۰۴ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۵
کد خبر: ۳۶۷۰
رئیس کارگاه مرکزی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد عنوان کرد
رئیس کارگاه مرکزی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد از ساخت پروانه‌های توربین‌های گازی با استفاده از فناوری موشکی و هسته‌ای در داخل کشور با یک پنجم قیمت وارداتی آن خبرداد.

رئیس کارگاه مرکزی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی‌نژاد خراسان در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به ساخت پروانه برای توربین های گازی مورد استفاده در پالایشگاه های گازی عسلویه گفت: این پروانه ساخته شده از پیچیده‌ترین بخش‌های کمپرسور به شمار می‌رود، به طوری که تکنولوژی ساخت این پروانه تنها در اختیار کشور سازنده است، اما با معیوب شدن این پروانه ها و از طرفی به دلیل تحریم ایران نتوانستیم این پروانه‌ها را حتی با قیمت بالاتری از شرکت سازنده خریداری کنیم.

یوسفیان تصریح کرد: با توجه به امتناع شرکت سازنده از در اختیار گذاردن نقشه، ساخت این قطعه مهم به وسیله متخصصان فعال پالایشگاه شهید هاشمی نژاد به روش مهندسی معکوس انجام شد.

وی تاکید کرد: این قطعه مهم و پیچیده براساس مستندات و بروشورهای شرکت سازنده آن با بهره گیری از روش های نوین مهندسی و باتوجه به  استانداردهای مورد نظر صنعت نفت و گاز ساخته شده است.

رئیس کارگاه مرکزی پالایشگاه شهید هاشمی نژاد تصریح کرد: مواد استفاده شده برای ساخت پروانه کمپرسور دراین پالایشگاه از جمله مواد کمیاب در داخل کشور است و متخصصان ایرانی فعال در پالایشگاه شهید هاشمی نژاد با توجه به محدودیت های تحریم موفق به ساخت این پروانه کمپرسور شده‌اند.

به گفته وی توان گردش پروانه ساخته شده در این پالایشگاه ٤٢ هزار دور در دقیقه است و کمترین لرزش را در مقایسه با دیگر کمپرسورهای فعال در کشور دارد(کمپرسورهای معمولی حدود 32 هزار در دقیقه می‌چرخند)، به طوری که این دور گردش بالا تنها در سانتریفیوژهای نیروگاه اتمی وجود دارد.

وی ادامه داد، مواد مورد استفاده در ساخت این پروانه تنها در کشور سازنده بود که نتوانستیم آن را به داخل وارد کنیم،از این رو مجبور بودیم برای پیدا کردن نمونه مشابه این مواد به شرکتهای داخلی رجوع کنیم.

یوسفیان خاطرنشان کرد، پس از جست‌وجوی شبانه روزی تنها یک شرکت داخلی چنین آلیاژی را تولید می‌کرد که از این آلیاژ برای ساخت بدنه موشک استفاده می‌شود.

رئیس کمیته خودکفایی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی‌نژاد با بیان این که  این قطعه در مدت زمان پنج ماه ساخته شده است، هزینه اجرای آن را ٢٨٥ میلیون تومان اعلام و اظهار کرد: در صورت ورود این قطعه از خارج باید ١,٥ میلیارد تومان هزینه می‌شد، در حالی که با ساخت آن در داخل کشور از خروج این میزان ارز از کشور جلوگیری شده و هزینه یک پنجم ساخته شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر