بنا بر اعلام دادستانی تهران مسدودسازی تلگرام باید به نحوی باشد که محتوای شبکه مذکور با هیچ فیلترشکنی در کشور قابل دسترس نباشد.
به گزارش پایداری ملی، پیامرسان خارجی تلگرام مدتهاست بدون رعایت هیچ ضابطه و قانون مشخص در کشور ما فعالیت میکند. فعالیت بیضابطه این پیامرسان موجب بروز مشکلات فراوانی در کشور شده است. به همین دلیل از مدتها قبل مسئولان کشور به دنبال راهحلی برای این معضل بودند.
ساعاتی قبل با صدور دستور قضایی، پایان کار تلگرام در ایران اعلام شد؛ دادستانی تهران اعلام کرد بر اساس حکم قضایی صادر شده کلیه ارائه دهندگان خدمات دسترسی به اینترنت کشور مکلفند نسبت به اعمال مسدودسازی کامل وبسایت و اپلیکیشن شبکه اجتماعی تلگرام اقدام نمایند. بنا بر اعلام دادستانی تهران اعمال مسدودسازی باید به نحوی اجرا شود که محتوای شبکه مذکور با هیچ نرم افزاری (اعم از فیلترشکن و نظایر آن) در کشور قابل دسترس نباشد.
کدام فیلترشکن قویتر است ؟!
بسیاری از کاربران اینترنت داخل کشور برای گذشتن از سد فیلترینگ به سراغ نرم افزارهای فیلترشکن و ویپیان رفته؛ این رجوع کاربران به این روشهای عبور از فیلترینگ، باعث رشد فزاینده فروش اکانتهای VPN و نرم افزارهای فیلترشکن شده است؛ به نحوی که رئیس پلیس فتا چندی پیش آمار استفاده کنندگان کاربران ایرانی از VPN را حدود 30 درصد اعلام کرد. با توجه به اینکه دادستانی اعلام کرده، ارائه دهندگان خدمات دسترسی به اینترنت کشور باید شبکه اجتماعی تلگرام را مسدود کنند و همچنین این مسدودسازی باید به نحوی اجرا شود که محتوای شبکه مذکور با هیچ نرم افزاری (اعم از فیلترشکن و نظایر آن) در کشور قابل دسترس نباشد، خیال استفاده از فیلتر شکن برای دسترسی به تلگرام یک خیال واهی است. در حقیقت با استفاده از هیچ یک از هیچ فیلترشکنها نمیتوان به این شبکه پیامرسان دسترسی پیدا کرد.
استفاده از فیلترشکن چه خطراتی دارد ؟
یکی از اصلیترین خطرهای استفاده از فیلترشکنها، دسترسی غیرمجاز سرورهای خارجی به داده های کاربران ایرانی است. به این صورت اغلب سرورهایی که اشتراک VPN - وی پی ان- را در اختیار کاربران قرار می دهند نه تنها تمامی اطلاعات رد و بدل شده را بررسی و کنترل میکنند، بلکه به همین وسیله با پورتهای باز رایانه کاربر، به اطلاعات درون رایانه و گوشی هوشمند وی دسترسی پیدا کرده و امکان کپی برداری و یا دیدن اطلاعات داخلی رایانه و گوشی کاربر را برای سرورهای خارجی میسر میکنند.
در همین رابطه، سرپرست معاونت تشخیص و پبشگیری پلیس فتا با اشاره به خطرات استفاده از فیلترشکن و ویپیان و توصیههای پلیس فتا میگوید: اصلیترین کاربرد استفاده از VPN طراحی شبکههای امن درون سازمانی است و این شبکهها به منظور انتقال اطلاعات امن درون سازمان و کاهش امکان دسترسی افراد خارج از سازمان به اطلاعات طبقهبندی شده طراحی و راه اندازی میشوند و در اکثر موارد اطمینان کردن به فیلترشکنهای تجاری ارزان قیمت عقلانی نیست.
کلاهبرداری از طریق فروش فیلترشکن
همچنین گفتنی است؛ در این میان عدهای سودجو در پوشش ارائه فیلترشکنها یا فیلترشکن مخصوص تلگرام اقدام به کلاهبرداری کرده و با توجه به بسته شدن مسیرها از طریق فیلترینگ، کاربران صرفا پرداخت هزینه میکنند و نمیتوانند از محتوای تلگرام بهرهمند شوند. در این بین صرفا کاربران هستند که متحمل ضرر خواهند شد، چراکه اطلاعات شخصی آنها به راحتی با خرید این اشتراکها برای افراد سودجو قابل رویت بوده و احتمال هرگونه استفاده سودجویانه از اطلاعات شخصی آنها منتفی نخواهد بود.
کاربران به جای استفاده از فیلترشکن چه کار کنند ؟
کاربران تلگرام باید توجه داشته باشند که در صورت فیلتر شدن این پیامرسان، به جای افتادن در دام فیلترشکن که توسط سودجویان ایجاد میشود، میتوانند از پیامرسانهای داخلی استفاده کنند. شبکههای اجتماعی داخلی از امکانات و قابلیتهای منحصر به فرد برای امور مختلف از جمله پیامرسانی و کسبوکار برخوردار هستند. علاوه بر اینها، استفاده از پیامرسانهای داخلی، مانع خروج اطلاعات شخصی و ملی از کشور و جاسوسی سرویسهای امنیتی دشمن و همچنین رصد و مقابله جرائم سایبری میشود.