به گزارش پایداری ملی ؛ نشریه انگلیسی «ایندیپندنت» در مقالهای به بررسی تبعات اقتصادی پیروی از دستورات نفتی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای صنعت نفت عربستان پرداخته است.
9 تیر ماه بود که ترامپ در توییتر نوشت که از «ملک سلمان» پادشاه عربستان خواسته که تولید نفت شبهجزیره را 2 میلیون بشکه در روز، افزایش دهد؛ عربستان پاسخ رسمی به این اعلان توییتری نداد، ولی بعدها اعلام شد که آرامکو تلاش میکند تولید خود را به رکورد روزانه 10 میلیون بشکه در روز برساند.
در گزارش ایندیپندنت آمده که عربستان در تلاش برای پایین نگاه داشتن قیمت نفت، در ماه ژوئن رکورد تولید سه سال گذشته خود را شکست و با تولید 10.8 میلیون بشکه نفت در روز، تلاش میکند که خلأ ناشی از حذف احتمالی ایران از بازار نفت را پر کند.
اما چند منبع مطلع که در روزهای اخیر با مقامات دولتی عربستان در تماس بودهاند، شنیدهاند که ریاض از باز شدن زودهنگام شیر تولید نفت ناخرسند است و این اقدام به کاهش قیمت نفت و متضرر شدن عربستان منجر شده است.
در نشست اخیر اوپک در ماه ژوئن، عربستان، متحدانش در حاشیه خلیجفارس و روسیه قول دادند که برای جلوگیری از افزایش شدید قیمت که ناشی از کاهش پمپاژ نفت لیبی و ونزوئلا بود، تولید را افزایش دهند؛ یکی دیگر از دلایل این افزایش، دورنمای کاهش صدور نفت ایران با رسیدن موعد 4 نوامبر (13 آبان) و اجرایی شدن تحریمهای نفتی و بانکی ایران بود.
عربستان خیلی زود به سمت اجرایی کردن قولهای اوپکی خود رفت و در حالی که هنوز خریداران نفت ایران در حال بارگیری نفتکشها هستند، تولید مازاد برای خود ایجاد کرد. این تولید مازاد باعث کاهش بیشتر قیمت میشود و دورنمای نبرد تجاری آمریکا و چین که میتواند به کاهش خرید منجر شود، پتک سنگینتری بر سر قیمتها کوبید.
در همین ماه گذشته میلادی، عربستان آنگونه که محققان نشریه بلومبرگ دریافتهاند، روزانه 500 هزار بشکه نفت کمتر نسبت به ژوئن 2017 نفت صادر کرده است. وزارت انرژی عربستان پیشبینی کرده که این عدد تا ماه اوت به 100 هزار بشکه در روز برسد.