۲۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۰
کد خبر: ۲۵۸
محمود ظهیرالدینی:
داور جشنواره عکس پایداری ملی معتقد است عکاسی در رابطه با این موضوع به ظرافت و هوشمندی فراوانی نیاز دارد و از این رو باید در راستای ارتقای ذهنی و رشد عکاسی میدان‌هایی ایجاد شود که به منزله زمینه‌ای برای محک زدن عکاسان باشد.
به گزارش پاينا،  محمود ظهیرالدینی عکاس خبری پیشکسوت و داور جشنواره عکس پایداری ملی، در گفتگو با دبیرخانه نخستین جشنواره عکس پایداری ملی اظهار کرد: پدافند غیرعامل همان چیزی است که از آن به عنوان جنگ نرم نیز یاد می‌شود. همچون بحث‌هایی در رابطه با ماهواره، اینترنت و موارد دیگری که به آنها تهاجم فرهنگی اطلاق می‌شود. پدافند غیرعامل می‌تواند در این بحث بگنجد و مسائل بسیار دیگری را نیز دربربگیرد.

وی یادآور شد: نگریستن به این موضوع از زاویه دوربین ظرافت‌های خاصی دارد که شاید بدون داوری آثار نتوان نمونه خاصی برایش معرفی کرد. با این حال یک عکاس باید عکسی از این مبحث ارائه کند که به عنوان یک نقطه عطف شناخته شود. در واقع پدافند غیرعامل در عکاسی تولد دیگری پیدا خواهد کرد که این موضوع به یک نگاه هوشمندانه نیازمند است.

 

سردبیر تصویری خبرآنلاین با تأکید بر اینکه زاویه دوربین عکاس شرکت کننده در این جشنواره باید هوشمندانه باشد، تصریح کرد: ابزار خاصی برای این موضوع موردنیاز است. اینطور نیست که هر کسی دوربین به دست گرفت و صحنه‌ای ثبت کرد در این مسابقه جایگاه ویژه‌ای داشته باشد. بنابراین طیف شرکت کننده قطعا باید از دانشی فراتر از عکاسی هم بهره مند باشد.

وی که یکی از عکاسان حاضر در بازدید آیت الله خامنه‌ای در منطقه عملیاتی والفجر10 بوده است، ادامه داد: این موضوع چون به جنگ بیرونی برنمی‌گردد و بیشتر درباره بحث‌های تبلیغاتی در رسانه همچون مبارزه با یک ویروس جدید است، کار عکاس را سخت می‌کند. امروز  شاید نتوان نگاه کسی را به این سمت هدایت کرد اما زمانی که داوری آثار آغاز شود، امکان دارد با عکسی برخورد کنیم که برای همه تازگی داشته باشد و بتوانیم از آن به عنوان یک الگو یاد کنیم.

ظهیرالدینی با اشاره به اینکه عکاسی از زلزله یا به تصویر کشیدن معضلات اجتماعی و شهری و هر سوژه دیگری نیز می‌تواند در این بحث بگنجد، افزود: در خانواده یا جامعه، انتخابات یا دیگر بحث‌هایی که در روزمره با آنها سروکار داریم پدافند غیرعامل نهفته است. اما تعریف ثابتی از آن در هنر نداریم.

 

این عکاس پیشکسوت خطاب به سازمان مشارکت کننده در برگزاری این مسابقه تصریح کرد : همیشه موضوعاتی که برای مسابقات انتخاب می‌شده سهل و روان تر بوده است اما این موضوع تخصصی است. بنابراین باید در راستای ارتقای ذهنی و رشد عکاسی میدان‌هایی ایجاد شود که به منزله زمینه‌ای برای محک زدن عکاسان باشد. تا آنها بتوانند با ابزار هنر مسائل مدنظر را به مخاطب انتقال دهند و رسالت خود را به انجام برسانند.

 

  لازم بذکر است ،اولین جشنواره عکس "پایداری ملی" توسط خبرگزاری مهر و با مشارکت سازمان پدافند غیر عامل کشور برگزار می‌شود.آخرین مهلت ارسال عکس به دبیرخانه جشنواره 30 آبان ماه 91 است، انتخاب و داوری عکس ها 2 آذر ماه برگزار خواهد شد و 4 آذر نیز در زمینه عکس های پذیرفته شده اطلاع رسانی می‌شود. افتتاح نمایشگاه و مراسم اهدای جوایز نیز همزمان با هفته بسیج خواهد بود.

تهران، خیابان استاد نجات الهی، بین سمیه و طالقانی، کوچه بیمه، پلاک 18 نشانی دبیرخانه این جشنواره است و  شرکت کنندگان از طریق شماره‌تماس‌های 88800293 و 88809500 داخلی 550 می‌توانند پاسخ سوالات خود را به دست آورند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر