کاخ سفید ضمن اعلام حمایت از مواضع عربستان در قبال یمن، مدعی بهره گیری تهران از «بحران فاجعه بار انسانی» در یمن برای «پیشبرد بلندپروازیهای منطقه ای» شد!
به گزارش پایداری ملی، کاخ سفید روز جمعه با تمجید از اقدام عربستان سعودی برای اجازه دادن به ورود محموله های کمک بشردوستانه به پایتخت یمن مدعی شد که ایران از «بحران فاجعه بار انسانی» در یمن برای «پیشبرد بلندپروازیهای منطقه ای خود» بهره برداری می کند.
دولت آمریکا در این بیانیه به رغم انتشار تصاویری تکان دهنده از کودکان قحطی زده، انگشت اتهام را برای این قحطی گسترده در یمن به سمت مقامات واشنگتن یا متحدان آن نشانه نرفت. این در حالی است که عربستان سعودی با حمایت آمریکا و متحدان عرب خود، به مدت بیش از دو سال بخشهای وسیعی از یمن را با هدف بازگرداندن «منصور هادی» رئیس جمهور مخلوع یمن به عرصه قدرت تحت محاصره خود درآورده است.
کاخ سفید در این بیانیه اعلام کرد: «آمریکا از بازگشایی بندر حدیده و فرودگاه بین المللی صنعا توسط عربستان سعودی و ائتلاف تحت رهبری ریاض که امکان دسترسی فوری به کمکهای بشردوستانه را برای ملت یمن فراهم می سازد استقبال می کند».
در ادامه این بیانیه آمده است: «اجرای کامل و فوری تدابیر اعلانی نخستین گام برای تضمین دسترسی مردم یمن به غذا، دارو و سوخت و قادر ساختن سازمانهای امدادرسانی به انجام وظایف حیاتی خود است!»
کاخ سفید بار دیگر تأکید کرد که در بحران یمن، از مواضع عربستان سعودی حمایت می کند.
مقامات واشنگتن در این بیانیه مدعی شدند دولت آمریکا به حمایت از عربستان سعودی و تمام شرکای خود در خلیج فارس در برابر نقض فاحش موازین حقوق بین الملل و تجاوز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران متعهد می ماند. طبق این ادعا حوثی ها با حمایت سپاه پاسداران از سامانه های موشکی برای هدف قرار دادن عربستان سعودی استفاده کرده اند- سامانه هایی که پیش از بروز تعارض، در یمن وجود نداشتند.
این بیانیه در ادامه ادعاهای واهی خود می افزاید: «نظر باینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از بحران فاجعه بار انسانی در یمن برای پیشبرد بلندپروازیهای منطقه ای خود بهره برداری می کند، جامعه بین المللی باید گامهای لازم را برای پاسخگو ساختن مقامات ایران در قبال موارد متعدد نقض قطعنامه های ۲۲۱۶ و ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بردارد. در حال حاضر میلیونها یمنی از محرومیت شدید رنج می برند و آمریکا همچنان بر این باور است که این مناقشه ویرانگر و رنج و تألم ناشی از آن باید از مجرای مذاکرات سیاسی به پایان برسد».
لازم به ذکر است که در مارس ۲۰۱۵، عربستان سعودی با حمایت آمریکا و به نمایندگی از «منصور هادی» رئیس جمهور مخلوع یمن در جنگ داخلی این کشور مداخله کرد؛ جنگ داخلی که بخشی از یک جنگ نیابتی میان ایران و عربستان سعودی، دو رقیب قدرتمند در منطقه خاورمیانه است.