به گزارش پایداری ملی، فواد ایزدی کارشناس مسائل بین الملل پیرامون پیشنهاد اخیر رئیس جمهور آمریکا در خصوص مذاکره با ایران و در عین حال افزایش فشارها و تحریم ها علیه ملت ایران، اظهارداشت: امر مذاکزه به خودی خود موضوع جدیدی برای ایران به حساب نمی آید چرا که ما سال ها در خصوص موضوع هسته ای با غرب و آمریکا مذاکره داشتیم، حتی در اواخر مذاکرات هسته ای رهبر معظم انقلاب فرمودند در حوزه های دیگر هم می توان با غربی ها وارد مذاکره شد در صورتی که در بحث هسته ای با آنها به نتیجه مطلوب و مناسبی برسیم.
وی گفت: به همین جهت مذاکره برای ایران امر غیر معمولی نیست، اما صرف مذاکره برای مذاکره به هیچ کاری نمی آید، هدف اصلی ما از مذاکره با آنها برداشته شدن تحریم ها است اما تجربه چندین سال مذاکره با آنها در حوزه هسته ای به خصوص در سال های اخیر به ما نشان داد که مذاکره با آمریکا نه تنها منجر به کاهش تحریم های ما نشده بلکه تحریم و فشار علیه ایران بیشتر هم شده است.
ایزدی ادامه داد: باید توجه کنیم که بعضی اوقات پذیرفتن مذاکره یک بُعد منفی دارد، به این معنا که طرف مقابل تصور می کند ایران از سر ضعف و ناتوانی به مذاکره با آنها تن داده، بنابراین فشارها را بیشتر می کنند.
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه اگر ایران مجدد بخواهد مذاکره ای داشته باشد باید مطئمن شود که شرایط همچون دفعات قبلی نیست که منافع ما تامین نشود، تصریح کرد: تشخیص این امر هم به عهده مقامات است که فعلا تشخیص این است که مذاکره نتیجه ای نخواهد داشت، به طور مثال صحبت های آقای ظریف را نگاه کنید می بینید که نظر وی این است که آمریکا علاقه و تمایلی به مذاکره ندارد.
وی بیان کرد: رئیس جمهور آمریکا از یک طرف پیشنهاد مذاکره بدون قید و شرط با ایران را مطرح می کند و از طرفی وزیر خارجه آن کشور یک ساعت بعد شروطی را برای مذاکره با ایران تعیین می کند که با نگاهی به این شروط متوجه می شویم عملی کردن هیچ یک از آنها برای ایران امکان پذیر نیست، شروطی از قبیل اینکه سیاست داخلی و خارجی ایران دراختیار آمریکا باشد یا اینکه بحث هایی را در موضوعات موشکی و هسته ای ایران مطرح می کنند که هیچ کدام از جانب ایران قابلیت اجرا ندارند و پذیرفتنی نیست.
ایزدی گفت: بنابراین بحث مذاکره موضوع جدی نیست، چون طرف مقابل علاقه و تمایلی به این مذاکره ندارد و هیچ علامت و نشانه ای در این خصوص از سوی آنها نمی بینیم. اگر طرف مقابل آمادگی و تمایلی به مذاکره داشت حداقل یکی از شروطی که پمپئو برای ایران مشخص کرده بود را به نحوی تنظیم می کردند که ایران بتواند آن را انجام دهد تا باب مذاکره را باز کنند ولی این کار را هم انجام ندادند.
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه در دولت فعلی کسانی هستند که همچنان علاقه مند به مذاکره با آمریکا هستند، افزود: گویا این دولت کاری جز مذاکره و گفتگو بلد نیست و آن را هم البته به خوبی انجام نمی دهد.
وی ادامه داد: مطرح کردن پیشنهاد مذاکره از سوی ترامپ به دلیل برخی دعواهای داخلی آنها و همچنین به کارگیری بحث تبلیغاتی در سطح جهانی است، گویا آمریکا این کار را از اسرائیلی ها آموخته که همه جور فشاری را به طرف مقابل می آورند و هیچ گونه قصد مذاکره ای هم ندارند، اما اینطور مطرح می کنند که می خواهند وارد مذاکره شوند.
ایزدی در پایان خاطرنشان کرد: در این خصوص توجه داشته باشیم که این سیاست آمریکا در قالب سیاست چماق و هویچ نیست، آنها با انجام عملیات روانی اینطور وانمود می کنند که فشار و تحریم های ما را که دیدید، حالا هویچ هم که مذاکره باشد را از سوی ما ببینید، در صورتی که در این داستان ما هویچی نمی بینیم، اصل داستان چماق و هویچ این است که شما دو انتخاب دارید، اما سیاست آمریکا به واقع چماق و چماق است یعنی آمریکا می گوید ما شما را تحریم می کنیم و اگر این را نپذیرید باید تسلیم شوید، انتخاب بین تسلیم و تحریم است که هیچ کدام هم گزینه خوبی نیست.