مدیر بحران و پدافند غیرعامل شهرداری اصفهان گفت:پیوست مدیریت بحران شهرداری اصفهان با رویکرد حمل و نقل و ترافیک با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان تدوین می شود.
به گزارش پایداری ملی، احمدرضا مرادی با حضور در برنامه «اینجا اصفهان» اظهار کرد: با توجه به بند 16 برنامه های ابلاغی شهرداری اصفهان برای مدیریت بحران پیوست مدیریت بحران با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان با رویکرد حمل و نقل و ترافیک در حال تدوین است.
وی افزود: واژه پدافند غیرعامل به مجموعه اقدامات غیر مسلحانه ای گفته می شود که برای کاهش آسیب پذیری، افزایش بازدارندگی، تسهیل در مدیریت بحران و پایداری ملی و حفظ تأسیسات کشور در برابر دشمنان بالقوه و بالفعل صورت می گیرد.
مدیر بحران و پدافند غیرعامل شهرداری اصفهان یاد آور شد: کلیه دستگاه های اجرایی بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری، سیاست های کلی نظام و ماده 215 برنامه پنجم توسعه موظف به اجرای دستورالعمل های پدافند غیرعامل هستند.
وی ادامه داد: در این راستا 12 کارگروه در این مدیریت تشکیل شده است که مسئولیت پشتیبانی و خدمات شهری آن بر عهده شهرداری هاست.
مرادی تاکید کرد: در همین راستا مدیریت شهری، رسیدگی به زیر ساخت های شهری و اماکن عمومی و رعایت الزامات پدافند غیرعامل را دنبال می کند.
وی افزود: این مدیریت در سال 82 بافرمان مقام معظم رهبری با هدف استمرار فعالیت های زیربنایی تشکیل شده است.
مدیر بحران و پدافند غیرعامل شهرداری اصفهان اضافه کرد: ایمن سازی و مقاوم کردن اماکن عمومی و مسکونی، تأمین مکان های امن برای مواقع خاص مثل سیل و زلزله و آماده سازی زیرساخت ها برای اسکان اضطراری و تأمین آمایش شهری از مجموعه راهبردهای مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در شهرداری اصفهان است.
وی اطلاع رسانی و آموزش به شهروندان را از مهم ترین بخش های این مدیریت دانست و ادامه داد: توسعه فرهنگ و نهادینه سازی باور عمومی مردم از الزامات مدیریت شهری باتوجه به مبحث 21 ساختمان است.
مرادی عنوان کرد: در این راستا، آموزش های این مدیریت به 2 صورت همگانی و تخصصی انجام می شود.
وی افزود: آموزش ها در ابتدا در خانه های فرهنگ مناطق 9، 10 و 15 شهرداری اصفهان شروع شده و در منطقه 2 نیز ادامه پیدا کرده است.
مدیر بحران و پدافند غیرعامل شهرداری اصفهان تصریح کرد: این آموزش ها، شهروندان را برای اقدام مناسب در شرایط بحرانی در بخش های کمک های اولیه، اطفای حریق، اصول و مبانی پدافند غیرعامل و مدیریت مصرف در آب و گاز آماده می کند.
وی ادامه داد: نقش رسانه و اطلاع رسانی در جلوگیری از شایعات برای تصمیم گیری به موقع غیرقابل انکار است.
مرادی خاطر نشان کرد: الزامات پدافند غیرعامل در پروژه های شهری نیز مورد توجه بوده که دستورالعمل آن به سازمان های طراحی و عمران شهرداری اصفهان ارسال شده است.
وی افزود: بر این اساس در پروژه های حمل و نقل و ترافیک و بزرگراه ها، مرکزهمایش های بین المللی این مسأله در نظر گرفته شده و در پروژه های شاخص مثل قطار شهری اصفهان نیز مشاور پدافند غیرعامل تعیین شده است.
مدیر بحران و پدافند غیرعامل شهرداری اصفهان اظهار کرد: در کل کشور سازمان پدافند غیرعامل و سازمان مدیریت بحران از یکدیگر جدا هستند اما با توجه به اشتراک موضوع فراوان در این 2 نهاد، در برخی از دستگاه های اجرایی از جمله مدیریت شهری اصفهان برای هماهنگی بیشتر به صورت یکجا تشکیل شده است.
وی ادامه داد: نحوه برخورد و مدیریت بحران ها باتوجه به نوع آن ها که به طبیعی و ساخت دست بشر تقسیم می شوند متفاوت است.
مرادی گفت: باغ فدک در شمال شهر اصفهان به منظور اسکان اضطراری، خطوط «BRT» برای استفاده خودروهای امدادی و پناهگاه های مترو از جمله موراد پیش بینی شده برای مقابله با بحران ها هستند.
وی در پایان افزود: احیای بافت فرسوده نیز از ملزومات دیگر شهرداری اصفهان برای مدیریت بحران است چراکه این مناطق در برخی نقاط دارای گلوگاه هایی هستند که امدادرسانی را دچار مشکل می کنند.