به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد رضا فروزنده اظهار داشت: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، دولت مکلف شده تا پایان سال اول برنامه، نقشه جامع دولت الکترونیک را به گونهای تهیه کند که ارائه خدمات دولتی ممکن در پایان برنامه از طریق سامانههای الکترونیک و به اشتراکگذاری و یکپارچهسازی پایگاههای داده انجام شود.
مسئول دبیرخانه کمیسیون تخصصی کارگروه فاوا افزود: در این راستا و پیرو مصوبات کارگروه مدیریت فاوا مقرر شد هیأتی مرکب از معاون نوسازی و تحول اداری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور، رییس مرکز فناوری اطلاعات نهاد ریاست جمهوری، معاون توسعه فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران به متولی گری «سازمان فناوری اطلاعات ایران» نسبت به تدوین «سند نقشه جامع دولت الکترونیک» اقدام کند.
مدیرکل کاربردهای الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران خاطرنشان کرد: در این خصوص، سازمان فناوری اطلاعات ایران با استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی و بهرهگیری از توان متخصصان و خبرگان حوزه IT کشور و نهادهای ذی ربط، اقدامهای لازم جهت تدوین نقشه جامع دولت الکترونیکی اجرایی کرده است.
فروزنده با بیان این مطلب که نقشه مذکور در چهار فاز پیادهسازی و تدوین میشود تصریح کرد: مقرر شد در فاز نخست، مرحله مقدماتی تعریف پروژه و تدوین منشور پروژه، به منظور تعیین متدولوژی چارچوب تدوین سند و تشکیل شورای راهبری پروژه انجام شود که اجرایی شده است.
وی ادامه داد: در فاز دوم نیز مرحله آماده سازی، به منظور بررسی اسناد بالادستی، اقدامات گذشته، مطالعات تطبیقی و شناسایی روندهای جهانی و منطقهای در حوزه فناوری اطلاعات و نهاییسازی و ارائه سناریوهای مواجهه با آینده دولت الکترونیکی بود که با تلاش های صورت گرفته، این فاز نیز نهایی شده است.
مسئول دبیرخانه کمیسیون تخصصی کارگروه فاوا تاکید کرد: در حال حاضر، مطابق زمانبندی تعریف شده برای پروژه، تدوین پیش نویس سند مذکور با همکاری و تعامل تمامی دستگاه های اجرایی و برخی از کمیتههای تخصصی کارگروه مدیریت فاوا در مراحل پایانی است و تا پایان تیرماه جاری آماده خواهد شد.