محمود تیموری در همایش کنکاش در معماری ایرانی اسلامی به مناسبت بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار، اظهار کرد: با نوسازی بافتهای فرسوده منطبق با الگوهای فرهنگی، پیشینه و اقلیم منطقه، می توان از گسترش افقی و بیرویه شهرها و حاشیهنشینی جلوگیری کرد.
وی تصریح کرد: با حفظ و تبدیل بافتهای تاریخی به فضاهای عمومی میتوان ارتباط عاطفی و هویتی بین شهروند و شهر ایجاد کرد.
تیموری گفت: بافتهای تاریخی و فرسوده ظرفیت بسیار خوبی در تامین نیازهای عمومی شهر و تامین مسکن با رویکرد شهروندمحوری و هویتمندی هستند.
مدیر مسکن و ساختمان راه و شهرسازی گلستان تاکید کرد: نکته حائز اهمیت در اینگونه بافتها حفظ الگوهای معماری منطبق با فرهنگ، پیشینه و اقلیم منطقه است.
تیموری اظهار کرد: موضوعی که جامعه شهری امروز از آن رنج میبرد، نبود هویت در معماری بناهای شهری است که موجب شده شهروند هیچگونه حس تعلقی نسبت به شهر و فضاهای شهری نداشته باشد.
وی با تاکید بر هویت انسانی در معماری و شهرسازی، افزود: نقش مهندسان معمار در احیای این هویت بسیار مهم است و در واقع شهروند محوری، باید در طراحیها لحاظ شود.
تیموری، ضمن تقدیر از نقش و جایگاه معماران اظهار داشت: شیخ بهایی علاوه بر شخصیت والای ادبی در علوم مهندسی نیز سرآمد بوده و از معماران برجستهای است که آثارش هنوز میتواند محلی برای آموختن علم باشد.
وی از نکات مورد توجه دیگر در مسایل شهری را که در سالهای اخیر به فراموشی سپرده شده است، بحث پدافند غیرعامل در طراحی شهر و فضاهای شهری بیان کرد و گفت که از این محل آسیبهای زیادی به پیکره شهرها وارد شده است.
تیموری ادامه داد: با بررسی طراحی شهری برخی شهرهای تاریخی میتوان دریافت که پدافند غیرعامل به عنوان یکی از شاخصههای طراحی شهری مورد توجه بوده که در سالهای اخیر به عنوان یک ضرورت مطرح شده و باید در طراحیها لحاظ شود.
وی معتقد است که تمام این مسایل با تفکر خلاقانه و دست توانای معماران و مهندسان میسر خواهد شد.