معاون گروه کشاورزی سازمان انرژی اتمی کشور در حاشیه بازدید- منطقه مرکزی، گفت:این سازمان در راستای انرژی هسته ای در علوم مختلف فعالیت می کند که یکی ازاین فعالیت ها استفاده از تکنیک های هسته ای در کشاورزی و اصلاح گیاهان است.
مسعود رحیمی افزود: محصول پنبه یکی از گیاهانی است که سالهای زیادی برای کشت آن در استان مرکزی و شهرستان ساوه روی آن تحقیق شده است.
وی بیان کرد : ارقام پنبه کشت شده در این مزرعه که به صورت نمونه کشت شده توسط سازمان انرژی اتمی به وسیله پرتو افشانی اصلاح شده و صفات زود رسی و همزمان رسیدن را داراست.
معاون گروه کشاورزی سازمان انرژی اتمی گفت : دراین روش با استفاده از پرتو های هسته ای به بذرهای گیاهان باعث ایجاد تغییرات ژنتیکی و تغییر در دی ان ای گیاه می شود و این تغییرات به صفت تبدیل می شود.
رحیمی با بیان اینکه ، این پرتو افشانی هم صفت مطلوب و هم نامطلوب دارد، افزود : سازمان انرژی اتمی صفات نامطلوب را حذف و تبدیل به صفت برتر می کند.
این مقام مسووول با اشاره به اینکه در 100 هزار هکتار از مزارع کشور پنبه کشت میشود، افزود: با استفاده از تکنولوژی هستهای برای تولید پنبه پیشبینی می شود این میزان به 200 هکتار افزایش یابد.
وی دیررسی ارقام پنبه موجود در کشور را یکی از معضلات پیش روی پنبه کاران برشمرد و تصریح کرد: با استفاده از تکنیکهای هستهای اولا هزینه تولید این محصول کاهش پیدا می کند و ثانیا به دلیل زودرسی انگیزه کشاورزان و تولیدکنندگان برای کشت ارقام جدید پنبه افزایش پیدا کرده و موجب توسعه صنعت پنبه کاری در کشور می شود.
وی با بیان اینکه پنبه کاران ساوه ای از سال آینده از بذر اصلاح شده استفاده می کنند، گفت: برای معرفی این گیاه با خصوصیات برتر به کشاورزان و استفاده آن از سال آینده، به طور نمونه این بذر اصلاح شده را در ساوه کشت کردیم و کشاورزان را دعوت کردیم تا از نزدیک با این بذرهای اصلاح شده آشنا شوند.
رحیمی با بیان اینکه این پروژه با همکاری جهاد کشاورزی انجام شده است، افزود: در استان گلستان و ورامین کار تحقیقاتی و ترویجی آن در حال انجام است و در این مناطق نیز کشت می شود.