وی با اشاره به اینکه این بیماری «زنان باردار» را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد، گفت اتفاق شومی برای کودکان آنها در راه است.
اخیراً شماری نوزادان ناقص الخلقه در برزیل با عارضه «میکروسفالی» به دنیا آمدهاند؛ بدین معنی که جمجمه این نوزادان کوچکتر از نوزادان سالم است که مغز آنها را آسیب خواهد زد. این نقص مادرزادی با ویروس زیکا مرتبط دانسته شده است.
فارار همچنین ادامه داد: «بیشتر ناقلان این ویروس دارای علائم بیماری نیستند.»
با وجود این، مایک ترنر، یکی از مدیران «ولکام تراست»، خاطر نشان کرد تهیه واکسنی که باید «روی زنان باردار آزمایش شود، کابوسی اخلاقی است».
این در حالیست که شیوع این ویروس در آستانه بازیهای المپیک 2016 در برزیل، نگرانیهای شدیدی را درباره گسترش این بیماری در جهان سبب شده است.
با وجود این، یک دانشمند کانادایی از احتمال ساخت واکسنی برای ویروس زیکا و امکان استفاده از آن در سال 2016 خبر داد.
گری کوبینگربه رویترز گفت: «اولین مرحله از آزمایش این واکسن بر روی انسان اوایل ماه اوت آغاز میشود و در صورت موفقیت آمیز بودن اجازه استفاده از این واکسن در ماه اکتبر و یا نوامبر داده خواهد شد.»
سازمان بهداشت جهانی پیشتر اعلام کرده بود ویروس زیکا به شکل «انفجار گونهای» در حال گسترش است و احتمالا چهار میلیون نفر را در قاره آمریکا مبتلا میکند.
شیوع این ویروس در آمریکای لاتین آنچنان نگرانکننده شده که مقامهای بهداشتی کلمبیا، السالوادور، جاماییکا و اکوادر از زنان خواستهاند تا زمان مشخص شدن وضعیت این ویروس، باردار نشوند.
ویروس زیکا در سال 1947 در جنگل زیکا در اوگاندا شناسایی شد. این ویروس همانند ویروس دنگی، نیل غربی و تب نخستین بار به وسیله پشه منتقل شده است.
در کشورهای اروپایی از جمله دانمارک نیز به تازگی چندین مورد ابتلا به این ویروس شناسایی شده است.
بنا بر گزارشها، چندین شهروند انگلیسی نیز به این ویروس مبتلا شدهاند.