سردار جلالی با حضور در همایش مصون سازی زیرساخت ها و زیر بناهای کشور عنوان کرد: امروزه دفاع از زیرساخت ها یکی از مهمترین محورهای فعالیت پدافند غیرعامل است؛ زیرا استراتژی تخریب زیرساخت ها، امروزه به اهداف دشمنان تبدیل شده است و برای دستیابی به این هدف نیازمند اطلاعاتی هستند که یک سامانه اطلاعات جاسوسی، تمام اطلاعات فنی کشور جمع آوری و به هنگام حمله های جنگی از آن استفاده میکنند.
به گزارش پایداری ملی، صبح امروز، همایش تخصصی مصون سازی زیرساخت ها و زیر بناهای کشور باحضور آقای ترکان، مشاور رئیس جمهور و سردار جلالی به همراه اساتید دانشگاه در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
در این نشست سردار جلالی با گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل و بسیج دانش آموزی گفت: با گریزی کوتاه به مباحث پدافند غیرعامل که متشکل از تهدید شناسی، تاثیر تهدیدات،خنثی سازی اثر تهدید است، باید بگوییم که هدف اصلی این سازمان مصونیت بخشی در برابر تهدیدات بر پیکره کشور و دستگاه های دولتی و اجرایی است.
وی در ادامه گفت: پدافند غیرعامل از منظر رهبری یک اصل است برای همیشه و با تغییر ماهیت تهدیدات افراد نباید دست از کوشش بردارند. تهدیدات شامل سه بخش ریشه ها، اهداف و بهانه است. ریشه دشمنی ایران و امریکا، تفاوت در دیدگاه ایران اسلامی و سکولار امریکایی است. تازمانی که ریشه های درگیری وجود دارد، بهانه های تهدیدات نیز وجود دارد.
وی در خصوص اهداف تهدیدات گفت: اهداف با برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت برای تسلط به ایران است که ممکن است در چارجوب های متفاوت نمود کند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تبیین بهانه های دشمنی گفت: بهانه های تهدید با هدف نفوذ به افکار عمومی است و عامل اصلی برای جنگ ها و درگیری کشور ها محسوب میشود. بنابراین ممکن است که این بهانه تغییر کند و امروزه ما شاهد جنگ اقتصادی در سطح جامعه هستیم.
وی در ادامه گفت: جنگ نیابتی برای حل مشکلات منطقه ای، راهی دیگری است که دشمنان برای رسیدن به اهداف پیش گرفته اند که با حمایت های فنی، لجستیکی، سیاسی، نظامی و پشتیبانی صورت میگیرد و نمونه بارز این مسئله در جنگ عربستان علیه یمن نمود پیدا کرده است.
امریکا به تجهیز کامل عربستان پرداخته و سلاح های شیمیایی نیز جزیی از سلاح های مورد استفاده در جنگ یمن است. ما تعداد زیادی از مصدومان یمنی را که در داخل ایران پذیرفته ایم، حدود 60 درصد بیماری ها از اثرات شیمیایی و سلاح های ممنوعه است.
سردار جلالی درخصوص حساسیت کارکردهای زیرساختی کشور گفت: در جنگ های زیرساخت ها، دو هدف ملاک قرار میگیرد، یعنی کارکرد اولیه ساخته ها که به نوعی نقش مغز را دارد و اثر غیرمستقیم به حذف این زیرساخت اشاره دارد. بنابراین استراتژی کارکرد زیرساخت ها در ایجاد یک سازه، باید یک استراتژی برای حذف این سازه نیز وجود داشته باشد. در جنگ های 1990 تا کنون برخورد با زیر ساخت ها مهمترین مسئله ای تهدید هاست؛ زیرا اثرات ثانویه زیرساخت ها 1 به 5 نسبت به اثرات اولیه است.
وی در ادامه گفت: امروزه دفاع از زیرساخت ها یکی از مهمترین محور فعالیت های پدافند غیرعامل است؛ زیرا استراتژی تخریب زیرساخت ها، امروزه به اهداف دشمنان تبدیل شده است و برای دستیابی به این هدف نیازمند اطلاعاتی هستند که یک سامانه اطلاعات جاسوسی، تمام اطلاعات فنی کشور جمع آوری می کند و به هنگام حمله های جنگی از آن استفاده میکنند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: رویکرد زیرساختی در کشور ما، یک مبانی جدید محسوب میشود.ما نیازمند مهندسی تهدید شناسی هستیم باید توانایی بررسی سناریوهای خطر را به صورت کامل فرابگیریم و در نهایت بتوانیم برنامه ای مهندسی برای خطرهای موجود نسبت به سازه های زیرساختی را تهیه و تولید کنیم.
پدافند غیر عامل شامل سه دسته است: مباحث راهبردی که شامل فعالیت مجلس و رهبری و ... است و خروجی این مبحث به صورت برنامه است. در سطح دوم آن مهندسی برنامه و اجرایی شدن آن با باید ها و نباید های مهندسی است. در حوزه سوم نیز باید با ادبیات فنی و مهندسی برنامه ها و الزامات به کاهش خطرها و تهدید های زیرساخت کشور انجام گیرد.
سردار جلالی در پایان سخنان خود گفت: مهندسین پدافند غیرعامل در زیرساخت های کشور، برای اجرایی کردن طرح های ضدخطر زیرساخت ها به تدوین آئین نامه ها و استاندارها می پردازند که میتوان از استانداردهای ملی وبومی استفاده شود، و امید آن داریم که با همکاری سازمان ها و دانشگاه بتوانیم تهدیدهای موجود را به حداقل برسانیم.