۰۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۸
کد خبر: ۲۰۵۹۷
ادعای نیوزویک:
نشریه نیوزویک در گزارشی مدعی شد تهدید عربستان برای مداخله نظامی در سوریه، ایران را ترسانده است.
نیوزویک در گزارشی به قلم "جی متیو مکینز" مدعی شد: زمانیکه عربستان برای دخالت نظامی در میدان جنگ داخلی سوریه اعلام آمادگی کرد، این احتمال وجود داشت که امارات متحده و بحرین نیز به تبعیت از آن، برای حضور نظامی در سوریه اعلام آمادگی کنند. در این شرایط قطر نیز، دست‌کم به شکل نمادین، به پیروی از عربستان می‌پردازد.

نیوزویک مدعی شد: اعزام نیروهای نظامی چند کشور کوچک عرب در حوزه خلیج فارس به سوریه، بعید است تغییر چندانی در معادلات جنگی این کشور بوجود آورد؛ اما می‌تواند یک جنگ نیابتی میان ایران و عربستان، آنهم در زمین سوریه بوجود آورد.

حضور احتمالی نیروهای نظامی ائتلاف عرب در جنگ سوریه، در پی حضور پررنگ ایران در این کشور، ناکارآمد بودن کمک‌های مالی عربستان به مخالفان "بشار اسد،" رئیس جمهور سوریه،افزایش احتمال نفوذ ائتلاف ایرانی- روسی به شهر حلب و بی‌نتیجه ماندن مذاکرات صلح ژنو، مطرح شد. 

آمریکا بارها کشورهای حوزه خلیجه فارس را برای ایفای نقشی جدی‌تر در بحران داخلی سوریه تحت فشار قرار داده است. در این میان ترکیه هم وارد میدان شد و از حمایت و همکاری با عربستان در سوریه استقبال می‌کند. سوال مهم اینجاست که ایران، ارتش سوریه و حامیان آن در مقابل تصمیم دخالت نظامی عربستان چگونه موضع‌گیری می‌کنند.
تاکنون نه تهران و نه دمشق وقت خود را برای مقابله با ریاض و تهدیدات آن هدر نداده‌اند. "ولید معلم" وزیر امور خارجه سوریه در پاسخ به تهدید نظامی عربستان به یک جمله بسنده کرد و گفت: نیروهای متجاوز خارجی را با تابوت به خانه برمی‌گردانیم.

نیوزویک نوشت: مقامات ایران تاکید می‌کنند هدف عربستان مقابله با داعش نیست زیرا این گروه تروریستی دست پرورده همین کشور است. درصورتیکه عربستان وارد جنگ سوریه شود، آمریکا از آن حمایت خواهد کرد و به این ترتیب مقابله با عربستان برای ایران دشوار خواهد شد. ممکن است کار به تقابل ایران و آمریکا در سوریه کشیده شود، درحالیکه دو کشور به تازگی در مسیر بهبود روابط دیپلماتیک قدم برداشته‌اند.

این نشریه در ادامه مدعی شد: ایران و روسیه دو اهرم مهم و تاثیرگذار در مذاکرات صلح سوریه هستند زیرا هر دو در بحران داخلی سوریه دخالت نظامی دارند. ایران هرگز اجازه نمی‌دهد این برتری در سوریه به سود کشور دیگری تغییر کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر