۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۲
کد خبر: ۲۲۷۲۳
لاریجانی در دیدار مدیران اتاق اصناف قم مطرح کرد
رئیس مجلس شورای اسلامی به طرح 52 قطعنامه و طرح ضد ایرانی در کنگره آمریکا اشاره کرد و گفت: از این میان شاهد به نتیجه رسیدن سه طرح هستیم، البته کاخ سفید اعلام کرده آنها را وتو خواهد کرد.

علی لاریجانی ظهر امروز در دیدار با مدیران اتاق اصناف استان قم با اشاره به اینکه بازاریان نقش بارزی در نهضت امام راحل داشتند، اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس نیز اصناف و بازاریان در مسیر حل مشکلات تلاش‌های بسیاری کردند و در عرصه حل مشکلات معیشتی اقدامات ارزنده‌ای داشتند.

وی با اشاره به اینکه کشور در دوره تحریم‌ها شرایط سختی را پشت سر گذاشت و البته این روند ادامه دارد، گفت: غربی‌ها با تحریم‌های گسترده و ناجوانمردانه نهایت دشمنی خود را نسبت به انقلاب اسلامی نشان دادند، آنها با تحریم‌ها می‌خواستند که اراده ملت را بشکنند در حالی که به نتیجه نرسیدند و شاهد ایستادگی مردم بودیم و اینکه می‌گویند تحریم‌ها در مسائل و امور ما تاثیر گذاشته است، سخنی بیش نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: غربی‌ها پس از اعمال تحریم‌ها و نتیجه نگرفتن، مسیر مذاکره را در پیش گرفتند و بارها درخواست مذاکره را مطرح کردند و رئیس جمهور آمریکا نیز دو نامه درخواست مذاکره نوشت و در نهایت این مذاکرات انجام شد.

وی با اشاره به اینکه هدف از مذاکرات رفع تحریم‌ها بود و مذاکرات نیز در همین مسیر دنبال شد، اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب نتایج را در نامه‌ای تبیین کردند و ایران از آن زمان تاکنون به تعهدات خود پایبند بوده و طبق فرمایش رهبری تا زمانی که طرف‌های مقابل به توافق پایبند باشند ما نیز نسبت به آن تعهد خواهیم داشت.

لاریجانی با اشاره به اینکه آمانو در گزارش اخیر خود اعلام کرده است که جمهوری اسلامی ایران نسبت به تعهدات خود در برجام پایبند بوده است، تصریح کرد: در برجام طرف‌های مقابل به برخی از تعهدات عمل کرده و در اجرای برخی دیگر بازی درآوردند.

وی افزود: بعد از برجام میزان فروش نفت ایران از یک میلیون بشکه به دو میلیون بشکه رسیده است و در خصوص تبادل آب سنگین و اورانیوم غنی شده نیز اقداماتی انجام شد، ولی محور اصلی توافق‌های صورت گرفته مسائل هسته‌ای بود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در خصوص رفع تحریم‌ها بانک‌های بزرگ در حال حاضر اقدامی نکرده و بانک‌های درجه سه و چهار کار انجام می‌دهند، اظهار کرد:‌ البته دستگاه قانون‌گذاری آمریکا طرح‌های ضدایرانی را به تصویب رساندند که با روح توافق هسته‌ای به هیچ وجه سازگار نیست.

وی به طرح 52 قطعنامه و طرح ضد ایرانی در کنگره آمریکا اشاره کرد و افزود: از این میان شاهد به نتیجه رسیدن سه طرح هستیم، البته کاخ سفید اعلام کرده که این طرح‌ها را وتو خواهد کرد ولی اقداماتی که در کنگره و سنای آمریکا انجام می‌شود موجب ایجاد فشار روانی بر کشورهای دنیا شده و این مسئله آنها را از سرمایه‌گذاری کردن در کشور باز می‌دارد.

لاریجانی به حضور هیأت‌های تجاری برای مذاکره با ایران در هنگام برگزاری مذاکرات و توافق هسته‌ای اشاره کرد و یادآور شد:‌ این سفرها تصنعی نبود ولی آمریکایی‌ها فضایی را ایجاد کرده‌اند که کشورهای بزرگ نسبت به سرمایه‌گذاری در ایران اقدام نکنند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کنگره،‌سنا و برخی از سران آمریکا به گونه‌ای عمل کردند که ریسک سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی در کشور بالا برود اضافه کرد: این اقدامات خلاف برجام است چرا که در برجام عنوان شده که طرف‌های غربی باید در خصوص سرمایه‌گذاری در ایران مشوق ایجاد کنند و از اقداماتی که موجب خلاف این امر است بپرهیزند.

وی با بیان اینکه در برجام راه‌های مقابله با چنین اقداماتی پیش‌بینی شده است، اضافه کرد: باید از راه‌های موجود در خصوص مقابله با این اقدامات آمریکا استفاده کرد و دستگاه دیپلماسی نیز ضروری است که پیگیری لازم را داشته باشند تا طرف مقابل به تعهداتی که در برجام دارد عمل کند.

لاریجانی با اشاره به اینکه در دوران پسابرجام توجه به بخش داخلی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است، اظهار کرد: یکی از مسائلی که امروز با آن روبه‌رو هستیم تحریم درونی و داخلی است که باید نسبت به حل آن توجه کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در بخش مالیات بر ارزش افزوده شاهد هستیم که مشکلاتی وجود دارد و وقتی که ما با رکود در عرصه تولید روبه‌رو هستیم نباید مالیات به تولید کنندگان فشار وارد کنند؛ اینکه کشور باید با مالیات اداره شود مسئله درستی است ولی باید مالیات را در زمانی که شاهد رونق اقتصادی وجود دارد از تولیدکنندگان گرفت.

وی به دیدارهای خود با وزیر اقتصاد و مسؤولان مالیاتی اشاره کرد و گفت: آنها مسأله خالی بودن خزانه را مطرح می‌کنند در حالی که وقتی می‌دانیم که تولیدکنندگان درآمد چندانی ندارند باید با همدلی امور را پیگیری کنیم.

لاریجانی با اشاره به اینکه بخش‌های اداری باید حامی بخش تولید باشند نه مزاحم آن تصریح کرد: باید دولت کوچک‌سازی شده و امور به اتحادیه‌ها و اتاق‌های بازرگانی واگذار شود تا شاهد تسهیل در امور باشیم.

وی با اشاره به ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید و گسترش صادرات بیان کرد: باید امور به بخش خصوصی واگذار شده تا شاهد بهبود وضعیت و افزایش صادرات باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصل 44 قانون اساسی آنگونه که باید در کشور اجرایی نشده و واگذاری امور به بخش خصوصی نیز صورت نگرفته است، اظهار کرد: دولت برای اینکه بدهی خود به دستگاه‌ها را پرداخت کند شرکت‌ها را به آنها واگذار کرد در حالی که ارتباطی بین آن دستگاه‌ها و شرکت‌های واگذار شده وجود نداشت و همین مسأله نیز موجب بروز برخی مفاسد شد.

وی به هشت هدفی که در زمان تدوین و تصویب اصل 44 مورد توجه قرار گرفت اشاره و تاکید کرد:‌ باید بار دیگر شاهد اجرای اصل 44 قانون اساسی در کشور باشیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر