۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۰
کد خبر: ۲۹۵۴۰
وزیر خارجه کشورمان گفت: من احساس می‌کنم، سعودی‌ها هرچه زودتر به این نتیجه برسند که نه فقط آنها، کل ما در خلیج فارس، چاره‌ای جز همکاری نداریم.
به گزارش پایداری ملی، محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان: وضعیت برجام و واکنش اروپا به اقدامات احتمالی آمریکا و نیز روابط با عربستان پرداخت که مهمترین بخش‌های آن از نظر خوانندگان می‌گذرد.

حقوق کارمندان وزارت خارجه از تمام دستگاه‌های دولتی در داخل پایین‌تر است، اما از نظر توانمندی و سطح سواد از تمام آنها بالاتر است.

در ایران 20 درصد سفرا از سوی رئیس جمهور و خارج از وزارت خارجه معرفی می‌شوند. البته ترجیح من این است تمام سفرا از داخل وزارت خارجه انتخاب شوند، اما اساسنامه وزارت خارجه دو حالت را برای انتخاب سفیر معرفی کرده، داخل وزارت خارجه و بیرون از آن.

کسانی که سفیر می‌شوند آزمون‌های زبان را پشت سر می‌گذارند، اما این آزمون زبان لزوماً به این معنی نیست که بتوانند انگلیسی صحبت یا مذاکره کنند.

متاسفانه در کشور ما از افراد ایراد می‌گیرند که چرا به زبان بین‌المللی مذاکره می‌کنید و به زبان فارسی مذاکره کردن را ارزش می‌دانند، در نتیجه برخی سفرای ما حتی بعد از 3 دور سفیر بودن، هنوز نمی‌توانند یک دور مذاکره به زبان انگلیسی برگزار کنند.

برجام گچ را از دست ما باز کرده، قرار نبود پینگ پنگ هم به ما یاد دهد. برجام فقط موانع را برداشته، کار اقتصادی را خودمان باید یاد بگیریم.

در معاونت اقتصادی سعی داریم بانک اطلاعاتی ایجاد کنیم که بخش خصوصی هم اطلاعاتش را در اختیار ما قرار دهد و هم ما اطلاعات سفارتخانه‌های خود را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم.

ما با برجام نباید اجازه دهیم ایران در اقتصاد جهانی قابل حذف شدن باشد. قبلاً فکر می‌کردند به دلیل اینکه ما تولید کننده نفت هستیم این امر محقق می‌شود ولی نشد. نه تنها ما را به راحتی کنار گذاشتند که قیمت نفت هم پایین آمد.

زمانی که سرمایه گذاری گسترده در کشور شکل می‌گیرد منافع اقتصادی برای دیگران در کشور ایجاد می‌شود، حذف شما دشوارتر می‌شود. اگر هیچ منفعتی در ایران برای هیچکس نباشد طبیعتاً در برابر یک فشار جدی مخصوصاً اگر با تهدیدات اقتصادی همراه باشد مقابله و مقاومتی وجود نخواهد داشت و به راحتی شما را حذف خواهند کرد.

برجام قرار نبود دشمنی آمریکا را کم کند، اما توانست گزینه‌های آمریکا را در قبال ایران محدودتر کند. زمانی تصویب تحریم‌ها علیه ایران در کنگره آمریکا معادل اجرای جهانی آن توسط تمام کشورها بود. امروز چنین چیزی غیرممکن است و جهان به آمریکا هشدار می‌دهد که نباید از برجام خارج شود.

اروپا لازم نیست بین آمریکا و ایران یکی را انتخاب کند. در دهه 70 هم آمریکا تحریم‌های داماتو را علیه ایران اعمال کرد، ولی اروپا از آن پیروی نکرد.

اروپایی‌ها به ما گفته‌اند برجام را تحت هر شرایطی ادامه خواهند داد حتی اگر آمریکا از آن خارج شود. هرچند معتقدند آمریکا چنین کاری نخواهد کرد، اما به هر ترتیب ما گزینه‌های خود را داریم و این گزینه‌ها محدود هم نیست.

دیدار با عادل جبیر کاملاً عادی و در عرف دیپلماتیک بود و هیچ سناریوی پشت پرده‌ای نداشت.

من احساس می‌کنم، سعودی‌ها هرچه زودتر به این نتیجه برسند که نه فقط آنها، کل ما در خلیج فارس، چاره‌ای جز همکاری نداریم.

من هنوز چشم انداز واضح و مشخصی برای تغییر در روابط با عربستان ندیده‌ام؛ اما اگر چنین تحولی در تفکر سعودی پیدا شود، حتماً تحول مثبتی است و با واکنش مثبت ایران مواجه خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر