۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۷
کد خبر: ۱۹۳۳۸
‌رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور عنوان کرد:
‌رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرم شدن کره زمین و افزایش گازهای گلخانه را ناشی از مدیریت ناصحیح خاک بیان کرد و گفت: بهره برداری نامناسب از اراضی و پوشش‌های گیاهی نیز در تغییرات اقلیمی موثر است.
علی نجفی نژاد در همایش روز جهانی خاک با شعار خاک سالم، زندگی سالم در گرگان اظهار کرد: خاک یکی از موضوع های مهم است که با آن سروکار داریم و توجه به این مساله در رفع چالش‌ها راهگشاست.

وی اضافه کرد: تقریباً پدید‌ای در کره زمین وجود ندارد که ارتباطی با موضوع خاک نداشته باشد و چرخه بسیاری از عناصر در کره زمین درون خاک انجام می‌شود.

نجفی نژاد همچنین با اشاره به اهمیت فعالیت‌های صحرایی و آزمایشگاهی در خصوص موضوع خاک تصریح کرد: برای انجام این کارها نیازمند اجرای یک سایت نمایشی هستیم و از اداره کل منابع طبیعی استان می‌ خواهیم که بخشی از اراضی هزارپیچ (گرگان‌) را برای تبدیل به ایستگاه نمایشی کارهای مربوط به خاک شناسی، کشاورزی و منابع طبیعی در اختیار محققان و کارشناسان قرار دهد.

نجفی نژاد اضافه کرد: در همین جا از سازمان جهاد کشاورزی استان هم می‌خواهم تا کار را به صورت مشترک پیگیری و انجام دهد تا زمینه اجرای یک نهضت فراگیر حفظ خاک در استان فراهم شود.

حجت الاسلام نامدار مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز در سخنانی با تأکید بر اینکه حفظ خاک و کمک به عدم فرسایش خاک باید به عنوان معروف در جامعه شناخته شود، گفت: هر کشاورز، مهندس کشاورزی یا ساختمان باید حفظ خاک را معروف بداند و خاک حاصل خیز را از بین نبرد.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور نیز از بی توجهی به خاک به عنوان یکی از عوامل بروز بیماری‌های صعب العلاج نام برد و از نبود قانونی برای حفاظت از خاک گلایه کرد و افزود: نیازمند فرهنگ سازی در خصوص اهمیت حفظ و نگهداری خاک از سوی مسئولان و کشاورزان هستیم.

قربانعلی روشنی هدف از تصویب روز جهانی خاک را ایجاد یک کمپین جهانی برای بالابردن سطح آگاهی مردم جهان نسبت به اهمیت خاک دانست و تصریح کرد: بی توجهی به خاک یکی از مهمترین مشکلات است که موجب بروز آلودگی‌های محیطی و در نتیجه بیماری‌های صعب العلاج می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر