■ «کلاه شرعی طلایی» به ایجاد ثبات در اقتصاد ایران کمک مینماید■
«کلاه شرعی طلایی ایران»، که مشترکاً توسط «گری کلارک» و «راشل زیمبا»، تحلیلگران روبینی، و «مارک دابویتز»، کارشناس تحریمهای ایران در بنیاد دفاع از دموکراسی، نگاشته شده؛ چگونگی سود بردن ایران از تحریمها از طریق صادرات طلا به این کشور را تشریح میسازد. این صادرات طلا دستیابی حکومت به پول قوی را افزایش داده، به عنوان یک مکانیزم کنترلی تورم عمل میکند، و به ایجاد ثبات در اقتصاد ایران کمک مینماید.
■ کلاههای شرعی، تحریم طلا را خنثی کرده است■
در حالی که قوانین امریکا صادرات طلا به ایران را ممنوع کرده است، اما کلاههای شرعی نیز برای این قانون وجود دارد: فرمانی اجرایی که توسط دولت اوباما در جولای 2012 صادر شد، صادرات طلا را تنها به نهادهای دولتی ایران ممنوع کرده است. قانون آزادی و مقابله با گسترش تسلیحات ایران (IFCPA) که در ژانویه 2013 توسط اوباما به عنوان قانون به تصویب رسید، به شکلی جامع مبادلات طلا را به هر نهادی در ایران، در فهرست سیاه قرار داده، اما تنها از 1 جولای 2013 مؤثر است.
■ دولت اوباما هنوز صادرات طلا به ایران را تحریم نکرده است■
در مذاکراتی که در آلماتی قزاقستان در آوریل سال 2013 با ایران برگزار شد، ظاهراً گروه ۱+۵ امتیازاتی را به ایران پیشنهاد کرده است که از آن جمله میتوان به توانایی مبادله با طلا، در ازای امتیازات متقابل در برنامه هستهای ایران اشاره کرد. با این که ایران این پیشنهاد را نپذیرفت، دولت اوباما هنوز صادرات طلا به ایران را تحریم نکرده است.
■ عدم اجرای تحریمهای موجود، منجر به رشد و شتاب در خرید و فروش طلا شده است■
عدم اجرای تحریمهای موجود، منجر به رشد و شتاب در خرید و فروش طلا شده است. ایران در فصل نخست سال 2013، ۳۳/۱ میلیارد دلار به صورت طلا، مستقیماً از ترکیه و غیرمستقیم از امارات متحده عربی دریافت کرده است، که این مقدار به میزان مبادلات طلا در یکچهارم چهارم سال 2012، یعنی زمانی که این مقدار ۴۷/۱ میلیارد دلار بود، نزدیک است.
با استناد بر گزارش روبینی و بنیاد دفاع از دموکراسی، به نظر میرسد که اکثر این نقل و انتقالات طلا، با نقض قانون امریکا، در بانک مرکزی ایران انجام شده است. این پرداختها در وجه طلا، فقط در صورتی افزایش خواهند یافت که دولت اوباما در مورد مبادلات طلای ایرانیان سختگیری به خرج ندهد.
با استناد بر اظهارات گری کلارک، استراتژیست کالا در مرکز روبینی، «ایران تا کنون و از زمانی که دولت اوباما در جولای 2012 مبادله طلا را ممنوع کرد، بیش از 6 میلیارد دلار را برای صادرات انرژی خود، به شکل طلا دریافت داشته است.» کلارک اظهار داشت: «ما تخمین میزنیم که اگر تحریم طلا اجرا نگردد، ایران میتواند سالیانه تا 20 میلیارد دلار طلا دریافت کند، که این نمایانگر حدوداً سی درصد از صادرات انرژی پیشبینی شده برای ایران در سال 2013 است.»
■ تا زمانی که ایران ذخایر ارز خارجی کافی داشته باشد تمایلی به مصالحه و سازش نخواهد داشت■
مارک دابویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی اظهار داشت: «همچنان که ایران به نادیده گرفتن تلاشهای جامعه بینالملل برای دستیابی به یک توافق مذاکرهای در مورد برنامه تسلیحات هستهای این کشور ادامه میدهد، این گزارش اطلاعاتی حیاتی را در مورد تلاشهای ما در زمینه تحریمها تا به امروز ارائه میکند. تا زمانی که ایران ذخایر ارز خارجی کافی، چه به صورت دلار، یورو، یا طلا، در اختیار داشته باشد و بتواند از آنها در جهت ممانعت از یک بحران اقتصادی شدید استفاده نماید، رهبران ایران تمایلی به مصالحه و سازش نخواهند داشت.» جلوی کلاه شرعی طلایی باید پیش از این که ایران بتواند یک رخنه 20 میلیارد دلاری در کل روند تحریمها ایجاد نماید، گرفته شود.
متن کامل این گزارش راهبردی را از اینجا دریافت نمایید