دادگاه «انتاریو» کانادا با رد مصونیت حاکمیتی جمهوری اسلامی، تهران را به پرداخت هزینههای حقوقی شماری از شاکیان مدعی حمایت ایران از تروریسم، محکوم کرد.
به گزارش پایداری ملی، دادگاه انتاریو ژوئن پارسال هم ایران را به پرداخت ۱۳ میلیون دلار از محل داراییهای غیردیپلماتیک تهران در کانادا محکوم کرده بود.
سال ۲۰۱۲ پارلمان کانادا قانونی موسوم به «عدالت برای قربانیان تروریسم» تصویب کرد که راه را برای شکایت افرادی که مدعی «حمایت ایران از تروریسم» هستند، باز کرد و بر خلاف حقوق بینالملل مصونیت حاکمیتی جمهوری اسلامی از تعقیب قضایی را لغو کرد.
دادگاه انتاریو در حکم تازهاش، اعلام کرده است که ایران باید ۳۰۰ هزار دلاری را که شاکیان مدعیاند برای تعقیب شکایت از ایران در روند قضایی خرج کردهاند، جبران کند.
به نوشته پایگاه «پراوینس»، قاضی «گلن هینی» که پارسال هم در پرونده اصلی علیه ایران حکم داد، در حکم تازهاش نوشته است: «هیچ دلیلی برای محروم کردن شاکیان از دریافت هزینههایی که در پروندهای که با موفقیت به نفع آنها پایان یافته، نمیبینم.»
این حکم روز ۸ فوریه (۲۰ بهمن) صادر شده و ایران برای پرداخت هزینه اعلامشده، ۳۰ روز از زمان صدور حکم زمان دارد.
رسانههای کانادایی مدعی شدهاند که لغو قانون سال ۲۰۱۲ و حکم دادگاه، از پیششرطهای ایران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک با کانادا بوده است.
روابط دو کشور از سال ۲۰۱۲، زمانی که دولت محافظهکار وقت کانادا دیپلماتهای خود را از تهران فراخواند، قطع شد. با وجود آنکه «جاستین ترودو» نخستوزیر لیبرال کانادا در جریان رقابتهای انتخاباتی گفته بود قصد دارد روابط با تهران را از سر گیرد، هنوز مذاکرات دو کشور در این رابطه به نتیجه نرسیده است.
دولت جدید کانادا در دو سال اخیر بانی دو قطعنامه ضدایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل هم بوده و تهران را به نقض حقوق بشر متهم کرده است.