۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۸
کد خبر: ۳۲۸۳۱
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه یک مورد لاشه پرنده مشکوک به آنفولانزای فوق حاد پرندگان مشاهده شده است، گفت: لاشه حیوان برای آزمایش‌های نهایی به دامپزشکی ارسال شده است؛ ممنوعیت شکار پرندگان وحشی و پایش‌های مستمر هم ادامه دارد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه یک مورد لاشه پرنده مشکوک به آنفولانزای فوق حاد پرندگان مشاهده شده است، گفت: لاشه حیوان برای آزمایش‌های نهایی به دامپزشکی ارسال شده است؛ ممنوعیت شکار پرندگان وحشی و پایش‌های مستمر هم ادامه دارد.

نقی میرزاکریمی درباره ممنوعیت شکار پرندگان وحشی در استان تهران و تشدید گشت‌های زیست محیطی اظهار کرد: متاسفانه مواردی از آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان‌هایی مانند گیلان و برخی نقاط تالابی کشور مشاهده و تایید شده است.

وی افزود: در استان تهران هم یک مورد مشکوک مربوط به تلفات آنفولانزای فوق حاد پرندگان مشاهده شده که لاشه این حیوان برای آزمایش‌های نهایی به دامپزشکی ارسال شده است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اطلاعیه دامپزشکی و تاکید سازمان محیط زیست برای جلوگیری از شکار پرندگان وحشی در استان تهران اظهار کرد: از ابتدای امسال شکار پرندگان وحشی در استان تهران ممنوع اعلام شد و با توجه به حساسیت‌های اخیر بابت آنفولانزای فوق حاد پرندگان، این ممنوعیت همچنان ادامه می‌یابد.

میرزاکریمی با بیان اینکه احتمال شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان تهران نیز وجود دارد، گفت: با توجه به وجود برخی تالاب‌ها و رودخانه‌های شور در استان تهران و ورود پرندگان مهاجر و آبزی به این مناطق، احتمال شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان داده می‌شود.

وی افزود: مردم استان تهران نیز باید دقت لازم را داشته باشند و در هر نقطه که تعدادی لاشه پرنده از یک گونه خاص را مشاهده کردند، آن را به دستگاه‌های ذیربط اطلاع دهند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران تاکید کرد: در هر نقطه‌ای از استان تهران به‌ویژه مناطق تالابی یا رودخانه‌ای، اگر بیش از پنج لاشه پرنده و به صورت غیر عادی وجود داشته باشد باید اطلاع‌رسانی به متولیان امر صورت گیرد؛ شکار پرندگان نیز تا اطلاع ثانوی ممنوع خواهد بود.

به گفته میرزاکریمی، احتمال ورود و شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان تهران نیز داده می‌شود و تمهیدات لازم در این باره اندیشیده شده است.

وی با اشاره به برخی تالاب‌های تهران و رودخانه‌های شور استان تهران تصریح کرد: تالاب عشق‌آباد شهرری، تالاب بندعلی خان، سد ماملو، سد لتیان و رودخانه‌های شور در رباط کریم و ملارد و ... نقاط حساسی هستند که احتمال ورود پرندگان مهاجر، آبزی و وحشی وجود دارد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه ورود پرندگان وحشی توسط پرنده‌فروشان نیز باعث احتمال شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان می‌شود، توضیح داد: اخطاریه‌های لازم به بازار پرنده‌فروشان نیز داده شده است.

وی ادامه داد: چنانچه پرنده‌فروشان برخی پرنده‌های وحشی و آبزی را برای فروش به تهران بیاورند، احتمال شیوع بیماری بسیار بالا خواهد بود.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران تاکید کرد: قطعاً پایش و نظارت در سطح استان و مناطق تالابی بیشتر خواهد بود و گشت‌های ما نیز در این زمینه به صورت آماده‌باش در آمده و فعال شده‌اند.

میرزاکریمی تصریح کرد: مردم باید اطلاعیه اولیه در خصوص این بیماری داشته باشند تا شاهد کاهش تلفات و مشکلات احتمالی باشیم.

وی با بیان اینکه بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان وارد کشور شده و یک معضل محسوب می‌شود، گفت: قطعاً این بیماری خطراتی برای انسا‌ن‌ها هم در پی دارد؛ هرچه تماس و ارتباط انسان با لاشه‌های پرندگان آبزی را کم کنیم در کنترل بیماری موفق‌تر خواهیم بود.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران اظهار کرد: این بیماری از پرندگان وحشی و آبزی منتقل می‌شود و سایر پرنده‌های مختلف نیز در معرض خطر هستند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر