رییس شبکه هپاتیت کشور گفت:طبق آخرین آمار شیوع هپاتیت C کمتر از نیم درصد جمعیت کشور است و این در حالی است که در کشورهای همسایه افغانستان ، عراق ، پاکستان و کشورهای شمالی ایران شیوع هپاتیت C بیش از 5 تا 6 برابر کشور ایران است.
دکتر موید علویان امروز سه شنبه به مناسبت روز جهانی هپاتیت در گفت و گو با ایرنا در باره آخرین وضعیت بیماری هپاتیت ویروسی B و C افزود: درحال حاضر ایران کمترین میزان شیوع بیماری هپاتیت B و C را در منطقه دارد و این در حالی است که شیوع ویروس هپاتیت درکشورهای مجاور بیشتر از ایران است .
وی ادامه داد: هپاتیت ویروسی از بیماری های کبدی محسوب می شود که البته با برنامه ریزی دقیق وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در شناسایی ناقلین و همچنین اجرای مراقبت بهداشتی و طرح واکسیناسیون در کشور ویروس هپاتیت B و C کنترل شده است .
علویان افزود: شیوع ویروس هپاتیت B در استان های گلستان ، سیستان و اردبیل تقریبا 2 درصد بوده است اما در برخی مناطق کشور مانند خراسان جنوبی شیوع در این بیماری دیده نشده است.
به گفته وی شیوع هپاتیت B در کشور حدود 3 تا 5 درصد بوده است که از 20 سال گذشته تاکنون با اجرای طرح واکسیناسیون سراسری هپاتیت B در اکثر نقاط کشور به پایین ترین حد خود رسیده است .
وی توضیح داد: از سال 1373 واکسن هپاتیت B در کشور اجرا شد. این امر سبب شد در افراد زیر 20 سال کشور به دلیل واکسینه شدن، شیوع این بیماری بسیار کمتر از دیگران باشد ، اما باید توجه کرد که ارتکاب رفتارهای پرخطر سبب ابتلا به این بیماری می شود.
فوق تخصص بیماری گوارش و کبد با بیان اینکه ایران کمترین آمار مبتلایان به بیماری هپاتیت B را در میان کشورهای همسایه و منطقه به خود اختصاص داده است گفت: آمار نشان می دهد که شیوع هپاتیت B در این کشورها 2 تا 3 برابر بیش از ایران است .
وی گفت : براساس داده های آماری حدود یک میلیون و 400 هزار نفر به هپاتیت B و C در کشور مبتلا هستند.
وی یاداور شد :هپاتیت B و C از مهمترین علل آسیب های مزمن کبدی است و برای پیشگیری از این بیماری باید به راه های انتقال توجه کرد.