وی افزود: بر اساس اعلام مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر، بیش از ۸۰ درصد مواد مخدر دنیا در افغانستان تولید می شود و میزان تولید این نوع مواد از زمان حضور نظامی آمریکا در این کشور، ۴۰ برابر شده است.
افضلی فرد خاطرنشان کرد: آمریکا و انگلیس در تداوم سیاستهای ضد انسانی و خصمانه خود علیه کشورهای اسلامی، ۸۰ درصد مواد مخدر را از نقطه مرکزی افغانستان به نقاط مرزی ایران روانه می کنند.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در عین حال گفت که اقدام ستاد مبارزه با مواد مخدر با همکاری سایر نیروها در خصوص ساماندهی مرزهای ایران و افغانستان و پاکستان باعث کاهش شدید ورود سازمان یافته مواد مخدر به کشورمان شده است.
افضلی فرد افزود: میزان کشفیات ستاد مبارزه با مواد مخدر و ناجا و ۲۰ دستگاهی که همکاری می کنند، نسبت به گذشته افزایش یافته که نشانگر موفقیت برنامههای این ستاد است.
وی ادامه داد: با توجه به لزوم حمایت اعتباری از برنامههای مبارزه با مواد مخدر، اعضای کمیسیون اصل ۹۰ متفق القول بودند که در لایحه بودجه ۹۲ اعتباری ویژه برای این موضوع پیش بینی شود.
«یکی از مهمترین مباحث در این زمینه اختصاص بودجه اشتغال برای افرادی است که اعتیاد را ترک می کنند که قرار شد مانند سال ۹۱، در بودجه سال آینده هم ۵ درصد بودجه اشتغال کل کشور به اشتغال پایدار برای کسانی که ترک اعتیاد می کنند، اختصاص یابد».
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: در ۹ ماهه سال جاری بیش از ۱۴۰۰ عملیات علیه عوامل مواد مخدر انجام شده و این نشان دهنده حجم گسترده عملیاتهای جمهوری اسلامی علیه سوداگران مرگ است.
افضلی فرد خاطرنشان کرد: حدود ۸۰ درصد عملیاتهای مبارزه با سوداگران مرگ، توسط نیروهای انتظامی انجام شده که قابل تقدیر است.
وی ادامه داد: در راستای برخورد و تأثیرگذاری هر چه بیشتر قرار شد برای قاچاقچیان مجازاتهای سنگینتری در نظر گرفته شود که طرح آن به صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: طی ۳ سال اخیر بیش از ۴۰۰ هزار نفر به طور کامل و به گونهای مواد افیونی را ترک کردهاند که حتی سیگار یا متادون استعمال نکرده و بازگشت به اعتیاد نداشتهند.
افضلی فرد افزود: در مدت اخیر، بیش از ۶۰۰ مرکز غیر مجاز ترک اعتیاد شناسایی شدهاند که باید در اسرع وقت اقدام به «استانداردسازی» کنند و در غیر این صورت این مراکز تعطیل خواهند شد.
وی در پایان بدون ذکر آمار معتادان در کشور، به ذکر این جمله بسنده کرد که میزان آمار معتادان کمتر از ارقامی است که نوعاً از سوی منابع غیر رسمی عنوان میشود.