۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۰
کد خبر: ۲۸۲۲۱
شرکت مایکروسافت مدعی شده که آخرین نسخه از سیستم عامل ویندوز یعنی ویندوز ۱۰ در برابر اکثر حملات سایبری و از جمله حملات باج افزار پتیا مصونیت دارد.
به گزارش پایداری ملی، باج‌افزار پتیا نسخه‌های قدیمی‌تر ویندوز را هدف قرار داده و با قفل کردن فایل‌های ذخیره شده کاربران از آنها برای بازگشایی قفل فایل‌ها تقاضای باج ۳۰۰ دلاری می‌کند.

طراحی این باج‌افزار نیز با سوءاستفاده از اطلاعات موجود در مورد ابزار هکری آژانس امنیت ملی آمریکا صورت گرفته است. این نهاد دولتی در آمریکا از آسیب‌پذیری‌های ویندوز و ده‌ها نرم‌افزار دیگر برای سرقت اطلاعات و جاسوسی سایبری استفاده می‌کند، اما نشت این اطلاعات به اینترنت باعث شده تا هکرها از آنها برای طراحی باج افزار و آزار و اذیت کاربران فضای مجازی استفاده کنند.

مایکروسافت می‌گوید پتیا را به طور دقیق مورد بررسی و تحلیل قرار داده و به این نتیجه رسیده که بیشترین میزان آلودگی به پتیا مربوط به کاربران ویندوز ۷ است که در سال ۲۰۰۹ عرضه شده است.

باج‌افزار پتیا حملات خود را از کشور اوکراین آغاز کرد و بیش از ۷۰ درصد رایانه‌های آلوده شده به پتیا در این کشور واقع هستند. مقامات اوکراینی روس ها را عامل طراحی پتیا می‌دانند.

مایکروسافت همچنین می‌گوید دامنه حملات باج افزار پتیا محدودتر از واناکرای است که ماه گذشته بیش از ۲۰ هزار رایانه را آلوده کرد. البته پتیا در میان شرکت‌های خصوصی و نهادهای دولتی در اروپا قربانیان بزرگ‌تری داشته است.

بررسی‌های مایکروسافت نشان می‌دهد که بدافزارهای آنی قدرت‌مندتر بوده و با امکانات بیشتری عرضه می شوند و لذا سازمان‌ها و شرکت‌های تجاری باید به تدریج به استفاده از ویندوز ۱۰ روی آورند که قابلیت‌های امنیتی گسترده‌تری دارد و از هوشمندی بیشتری در برابر تهدیدات دنیای مجازی برخوردار است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر