به نوشته روزنامه «پاکستان آبزرور»، خبرگزاری رویترز که متن اولیه این بیانیه را دیده، گزارش داده که بنا بر آن، شش قدرت جهانی خواستار نتایج سریع و محسوس در مذاکرات هستهای با ایران شدهاند. در این بیانیه، مذاکرات هفته گذشته گروه ۱+۵ با ایران در آلماتی، «مفید» توصیف شده است.
در این بیانیه آمده: «ما در مرحله اولیه، خواستار نتایج محسوس در فرایند دیپلماتیک هستیم… ما بار دیگر بر حمایت خود از راهکار دیپلماتیک برای موضوع هستهای ایران تأکید میکنیم».
اما در ادامه اخبار مربوط به کنفرانس سالانه لابی صهیونیستها در آمریکا (آیپک)، سایت خبری «آروتز شوا» اظهارات رئیس سابق اطلاعات ارتش رژیم اسرائیل در این کنفرانس را منتشر کرده است.
به نوشته این سایت، «آموس یالدین» در سخنرانی خود در آیپک درباره ضرورت درک فوریت موضوع هستهای ایران و همچنین تفاوتهای دیدگاه آمریکا و رژیم اسرائیل در این زمینه سخن گفته است.
وی اظهار داشته: «سال ۲۰۱۲ با دادن زمان بیشتر گذشت… زمان در سال ۲۰۱۳ رو به پایان است». وی در ادامه با اشاره به نگرانی آمریکا از ورود به جنگ با ایران، مدعی شده جنگی با ایران در کار نخواهد بود، زیرا همه چیز در عملیاتی یک شبه به انجام خواهد رسید!
البته در روز گذشته، به جز یالدین، یک مقام آمریکایی نیز درباره برنامه هستهای ایران اظهاراتی را مطرح کرده که مورد توجه برخی رسانهها قرار گرفته است. به نوشته «سیانان»، فرمانده نیروهای آمریکا در خاورمیانه، روز گذشته اظهار داشته تحریمها علیه ایران کارساز نبوده است.
ژنرال «جیمز ماتیس» که در کمیته خدمات مسلح سنا سخن میگفته، در پاسخ به پرسشی درباره کارآمدی تحریمهای ایران، این دیدگاه را مطرح کرده و بنا بر آن اظهار داشته که به نظر وی، ایالات متحده باید به تحریمها ادامه دهد؛ اما دیگر گزینهها را نیز آماده داشته باشد.
وی تأکید کرده که به نظر وی، همچنان راههای بسیاری برای کشاندن ایران به یک توافق وجود دارد و تنها راه، ورود به درگیری آشکار نیست.
در خبر دیگری مرتبط با موضوع هستهای، سخنان روز گذشته رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره پارچین، مورد توجه برخی مطبوعات قرار گرفته است. «گالف تودی» در این باره مینویسد، ایران روز گذشته درخواست آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای بازدید از مرکز نظامی پارچین را رد کرده است.
گالف تودی مینویسد، مهمانپرست در پاسخ به پرسشی در این باره، گفته همکاری ایران با آژانس در چهارچوب مشخص همکاریها ادامه خواهد یافت و ایران در پی دستیابی به یک توافق جامع است که به روشنی روشن حقوق ایران را به رسمیت شناخته و نگرانیهای طرف مقابل را نیز مورد توجه قرار دهد.
در پایان، نشریه «کریستین ساینس مانیتور» تحلیلی را درباره خط لوله گازی ایران به پاکستان و تلاشهای آمریکا برای متوقف کردن این پروژه منتشر کرده است. این نشریه با اشاره به اینکه قرار است هفته آینده کار ساخت این خط لوله ۷.۵ میلیارد دلاری آغاز شود، از تلاشهای آمریکا از راههای گوناگون برای متوقف کردن آن خبر میدهد، از جمله روشهای آمریکا برای رسیدن به این مقصود، تهدید پاکستان به اعمال تحریم علیه این کشور بوده است. افزون بر این، آمریکا تلاش کرده با تبلیغ خط لوله گازی «تاپی» (ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، هند) آن را بجایگزین خط لوله ایران مطرح نماید.