۱۹ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۳
کد خبر: ۱۷۲۳
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: استفاده از سیستم حرارت مرکزی برای 150 هزار کلاس درس و همچنین 50 هزار اتاق جانبی نیازمند یک هزار میلیارد تومان اعتبار است.
به گزارش پایداری ملی، به نقل از مهر، مرتضی رئیسی صبح یکشنبه با حضور در صحن مجلس ضمن ارائه گزارش علت آتش سوری مدرسه شین آباد گفت: بحثهایی مبنی بر استفاده از بخاری گازی در کلاس درس مطرح شده است که باید بگویم استفاده از این نوع بخاری نه در ایران بلکه در هیچ کجای دنیا مرسوم و استاندارد نیست.

وی با اشاره به استفاده از سیستم حرارت مرکزی(پکیج) افزود: آموزش و پرورش 150 هزار کلاس درس و 50 هزار اتاق جانبی دارد که اگر بخوهیم همه اینها رابه سیستم حرارت مرکزی مجهز کنیم نیازمند یک هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم.

رئیسی با قرائت گزارش آتش نشانی شین آباد تصریح کرد: براساس این گزارش، علت آتش سوزی بخاری نفتی و سر ریزشدن سوخت مورد نظر آن بوده است، ضمن آنکه افراد مدرسه از کپسول پودر و گاز آتش نشانی که در کلاس نصب شده است استفاده نکرده اند.

وی با بین اینکه به محض وقوع حادثه خود را به شین آباد رسانده و همچنین بازدیدهایی به همراه نمایندگان و اعضای کمیسون آموزش از شهرستان و مدرسه داشته است، تصریح  کرد: در صحبتهایی که با معلم، دانش آموزان و خدمتگزار مدرسه صورت گرفته است اظهارات مشترکی مبنی بر اینکه مدرسه انقلاب اسلامی در سال 1361 با 4 کلاس درس ساخته شده است، کرده اند.

رئیسی ا دامه داد: در سال 1383 سه کلاس درس به کمک اهالی و یکی از ارگانها به این مدرسه اضافه شده و در مجموع مدرسه 178 دانش آموز داشته است.

رئیس سازمان نوسازی مدارس با تشریح وقوع حادثه ادامه داد: خدمتگزار مدرسه در روز حادثه طبق روال معمول ساعت 7.30 به مدرسه وارد و اقدام به روشن کرن بخاریهای کلاسها می کند. دانش آموزان که از ساعت 7.50 دقیقه وارد کلاس درس می شوند دود کردن بخاری و شعله های آن را مشاهده و موضوع را به معلم گوشزد می کنند. حتی برخی از آنها از معلم می خواهند که از کلاس خارج شوند. معلم خدمتگزار را صدا می کند و برای پیدا کردن کپسول آتش نشانی از کلاس خارج می شود.

رئیسی اظهار داشت: در همین زمان معلم کلاس مجاور به کمک خدمتگزار آمده و تعدادی از دانش آموزان را از کلاس خارج می کند. تعدادی از دانش آموزان در انتهای کلاس جمع شده بودند و همزمان معلم و خدمتگزار درصدد خارج کردن بخاری از کلاس بودند که متاسفانه در نزدیکی در، بخاری از دستشان افتاده و به علت سر ریز شدن نفت در کف کلاس، آتش به سرعت منتشر می شود و با توجه به اینکه در انتهای کلاس پنجره ای وجود داشته است، آتش به انتها کشیده می شود.

وی با بیان اینکه بخاری استفاده شده از نوع بخاریهای استاندارد کاربراتوری بوده است، گفت: مباحثی مبنی بر اینکه کلاس دستگیره در نداشته و یا سقف آن چوبی بوده، مطرح شده است که همه این موارد را تکذیب می کنم و باید بگویم که هم در کلاس دستگیره داشته است و هم سقف کلاس با تیر فولادی و آجر ساخته شده است.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر