۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۱
کد خبر: ۱۹۴۲۳
دانشمندان نسبت به کاربرد عنصر تازه ای که توسط دانشمندان ژاپنی تولید شده ابراز تردید و نگرانی کرده اند.
عنصری که دانشمندان ژاپنی در محیط آزمایشگاهی و به طور مصنوعی تولید کرده اند Ununtrium نام دارد که حالا به عنوان یکصد و سیزدهمین عنصر جدول تنابی عناصر یا همان جدول مندلیوف جای خالی آن را پر کرده است.

همانطور که از نام این عنصر هم تا حدودی پیداست از آن می توان در ساخت کلاهکهای اتمی با قدرت تخریبی به مراتب بیشتر از بمب پلوتونیمی استفاده کرد. نظیر این بمب در سال ۱۹۴۵ و در پایان جنگ جهانی دوم در ناکازاکی ژاپن پرتاب شد و در نتیجه آن بیش از ۲۰۰ هزار تن کشته شدند.

این عنصر بسیار ناپایدار و رادیواکتیو بوده و تاکنون مقدار بسیار اندکی از آن تولید شده است اما دانشمندان نسبت به کاربرد همین میزان اندک و کاربردی که می توان برای آن در نظر گرفته با تردید و نگرانی صحبت می کنند. به عقیده آنها اطلاعات بسیار اندکی درباره خواص این عنصر تازه تولید شده وجود دارد.

دانشمندان هشدار می دهند که تنها استفاده احتمالی از این عنصر در صنایع تولید تسلیحات و بمبهای اتمی است.

برخی دانشمندان شناخته شده از جمله سر مارتین پلی کاف، پروفسور شیمی در دانشگاه ناتینگهام می گویند: حالا این سؤال مطرح می شود که اصولا چرا انسان باید اتمهای چنین عنصر (مخرب) مصنوعی را تولید کند.

تولید این عنصر در حالی در ژاپن صورت گرفته که این کشور همچنان متأثر از فاجعه تأسیسات تولید برق به روش هسته ای در فوکوشیماست. این حادثه در سال ۲۰۱۱ و پس از سونامی ناشی از زمین لرزه ۹ ریشتری روی داد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر