* نتانیاهو، آمریکا را فاقد صلاحیت اخلاقی برای منع او از حمله به ایران دانست
نخست وزیر اسراییل «بنیامین نیتانیاهو» ماه پیش رییس جمهور «باراک اوباما» را نصیحت کرد که کوتاه بیاید، او به آمریکا گفت که «هیچگونه صلاحیت اخلاقی» ندارد تا اسراییل را از حمله به ایران به منظور فلج کردن برنامه هستهای این کشور منع کند.
*اوباما برای اسراییل خط و نشان کشید
در عوض، «اوباما» تصمیم گرفت تا رهبر اسراییل را در دیدار بعدی او به آمریکا نپذیرد. رییس جمهور وقتی در گزارش «60 دقیقه» گفت که اگر « نیتانیاهو» برای اقدام نظامی فشار آورد او مجبور خواهد بود «صداها را خاموش کند » روی خیلی ها را کم کرد.
*بهبود روابط اسراییل و آمریکا
چیزی که باعث این تفاوت در عرض یک ماه شده است این است که هم «اوباما» و هم «نتانیاهو» درگیر انتخاب دوباره هستند. آنها به حرف مشاوران خود که می گویند تغییرات تند و تیز به ضرر هر دو آنهاست گوش داده اند، «نتانیاهو» تصمیم دارد که فکر خود را برای حمله به تسلیهات هسته ای ایران را از اکتبر تا بهار بعد کنار بگذارد، در حالیکه در 27 ام سپتامبر در سازمان ملل درباره خط فکری خود در این مورد صحبت کرده بود. فردای آن روز «اوباما» در یک گزارش مطبوعاتی گفته بود که این دو نفر تلفنی با هم صحبت کرده اند و درباره ایران به توافق کامل رسیده اند، اختلافات بین آنها از بین رفته است.
* ایران تنها برنده منازعه بین آمریکا و اسراییل
«دیوید ماکوسکی»، دیدبان اسراییلی مسایل سیاسی خاور نزدیک در موسسه واشنگتن در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: خاطر همه آسوده شد که «نتانیاهو» ترمز را کشید و در منازعه آمریکا و اسرائیل، تنها برنده ایران بود.
* اسراییلیها راغب به انتخاب «اوباما» نیستند
اسراییل بزرگترین دریافتکننده کمک های خارجی آمریکا در جهان است، و بیش از 3 میلیارد دلار در سال کمک دریافت میکند. این درحالیست که در سال 2008 حدود 78 درصد یهودیهای آمریکایی به «اوباما» رای داده بودند، ولی خود اسراییلی ها چندان راغب به انتخاب «اوباما» نبودند. نظر سنجی که در 15 ژوئن انجام شد نشان داد که 38 درصد آنها نسبت به رهبر آمریکا نگرشی مثبت دارند و حدود 38 درصد آنها نیز رای خنثی داشتهاند و 23 درصد نیز نظرشان در این باره منفی بوده است.
حمایت از حمله
اسراییلی ها گفته اند که اگر تلاش های دیپلماتیک شکست بخورد، آنها از حمله نظامی برعلیه ایران حمایت خواهند کرد. در تحقیقی از 540 یهودی اسراییلی، که توسط «بار-ایلان»( Bar-Ilan) دانشگاه نزدیک تلاویو انجام شده است، داری حاشیه خطایی به اندازه 4.5 درصد است.
*اسراییل و آمریکا در تلاش برای نشان دادن همبستگی با طرف مقابل
هر دو طرف دوباره مایلند تا همبستگی خود را نشان دهد، پنتاگن اعلام کرده است که آمریکا و اسراییل بزرگترین تمرینات پدافند موشکی و هوایی مشترک را در پایان این ماه آغاز خواهند کرد. بازی های جنگی -به عنوان «سنگ بنای دیگر روابط استراتژیک» توسط معاون وزیر خارجه در امور سیاسی-نظامی «اندرو شاپیرو»- حدود 3،500 پرسنل آمریکایی را به میادین جنگی ساختگی با هزار سرباز اسراییلی اعزام کرده است.
*امضای گسترش تبادلات تجاری
همچنین هفته گذشته طبق قانون اداره «نمایند فروش ران کرک(Ron Kirk)»، توافق نامه ای برای برطرف سازی موانع تجاری بین دو طرف در زمینه آزمایش کیفیت در فروش تجهیزات ارتباط از راه دور امضا کردند.
مخالفت عمومی
* دولت «اوباما» بر سر مسئله ایران با اسراییل اختلاف نظر دارد
دولت «اوباما» به طور آشکار با «نتانیاهو » بر سر چگونگی توقف پیشرفت هسته ایران و زمانبندی حملات نظامی به ایران مخالف است. رهبران ایران می گویند که برنامه هسته ای تنها برای اهداف غیرنظامی است.
*حمله نظامی یا تحریم اقتصادی
«نتانیاهو » تعیین «خط قرمز» برای اقدامات نظامی را در صورتی که ایران به غنی سازی اورانیوم ادامه دهد، امری لازم دانست. «اوباما» در پاسخ گفت که تعیین ضرب العجل تنها می تواند اختیارات او را محدود کند، او گفت که فشار باید از طریق تحریم های اقتصادی اعمال شود.
*اختلاف نظر بر سر ایران به تنش های میان آمریکا و اسراییل دامن زده است
عدم توافق سیاسی بر سر مسئله ایران بر اختلافات «نتانیاهو » بر سر تاسیس ساختمان در بانک غربی West Bank و شکست آمریکا در مذاکرات پشتیبان صلح با رییس جمهور فلسطینی«محمد عباس» دامن زده است. تنش ها وقتی آشکار شد که « نیتانیاهو» در مارس 2010 به طور غیر رسمی از کاخ سفید دیدن کرد بدون آنکه در نشست مطبوعاتی مشترک، جلسات عکس یا تجملات معمول این چنین دیدارهایی شرکت کند.
زبان بدن
* «اوباما» با «نتانیاهو» خصومت شخصی دارد
آوراهام دیسکین دانشمند سیاسی در دانشگاه عبری اورشلیم در گزارش تلفنی گفت: «بیزاری شخصی «اوباما» از «نیتانیاهو » تقریبا امری ثابت شده است، ما پیش زمینه آن را می دانیم، ما می توانیم زبان بدن را بخوانیم.»
*عدم ضرورت همکاری نزدیک در زمینه مسایل حساس دیپلماتیک
رییس جمهور سابق آمریکا «جیمی کارتر» می گوید، در صورت گسترش رابطه نزدیک میان رهبران آمریکایی و اسراییلی ضروری نیست که آنها در زمینههای حساس دیپلماتیک با هم همکاری داشته باشند.