مصرف نمک و چربی موجود در فست فودها تأثیرات مخربی بر روی کلیه میگذارد که میتواند در طولانیمدت خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد.
پارسا یوسفی گفت: دفع بیش از اندازه کلسیم ممکن است منجر به ایجاد سنگ کلیه و همچنین باعث عفونت ادراری و نارسایی کلیه در افراد شود؛ کمبود آب بدن، نامناسب بودن رژیم غذایی، انسداد ادراری و سابقه خانوادگی بیماریهای کلیه نیز احتمال بروز این بیماری را افزایش میدهد.
این متخصص از علائم این بیماری گفت: درد شدید و پیچشی (متناوب) که معمولاً ابتدا در ناحیه پشت، درست پایین دندهها، ظاهر میشود و همچنین دفع مقادیر اندکی خون از بدن و تهوعهای مکرر از علائم وجود سنگ کلیه است.
یوسفی درباره پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه گفت: مصرف آب زیاد در طول روز بهطوریکه رنگ ادرار سفید شود؛ همچنین تحرک زیاد، مصرف نکردن از نمک و مواد غذایی ناسالم مانند فست فودها میتواند در پیشگیری از سنگ کلیه مؤثر باشد.
وی درباره انواع رژیم غذایی گفت: رژیم غذایی هر فرد بر اساس نوع سنگ کلیه متفاوت است بهطور مثال افرادی که سنگشان از نوع کلسیمی است باید از مصرف شیر، شکلات یا هر مواد غذایی که در آنها کلسیم وجود دارد، پرهیز کنند.
این متخصص اورولوژی گفت: امروزه متخصصان با ارائه روشهای مناسب به بیماران قبل از اینکه سنگ، موجب نارسایی کلیه شود آن را بیرون کشیده و مانع از عمل جراحی بر روی کلیه میشوند.
یوسفی در پایان توصیه کرد: افراد قبل از اینکه علائم این بیماری در بدنشان ظاهر شود، مصرف مواد غذایی مناسب و ورزش صبحگاهی را در لیست برنامههای روزانه خود قرار دهند تا به داشتن کلیه سالم به خود کمک کنند.