معاون رئیسجمهور عراق در مصاحبهای، از کمکهای ایران به بغداد در جنگ با تروریسم تقدیر کرد.
به گزارش پایداری ملی، نوری مالکی، معاون رئیس جمهور عراق، در ادامه گفتگوی خود با شبکه تلویزیونی المیادین تصریح کرد: برخی از سیاستهای عربستان سعودی با الگوی سیاستهای پیشین این کشور اختلاف دارد، ولی برخی از سیاستها همچنان خطرآفرین است و منجر به نتایجی خواهد شد که شاهد آن هستیم.
او افزود: از عربستان سعودی و همه کشورهای حاشیه خلیج (فارس) میخواهیم بدون توجه به وابستگیهای فرقهای و مذهبی و سیاسی با مردم عراق همکاری کنند.
معاون رئیس جمهور عراق گفت: امیدوارم کشورهای حاشیه خلیج (فارس) در جهت تأمین منافع همه مردم عراق برنامهریزی کنند و بار دیگر به طرحهای فرقهگرایانه روی نیاورند. کاش ولیعهد عربستان برنامهای ملی برای خدمت به تمام عراقیها به ما ارائه دهد تا دو کشور در خاک هم سفیر داشته باشند.
مالکی افزود: «اگر ایران در مبارزه با تروریسم در کنار عراق نمیایستاد اوضاع از آنچه اکنون پیش آمده است، بسیار خطرناکتر بود. ایران سلاحهای نظامی سربازان خود را به عراقیها بخشید تا با آن مقاومت کنیم.»
او در ادامه اظهاراتش گفت: عراق خواست آمریکا مبنی بر اعمال محاصره زمینی، دریایی و تسلیحاتی بر سوریه را رد میکند.
معاون رئیس جمهور عراق در خصوص همهپرسی استقلال کردستان عراق گفت: با برگزاری همهپرسی استقلال در منطقه کردستان عراق، به منظور مقدمهسازی جدایی از خاک این کشور، مخالفیم و برگزاری این همهپرسی هیچ گونه پشتوانه یا پایه قانونی ندارد. هیچ یک از کشورهای اروپایی، آمریکا، ایران، ترکیه و کشورهای عربی با برگزاری همهپرسی منطقه کردستان عراق موافق نیستند.
نوری مالکی درباره سازمان بسیج مردمی گفت: نیروهای این سازمان در نبرد موصل مشارکت داشت و دستآوردهایی محقق کرد و به پیروزی رسید و اگر این نیروها در میدان نبودند شرایط به سختی پیش میرفت. سازمان بسیج مردمی شایستگیهای خود را ثابت کرد و باید به عنوان نیرویی نظامی که دارای پشتوانه قانونی است و با فرمانده کل نیروهای مسلح در ارتباط است به کار خود ادامه دهد. بنده تضعیف نیروهای بسیج مردمی را تأیید نمیکنم؛ چرا که این نیروها نقطه قوتی هستند که باید به آن در مقابله با چالشها تکیه کنیم. حضور نیروهای بسیج مردمی در کنار ارتش و نیروهای مسلح، یک پشتوانه محسوب میشود. سازمان بسیج مردمی آنگونه که برخی میگویند سازمانی کاملا شیعی نیست، در میان نیروهای این سازمان ۳۰ هزار نفر از اهل تسنن حضور دارند و مسیحیان و ایزدیها و شبکها نیز در آن سهیم هستند.
او در پایان گفت: ما همچنان با چالشها و اوضاع خطرناکی رو به رو هستیم؛ زیرا هر چند داعش از لحاظ نظامی در موصل شکست خورده ولی تروریسم هنوز به طور کامل نابود نشده است. اگر مشکلات باقی بمانند پیروزیهایی که در استانهای مختلف محقق شد بار دیگر در معرض نابودی قرار خواهد گرفت.