پایگاه تحلیلی «اوراسیا رویویو» در گزارشی به اتحاد ترکیه با ایران و روسیه پرداخته و مینویسد که ترکیه بر اساس منافع اقتصادی و ژئوپولیتیک به سرعت موقعیت خود را تغییر داده و اکنون از روابط نزدیک با ایران و روسیه بهره میبرد.
به گزارش پایداری ملی، پایگاه تحلیلی «اوراسیا رویویو» در گزارشی به اتحاد ترکیه با ایران و روسیه پرداخته و مینویسد که ترکیه بر اساس منافع اقتصادی و ژئوپولیتیک به سرعت موقعیت خود را تغییر داده و اکنون از روابط نزدیک با ایران و روسیه بهره میبرد.
اوراسیا ریویو میافزاید: ترکیه همزمان با حفظ عضویت خود در ناتو، به روسیه و ایران در ایجاد روند صلح در سوریه پیوست و به عنوان هشداری برای ناتو، اقدام به خرید سامانه موشکی اس-400 از روسیه کرد و علاوه بر این ترکیه و روسیه طرح توسعه خط لوله گاز طبیعی «روسیه - ترکیه» به نام «ترک استریم» که گاز روسیه را به جنوب اروپا میرساند را آغاز کردند.
این پایگاه درباره افزایش همکاریهای ترکیه و روسیه مینویسد: ولادیمیر پوتین ماه دسامبر پروژه گازی «ساوث استریم» را لغو و پروژه «ترک استریم» را جایگزین آن کرد که ارزش این قرارداد 13.47 میلیارد دلار بوده و گاز روسیه را تا سال 2020 از طریق بلغارستان به جنوب اروپا منتقل خواهد کرد.
در ادامه این گزارش ضمن اشاره به هدف قرار گرفتن جنگنده روسیه در سال 2015 از سوی ترکیه نوشت: این امر موجب ایجاد شکافی در روابط بین مسکو و آنکارا شد اما این پروژه عظیم را مختل نکرد و روسیه پاسخ خود به این اقدام را محدود به کاهش تجارت با ترکیه کرد، در ماه ژوئن سال بعد از این حادثه ترکیه از روسیه عذرخواهی کرد و پس از خنثی شدن کودتای نافرجام سال 2016 در ترکیه، پوتین این موفقیت را به اردوغان تبریک و رئیس جمهور ترکیه نیز به دلیل این پیام تبریک از رئیس جمهور روسیه تشکر کرد که در پی این اقدامات محدودیتهای تجاری دو کشور از سوی مسکو برداشته شد.
پایگاه اوراسیاریویو درباره همکاری روسیه، ایران و ترکیه در مورد موضوع سوریه مینویسد: ولادیمیر پوتین روز 22 نوامبر و در پی دیدار با رؤسای جمهور ایران و ترکیه گفت که تروریستها در سوریه ضربه بسیار محکمی را متحمل شدهاند و اکنون زمان آن است تا به این جنگ داخلی چند ساله پایان داد.
در این گزارش درباره مذاکرات صلح سوریه در آستانه آمده است که اواسط ماه دسامبر سال گذشته پوتین و اردوغان پایتخت قزاقستان را به عنوان محل برگزاری مذاکرات صلح سوریه پیشنهاد کردند و در روز 20 دسامبر نیز «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در آستانه به آنها ملحق شد و بر خلاف گذشته، ایران و ترکیه در بحران سوریه در یک جبهه قرار گرفتند.
اوراسیا ریویو در پایان گزارش خود درباره بهبود روابط ایران و ترکیه مینویسد: سال 2002 و در پی پیروزی حزب توسعه و عدالت در ترکیه روابط دو کشور رو به بهبود رفت و در سال 2009 ترکیه در توسعه فازهای 6 و 7 میدان گازی پارس جنوبی در ایران حدود 4 میلیارد دلار سرمایهگذاری کرد.