف جلوگیری از حملات اقتصادی دشمن، به دستگاه‌های دولتی و حکومتی ابلاغ فرمودند. بعدتر، پیشنهاد تأسیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دردولت، به‌منظور اجرایی شدن سازوکارهای آن را نیز مطرح کردند.
یادمان باشد بی اعتنایی مسئولین بود که باعث شد تا رهبرانقلاب در دیدار با مسئولان نظام، پیشنهاد تشکیل ستاد مبارزه با فساداقتصادی را به دولت بدهند تا توجه آنها را به دشمنی‌ها جلب کنند.
ایشان در این باره فرمودند : «دشمن ما اتاق جنگ را برده است در وزارت خزانه‌داری؛ [اتاق] جنگ علیه ما به جای وزارت دفاع، وزارت خزانه‌داری آنها است، به شکل فعّال هم مشغولند... من عرض می‌کنم اینجا هم بایست ستاد مقابله‌ی با شرارتِ این دشمن در مجموعه‌ی اقتصادی تشکیل بشود؛ وزارت خارجه باید پشتیبانی کند، باید به‌صورت همراه کمک کند لکن بایست در مرکز اقتصادی دولت این ستاد تشکیل بشود و این کار را دنبال کنند.»
متأسفانه با همه‌ی توصیه‌هایی که رهبرانقلاب در این زمینه داشتند، آرایش اقتصادی کشور تغییر خاصی نسبت‌به گذشته نکرد. انتظار این بود که با توجه به جنگ اقتصادی، اقدامات مهمی‌ در راستای کاهش وابستگی به نظام اقتصادی جهان در ایران صورت گیرد که این مهم صورت نپذیرفت. حتی اقدامات پدافندی در مقابله با تحریم‌ها به‌کندی و در بیشتر موارد بعد از مشاهده شدن آثار تحریم‌ها صورت می‌پذیرفت.

جستجوی راهکار
اگر دولت بتواند آرایش جنگی به خود بگیرد و رویه فعلی خود را ارائه دهد، کمترین منفعت آن آرام کردن دل مردمی است که از اختلاس‌ها، فساد، رانت خواری و ..... عصبانی هستند.
از سوی دیگر اگر دولت بپذیرد که درجنگ اقتصادی هستیم باید اتاق جنگ ایران را فراهم کند.
ماموریت این اتاق جنگ رصد تحرکات و سیاست‌ها و برنامه‌های دشمن در حوزه جنگ اقتصادی و یش‌بینی سناریوهای دشمن در این جنگ است. در این پیش بینی باید سناریوهایی که ترکیبی از مباحث اقتصادی، سیاست خارجی، امنیتی، اجتماعی و جنگ روانی است مورد توجه قرار داد. دیگر ماموریت این نهاد تدوین برنامه های متقابل برای خنثی سازی تحرکات دشمن و افزایش استحکام نظام اقتصادی ایران خواهد بود. این نهاد با شناسایی به موقع و طراحی‌های مناسب چه به‌صورت پدافندی و چه به صورت آفندی تهدیدها را کاهش داده و به عبارتی تهدید زدایی می‌کند.
همچنین دولت باید با راهکار مشخصی برای برون رفت از وضعیت فعلی اقتصاد، تدوین و آن را به مجلس ارائه دهد تا مجلس درمورد برنامه اعلامی دولت اعلام نظر و تصمیم گیری کند.
د راین راستا ضرورت دارد دولت تیم خود را متناسب با شرایط جنگ اقتصادی تغییر دهد و از جوانان فعال و متخصص در این حوزه استفاده کند.
وضعیت فعلی اقتصاد کشور نشان می‌دهد که این تیم درشرایط بحرانی نمی‌تواند آنطور که باید و شاید مدیریت لازم را انجام دهد.
همچنین نباید فراموش کرد که یکی از مهمترین اولویت های فعلی کشور مبارزه با فساد است و دولت باید این کار را ازبرخورد با دستگاه‌های دولتی که فساد اقتصادی دارند، شروع ونسبت به آنها برخورد جدی کند.
باید در نظر داشت از جمله لوازم جنگ اقتصادی رویکرد قوانین به شرایط ویژه جنگی است. بنابراین در این شرایط با کسانی که برای مردم مشکلات اقتصادی آفریده‌اند، باید برخوردی ویژه شود و همانطور که رهبر معظم انقلاب هم تاکید کردند با اخلالگران اقتصادی برخوردس قاطع و جدی شود.
در نهایت مهمترین راهکار برای برنده شدن در میدان جنگ اقتصادی را بازگشت به جوهره انقلاب و اتکا به خود است.
بعلاوه استفاده از ظرفیت‌های نیروهای مسلح و نهادهای دولتی می‌تواند در برنامه‌های جنگ اقتصادی، مد نظر دولت قرار گیرد.
در نهایت رئیس جمهور باید آب پاکی را روی دست کسانی که نسخه استعفای دولت را از آنسوی مرزها پیشنهاد دادند، بریزید و نشان دهنده تلاش آنان با فروپاشی سیاسی از روش جنگ اقتصادی به جایی نخواهد رسید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر