وی با بیان اینکه در این جلسه مقرر شد قصاب خانه های مجهزی در مناطقی
که امکان راه اندازی کشتارگاه های در سطح استان وجود ندارد، توسط اداره کل
دامپزشکی استان کرمان راه اندازی شود خاطر نشان کرد: همچنین در این جلسه مقرر شد
که سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان تا پایان سال جاری، تمامی دام های سنگین
را شناسایی و پلاک گذاری آنها را انجام دهد
.
براساس این گزارش "حمید ملانوری" سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان نیز در این جلسه گفت: مدتی است که بحث آنفولانزا فوق حاد پرندگان، کریمه کنگو و مالت در استان کرمان مطرح بود و خوشبختانه اقدامات خوبی نیز توسط دستگاه های ذیربط انجام شده است.
وی با بیان اینکه بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان با پیگیری های لازم برای استقرار پست های قرنطینه از سمت شمال استان در شهرستان های نوق و انار کنترل شده است اظهار کرد: در حوزه ورود قاچاق دام به استان، بیشتر شاهد این ورودی ها از سمت مبادی جنوبی و شرقی استان بودیم که پست های قرنطینه در این مبادی نیز تعبیه شده است.
ملانوری با اشاره به بیماری تب کریمه کنگو و مالت افزود: در جلسه امنیت غذایی استان تصمیم گرفته شد که اقدامات پیشگیرانه در راستای مبارزه با این بیماری از طریق سم پاشی، احداث پیش سردکن ها در کشتارگاه های استان و جلوگیری از ورود دام قاچاق به استان صورت گیرد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با تاکید بر اینکه مقرر شده تمامی کشتارگاه های استان تا 3 ماه آینده مجهز به پیش سردکن شوند و در غیر این صورت گوشت های آن منطقه از رده خارج خواهند شد اظهار کرد: پیشنهاد می شود از حضور بخش خصوصی برای راه اندازی پیش سردکن ها در سطح استان کرمان استفاده شود ضمن آنکه در مناطقی که نیز این کشتارگاه و پیش سرد کن ها وجود ندارد و باید ساماندهی در بین این مناطق صورت گیرد.
براساس این گزارش، "علی رشیدی نژاد" رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه پیک بیماری کریمه کنگو در سال های 91 و 96 را در استان کرمان داشتیم که در بین این سال ها با روند نزولی مبتلایان به این بیماری شاهد بودیم تصریح کرد: در سال 96 تنها 9 نفر مبتلایان به تب کریمه کنگو در سطح استان گزارش شد اما متاسفانه از ابتدای سال جاری، از 35 مورد مشکوک به این بیماری، 7 نفر مبتلاء و یک مورد نیز کشته شدند.
وی با بیان اینکه این بیماری از طریق گزش کنه و ترشحات دام و گوشت آلوده به انسان منتقل می شود اظهار کرد: این بیماری از اواخر فرودین ماه تا شهریورماه شیوع پیدا می کند که در شهرستان های بافت، سیرجان، شهربابک و اروزئیه بیشترین گزارش از این بیماری را داشته ایم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه این بیماری، یک بیماری بومی استان است اظهار کرد: علت اصلی این بیماری از سال 88 و با گزش کنه ها همراه با ورود دامهای قاچاق به استان کرمان شیوع پیدا کرد که راه های مبارزه با این بیماری از طریق سم پاشی، پیش سردکننده ها و جلوگیری از ورود دام قاچاق است.براساس این گزارش، "حسین رشیدی" مدیرکل دامپزشکی شمال استان کرمان نیز درباره ماهیت بیماری تب کریمه کنگو اظهار کرد: بیماری کریمه کنگو در سال 1944 برای اولین بار در منطقه کریمه شوروی سابق دیده و سال ها بعد این بیماری در کشور کنگو مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه در کشور نیز از سال 1970 برای اولین بار این بیماری شناسایی شد اظهار کرد: این بیماری از بعد تلفات و بالینی از سال 1378 در کشو اپیدمی پیدا کرد که تاکنون در استان های سیستان و بلوچستان و اصفهان بیشترین مورد تلفات را داشته و استان کرمان در وضعیت متوسط کشوری قرار دارد.
رشیدی با بیان اینکه کنه، ناقل و مخزن این بیماری است اظهار کرد: در دام این بیماری علامتی ندارد و دام آلوده را نمی توان در این بیماری تشخیص دهیم به همین منظور مبارزه با انگل ها و مراقبت های کشتارگاهی دو بحث در مبارزه با این بیماری است.
مدیرکل دامپزشکی شمال استان کرمان با تاکید بر اینکه گوشت های ذبح شده باید 24 ساعت در سرخانه های کشتارگاه ها نگهداری شود که ضرورت راه اندازی این پیش سردکن ها در کشتارگاه های بهداشتی را نشان می دهد تصریح کرد: در راستای مبارزه با کنه نیز 12هزار لیتر سم پاشی به صورت رایگان از محل اعتبارت این اداره کل در سال گذشته صورت گرفت که در این راستا 300 میلیون تومان هزینه شد.
وی ادامه داد: 15 هزار لیتر سم نیز برای سال جاری نیاز داریم تا سم
پاشی محل دام در سطح استان صورت گیرد که به 700 میلیون تومان اعتبار نیاز است تا
بتوانیم ظرف مدت 2 ماه مناطق تحت خطر را سم پاشی کنیم.
رشیدی با اشاره به جلوگیری از ورود قاچاق دام به استان اظهار کرد:
متاسفانه هنوز، پلاک گذاری دام ورودی از جنوب استان صورت نگرفته است و اگر پلاک
گذاری به صورت کامل و مستمر صورت گیرد می توان از قاچاق جدی دام به استان کرمان
جلوگیری کرد.