مدیرعامل سابق مرکز رسانههای دیجیتال کشور با اشاره به هجمه دشمنان به ولایت فقیه و تفکرات امام(ره) در فضای مجازی گفت: ایرانیها باید به جای دانلود کردن در فضای مجازی، تولیدکننده محتوا باشند.
به گزلرش پایداری ملی ،حسن نجفی سولاری چهارشنبه شب در نشستی با عنوان "فضای مجازی از نظر محتوا در ساحت تمدن نوین اسلامی" با اشاره به تعریف «فضای مجازی» اظهار داشت: خیلی از افراد مصداقهای فضای مجازی همچون سایتها، وبلاگها و غیره را میدانند اما تعریف فضای مجازی را نمیدانند، فضای مجازی، زیست بوم دومی است که در حال حاضر برخی افراد زمان زیادی نسبت به آنچه در زندگی واقعی صرف میکنند، در فضای مجازی میگذارنند، از سوی دیگر همه اشیاء و همه اطلاعات در این فضا وجود دارد؛ بخشی از آن انجام شده و بخشی در حال انجام است.
وی افزود: زیستبوم نخست انسانها یک محیط فیزیک است و انسانها در آن زندگی میکنند و این فضا محدود است اما فضای مجازی محدودیت ندارد، گفته میشود موتور محرکه همه فناوریهای جهان در سال 2035 فضای مجازی است و هر چیزی از دایره فضای مجازی خارج نیست.
مدیرعامل سابق مرکز رسانههای دیجیتال کشور با اشاره به تمدن نوین اسلامی بیان کرد: ما شیعیان معتقد هستیم که تمدن اسلامی توسط امام زمان(عج) بر جهان حاکم میشود، تمدن اسلامی یک تمدن همگرا و هم افزاست و ما در حال حاضر مصداقهای عینی این تمدن را در بستر فضای مجازی میبینیم، به معنای دیگر فضای مجازی زمینههایی را دارد که میتوان آن را با لازمههای تمدن اسلامی در زمان امام زمان(عج) تطبیق داد.
وی با بیان اینکه فضای سایبری افزایش پرقدرت ارتباطات را به دنبال دارد، تصریح کرد: فضای مجازی در حال حاضر برای کشور و مردم ما فرصتها و تهدیداتی را به دنبال دارد، به نظر من فضای مجازی رودخانه خروشانی است که اگر مهار نشود، هر چه سر راهش باشد را با خود میبرد.
شناسایی 10 تهدید فضای مجازی در ایران
نجفیسولاری با بیان اینکه در قرارگاه فضای مجازی 10 تهدید اصلی برای نظام اسلامی شناسایی شده است، گفت: عمده تهدیداتی که در فضای مجازی برای نظام اسلامی مطرح است در زمینه محتوایی است، برای مثال فضای مجازی فعلی سبب تضعیف اعتقادات میشود.
وی ادامه داد: زیر فشار قرار دادن و هجمه به اسلام، انقلابیون مسلمان، جمهوری اسلامی، تفکر امام راحل، و ولایت فقیه توسط دشمنان، هویتزدایی از نسل جوان، گسترش اختلافات مذهبی، فرقه گرایی و غیره از جمله تهدیداتی است که در فضای مجازی در کشورمان مطرح است.
مدیرعامل سابق مرکز رسانههای دیجیتال کشور با اشاره به ضعفهای کنونی کشورمان در بخش فضای مجازی تصریح کرد: باید دید که ما چقدر میتوانیم اندیشه دینی را به یک محصول دیجیتال تبدیل کنیم، اگر اصطلاح «دانلود» را به «گدایی» و «آپلود» را به «تولید ثروت» تبدیل کنیم مردم ما چقدر توانستهاند از فضای مجازی تولید ثروت داشته باشند.
وی با بیان اینکه فضای مجازی یک نعمت عظیم برای تمدن امام زمان(عج) است، گفت: همه کسانی که در فضای مجازی میتوانند تولید محتوا داشته باشند باید به بحث تولید محتوا توجه بیشتری داشته باشند و فضای مجازی را به دست بگیرند تا مبادا فضای مجازی تنها به دست دشمنان ما باشد.
نجفیسولاری خاطرنشان کرد: همه ما وظیفه داریم که در این زمینه مشارکت داشته باشیم، در تفکر اسلامی امر به معروف و نهی از منکر تنها وظیفه حکومت نیست بلکه همه ما وظیفه داریم در شبکه اجتماعی تولیدکننده باشند، در حال حاضر در شبکه اجتماعی یأس و ناامیدی منتشر میشود و جوانان ما در برابر دروغهای متعدد این فضا، دچار سرخوردگی و افسردگی میشوند.
وی بیان کرد: در زمان جنگ، مردم احساس مسئولیت اجتماعی بالایی داشتند، به سرعت مواد غذایی برای مردم شهرهای جنگ زده آماده میشد و این نشاندهنده مسئولیتپذیری آنان از نظر اجتماعی بود، اما امروز مردم به مسئولیت اجتماعی توجهی ویژهای ندارند، در صورتی که قرار است ما سازنده تمدن اسلامی باشیم و همه ما مسئول هستیم.
مدیرعامل سابق مرکز رسانههای دیجیتال کشور گفت: فضای مجازی به فضل الهی در اختیار ما قرار میگیرد چرا که ما حق هستیم، اما باید محتوای ارزشمند تولید شود، لازم است ما همانند زمانی که دانش اسلامی را به همه دنیا صادر میکردیم امروز نیز در فضای مجازی، تولیدکننده باشیم.