۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۵
کد خبر: ۳۴۴۷۸
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: در صورتی که پس از مدت مشخص‌شده به این نتیجه برسیم که منافع ملی‌مان تأمین نمی‌شود، ما سناریوهای دیگری داریم و موضوع خروج از برجام هم حتماً جزء سناریوهای ماست.

به گزارش پایداری ملی، کاظم جلالی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ، با اشاره به خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: ما از ماه‌ها قبل سناریوهای مختلف را مورد بررسی قرار دادیم.

وی با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور پس از اعلام خروج ترامپ از برجام تصریح کرد: همانگونه که رئیس‌جمهور هم به آن اشاره کرد سازمان انرژی هسته‌ای قرار شد با آمادگی کامل آماده باشد تا ببینیم نتایج مذاکراتمان به اروپایی‌ها به کجا خواهد رسید.

*از ماه‌ها قبل، ایران سناریوهای مختلفی را درصورت نقض عهد آمریکا در نظر گرفت

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد: ما قائل به این هستیم که در گام نخست بر اساس آموزه‌های دینی‌مان به تعهداتمان پایبند هستیم و از طرف دیگر برجام محصول توافق ایران و آمریکا نبود بلکه محصول توافق بین‌المللی بود آن هم بر اساس قطعنامه‌ شورای امنیت سازمان ملل متحد.

جلالی ادامه داد: ما بر این اساس با اروپایی‌ها مذاکره می‌کنیم و قائل به این هستیم که هر معاهده بین‌المللی از دو بخش تکالیف و حقوق برخوردار است.

* اگر قرار باشد ملت ایران از حقوق خود برخوردار نباشد، دلیلی ندارد تکالیف بیهوده‌ای انجام دهیم

وی بر همین اساس اضافه کرد: ما حتماً تکالیف خود را به خوبی انجام می‌دهیم به شرط اینکه از حقوق خودمان هم برخوردار باشیم. اگر قرار باشد ملت ایران از حقوق خود برخوردار نباشد، طبعاً هیچ دلیلی ندارد که تکالیف بیهوده‌ای را انجام دهد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد که من فکر می‌کنم باید زمان را بگذرانیم تا مذاکره با اروپایی‌ها به سرانجام برسد و بعد بتوانیم در یک فضای غیراحساسی و عقلانی و بدون تعجیل تصمیمات مقتضی را اتخاذ کنیم.

جلالی همچنین عنوان کرد: به نظر من در حال حاضر روشی که جمهوری اسلامی اعمال کرد روش معمول و منطقی است.

* قطعا «خروج از برجام» یکی از سناریوهای ایران در صورت عدم تامین منافع ملی است

وی همچنین اعلام کرد که در صورتی که اگر پس از مدت مشخص‌شده ما به این نتیجه برسیم که منافع ملی ما تأمین نمی‌شود ما سناریوهای دیگری داریم و موضوع خروج از برجام هم حتماً جزو سناریوهای ما است، اما همه اینها مبتنی بر این است که منافع ملی ایران تأمین بشود یا خیر.

این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی همچنین با بیان ارزیابی خود درباره صحبت‌های ترامپ مبنی بر اینکه ایران در طول این مدت توانسته تهدیدات خود را در منطقه توسعه دهد، تصریح کرد: اینکه ایران در منطقه دارای نفوذ است برخاسته از روح انسان‌دوستی و پیوندی است که انقلاب اسلامی با ملت‌های منطقه برقرار کرده است.

*بخاطر ادبیات ترامپ و استیلاطلبی ایالت متحده آمریکا هیچ‌گاه نتوانستند با ملت‌ها ارتباط برقرار کنند

وی‌ ادامه داد: طبعاً ادبیاتی که آقای ترامپ و نوع استیلاطلبی که ایالت متحده آمریکا دارد،‌هیچ‌گاه اینها نتوانستند با ملت‌ها ارتباط برقرار کنند. اینها تنها با قدرت‌های دیکتاتور مرتجع منطقه ارتباط برقرار کردند.

جلالی بر همین اساس اضافه کرد: این عیب جمهوری اسلامی ایران نیست، بلکه یک حسن بزرگ است که پیوندی با ملت‌ها دارد. در همین جریان داعش که خود ترامپ گفت داعش را اوباما و کلینتون پدید آورده‌اند، بیانگر همین موضوع است.

*ایالت متحده آمریکا تنها با قدرت‌های دیکتاتور مرتجع منطقه ارتباط برقرار کرد

«جمهوری اسلامی ایران در این شرایط در کنار همه مردم عراق و سوریه ایستاد، یعنی ما در این شرایط زمانی که مسیحیان، آشوریان، برادران سنی و شیعه‌مان و هر کسی که در مرز تهدید داعش قرار گرفت، ما کاری به دین،‌ مذهب و اعتقادات او نداشتیم، بلکه به وجهه انسانی او نگاه و برای نجات آنها تلاش کردیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: آنهایی که از آنها حمایت کردیم طبیعتاً‌ طرفدار ما هستند و ما در منطقه نفوذ داریم که برخاسته از اخلاق، منش انسانی و مبارزه صادقانه با تروریست‌ها و مبارزه صادقانه ما با مواد مخدر است. زمانی که ایالات متحده این رفتار صادقانه را ملت‌های دنیا ندارد، جایگاهی هم ندارد، نمی‌توانند انتظار داشته باشند که جمهوری اسلامی هم جایگاه نداشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر