متخصص بهداشت و کنترل مواد غذایی سازمان دامپزشکی گفت: مصرف هر فراوردهای که از شیر غیرپاستورریزه و حرارت نادیده تهیه شود، احتمال آلودگی به بیماری تب مالت را افزایش میدهد.
فرهمند صالحزاده درباره افزایش شیوع تب مالت در برخی استانهای غربی کشور به دلیل استفاده از شیر غیرپاستوریزه و فله، اظهارداشت: اگر لبنیات سنتی به اندازه کافی حرارت نبینند، احتمال انتقال این بیماری از طریق خوردن آنها وجود دارد.
وی با بیان اینکه احتمال انتقال تب مالت از ۳ محصول شیر فله، سرشیر و پنیر سنتی به انسان وجود دارد، تصریح کرد: محصولات آلوده هیچگونه علامتی ندارند و مصرف کنندگان تنها باید مطمئن شوند ماده غذایی مورد استفادهشان حرارت کافی دیده است.
این مقام مسئول در سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه مصرف هر فراوردهای که از شیر غیرپاستورریزه و حرارت نادیده تهیه شود، احتمال آلودگی به بیماری تب مالت را افزایش میدهد، اضافه کرد: کسانی که شیر سنتی مصرف میکنند، باید حتما آن را قبل از مصرف بجوشانند که البته در این صورت نیز کیفیت کالا افت میکند و بسیاری از ویتامینهای آن از بین میرود.
صالحزاده با تاکید بر اینکه سازمان دامپزشکی موافق عرضه شیر فله نیست، افزود: توصیه ما به مصرفکنندگان این است که حتی المقدور از مصرف لبنیات سنتی و شیر فله خودداری کنند.
بیماری تب مالت یا بروسلوز یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میشود. باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میسازد. این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دامهای مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد.
مهمترین علامت این بیماری در انسان، تب است که با احساس سرما یا لرز همراه باشد. دردهای عضلانی و استخوانی، سر درد، تعریق شدید به ویژه در هنگام شب، ضعف و خستگی، بی اشتهایی، لاغری و افسردگی، بزرگ شدن کبد و طحال نیز ازجمله علایم تب مالت به شمار میرود. درصورتی که این بیماری مزمن شود، حالاتی مانند خستگی های دایمی، دردهای عضلانی، کمردرد، یبوست، کاهش وزن و افسردگی نیز به تدریج ظاهر و مزمن میشود.
تب مالت به لحاظ ویژگی های عامل مولد آن که نوعی میکروب است، به بیماری هزار چهره معروف است.