۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۰
کد خبر: ۲۶۵۹۱
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: قرار شده بود ۹۰۰ تن اورانیوم در یک دوره سه‌ساله از قزاقستان به ایران منتقل شود که در لحظات آخر با ممانعت انگلیس فعلاً معلق شده، اما ما به‌طور جدی این درخواست را دنبال می‌کنیم.
به گزارش پایداری ملی، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه دیدار با معاون نخست وزیر مجارستان در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه "در روز 20 فروردین 3 افتتاحیه خواهیم داشت یکی در قزوین، یکی در البرز و یکی در یزد که به‌صورت ویدئوکنفرانس توسط آقای روحانی انجام می‌شود"، گفت: همچنین نمایشگاهی دایر خواهد شد که در آن فعالیت‌ها و دستاوردهای سال 95 را به نمایش خواهد گذاشت و دستاوردهای آن 50 درصد بیش از سال 94 است. مردم باید بدانند که صنعت هسته‌ای با قدرت مسیر خود را به پیش می‌برد.

صالحی با اشاره به اظهارات دونالد ترامپ درباره برجام نیز اظهار داشت: در همان ایام مذاکرات عده‌ای بودند که با توافق مخالفت کنند و ترامپ بارها مخالفت خود را اعلام کرده و حتی یک بار گفته بود که اگر بیاید آن را کنار می‌گذارد اما این توافقی بین‌المللی است. البته ترامپ می‌تواند مشکل آفرینی کند، اما ایران همه نوع پیش‌بینی‌ها را در مقابل هر اقدامی انجام داده است. البته امیدواریم به آنجا کشیده نشود.

وی افزود: برجام توافقی به‌نفع منطقه و جهان است و امیدواریم بیشتر فکر کنند و ضرورتی ندارد این توافق مخدوش شود. برخورد ما در مقابل هر اقدامی سنجیده و مطالعه‌شده، مدبرانه و عقلانی خواهد بود و برای هر اتفاقی آمادگی لازم را داریم، اما خواسته ما این است که به برجام خدشه‌ای وارد نشود.

معاون رئیس جمهور درباره فروش آب سنگین اظهار داشت: ما با شرکتهای اروپایی گفت‌وگو داشتیم، تقاضاهایشان ارسال شده، اما ظاهراً باید اتحادیه اروپا به آنها مجوز دهد.

صالحی در پاسخ سؤالی درباره دستور کار کمیسیون مشترک برجام که قرار است اوایل اردیبهشت در وین برگزار شود، اظهار کرد: البته متولی کمیسیون برجام دوستان ما در وزارت خارجه هستند، اما بحث عمده‌ای که آنجا مطرح خواهند کرد مسائل مربوط به تحریم‌هاست و البته مسائل فنی مطرح خواهد شد، مثلاً قرار شده بود 900 تن اورانیوم در یک دوره سه‌ساله از قزاقستان به ایران منتقل شود که در لحظات آخر با ممانعت انگلیس فعلاً معلق شده، اما ما به‌طور جدی این درخواست را دنبال می‌کنیم. در آخرین جلسه‌ای که در فرانکفورت داشتیم با همتایان خود تفاهم شده بود این قرارداد انجام شود؛ فعلاً دچار وقفه شده، اما مطالبه جدی ماست و فشار لازم را می‌آوریم.

وی ادامه داد: این طور نمی‌شود، توافقی کنیم و 6 کشور موافق باشند، اما یک کشور در لحظه آخر مخالفت کند در حالی که اول کار موافق بودند، ما این رفتار را شایسته نمی‌دانیم. قرار است آقای عراقچی هم این مسئله را با جدیت پیگیری کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به اینکه "این رفتار انگلیس نقض برجام نیست؟" گفت: در این باره که نقض است یا نه کمیسیون نظارت بر برجام باید نظر دهد اما بدعهدی است. ما توافق کرده بودیم و همه موافق بودند اما لحظه آخر یک‌دفعه انگلیس مانع ایجاد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر