صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران موفق به ساخت سامانهای شده است که توان اخلال در سامانه موقعیت یاب جهانی را دارد.
به گزارش پایداری ملی، سامانه مکان یاب ماهوارهای(GPS) برای اولین توسط ارتش آمریکا طراحی شد و ارتش آمریکا از این ابزار برای هدایت انواع پهپادها، موشکهای بالستیک و کروز، بالگردها و هواپیماها و حتی نفرات پیاده خود در صحنه نبرد استفاده میکند.
پس از آمریکاییها، روسها نیز سیستمی به نام گلوناس را برای ارتش خود طراحی کردند تا دیگر نیازی به GPS آمریکا نداشته باشند. هرچند امروزه سامانههای موقعیت یاب جهانی کاربردهای غیر نظامی هم دارند اما، هنوز هم بیشترین کاربرد آنها در عرصه نظامی است.
پس از بکارگیری این سامانهها در جنگهای مختلف، مشخص شد که سامانههای موقعیت یاب جهانی دارای نقاط ضعفی هستند که میتوان آنها را مورد اخلال قرار داد.
از این رو محققان صنایع دفاعی کشورمان نیز با مطالعه بر روی نقاط ضعف این سامانهها توانستند، سیستمی را برای اخلال در GPS و گلوناس طراحی کنند تا بتوان به وسیله آن در امر هدایت موشکها و پرندههای دشمن که متکی به موقعیت یاب جهانی هستند، اخلال ایجاد کرد.
سامانه اخلالگر GPS و گلوناس از 4 آنتن نزدیک به هم تشکیل شده و برای حفاظت از سامانههای خودی در برابر موشکها کروز دشمن کاربرد دارد.
این سامانه همچنین توانایی اخلال بر روی انواع پهپاد و سامانههای دریایی، هوایی و زمینی دشمن که متکی بر GPS و گلوناس هستند را دارا است.
به تازگی در گزارشی که گروه تلویزیونی ارتش جمهوری اسلامی از رزمایش مشترک پدافندی ارتش و سپاه منتشر کرده است، تصاویری از بکارگیری این سامانه در جریان برگزاری رزمایش منتشر شده است.