وی پدافند غیرعامل را نیازمند ساختار خواند و گفت: دستور تشکیل کمیته های پدافند غیر عامل در وزارت نفت و شرکت های اصلی ابلاغ شده است.
جانشین وزیر نفت در حوزه پدافند غیرعامل با اشاره به ضرورت سطح بندی تاسیسات در صنعت نفت تصریح کرد: هم اکنون این مرحله انجام و 422 مرکز، ثقل شناسی شده است.
محمدنژاد با بیان این که حدود 26 پروژه و طرح دارای اولویت نیز برای اجرای دستورالعمل های پدافند غیرعامل مشخص شده اند، یادآور شد: فرهنگ سازی و آموزش در حوزه پدافند غیرعامل دارای اهمیت بوده و باید روند فرهنگ سازی در این زمینه همزمان با اجرای آن انجام شود.
وی به هماهنگی انجام شده با چهار شرکت اصلی وزارت نفت برای برگزاری دوره های آموزشی پدافند غیرعامل اشاره کرد و گفت: پدافند غیرعامل یک کار مهندسی است و تهیه آیین نامه و استانداردها در پدافند غیرعامل، از کارهای مهندسی محسوب می شود.
به گفته محمدنژاد، ایجاد ساختار در سازمان پدافند غیرعامل، پیش تر از سوی هیئت وزیران مصوب و این ساختار در صنعت نفت تطبیق داده شده است.
وی از بهینه سازی مصرف انرژی کشور به عنوان یکی دیگر از اصول پدافند غیرعامل نام برد و گفت: از محورهای جدی فعالیت ها در حوزه پدافند غیرعامل در صنعت نفت، بهینه سازی مصرف انرژی است و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، سیاست گذار اصلی این بخش است.
این مقام مسئول، شدت مصرف انرژی در کشور را 4 برابر استاندارد جهانی و این روند را نگران کننده خواند.
جانشین وزیر نفت در حوزه پدافند غیرعامل گفت: یکی از شرایطی که می تواند در موقعیت بحران به ما کمک کند، ذخیره سازی انرژی است؛ از این رو ظرفیت سازی برای ذخیره سازی انرژی را در دست اقدام داریم.
محمدنژاد سوخت رسانی در زمستان را از اصلی ترین برنامه ها در حوزه پدافند غیرعامل خواند و گفت: به دستور مهندس قاسمی، وزیر نفت، کارگروهی تشکیل شده که در حال بررسی برنامه ها برای تامین پایدار سوخت در زمستان است.
این مقام مسئول با مطلوب خواندن اجرای پروژه های ذخیره سازی گاز در کشور گفت: از این ذخیره سازی ها می توانیم در اوج مصرف و شرایط بحرانی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ظرفیت های ذخیره سازی ارتقا یافته و به ویژه برای فرآورده های اصلی مانند بنزین موتور و نفت و گاز، ذخیره سازی مناسب صورت گرفته است.
محمدنژاد افزود: پروژه های مقاوم سازی در صنعت نفت با جدیت در حال پیگیری و در شرکت های اصلی، استحکام سازی با شتاب لازم در حال اجراست.
وی به مقاوم سازی شبکه گازرسانی استان تهران اشاره کرد و گفت: با همکاری یک شرکت مشاور، پروژه های مقاوم سازی ادامه می یابد که تامین پایدارتر انرژی را سبب می شود.
این مقام مسئول در ادامه گفت: یکی دیگر از نگرانی ها، حوزه سایبری و امنیت و ارتقای این حوزه است که برای صنعت نفت حائز اهمیت است.
جانشین وزیر نفت در حوزه پدافند غیرعامل، امنیت فضای سایبر را حیاتی خواند و افزود: دشمن برنامه هایی برای نفوذ از این حوزه پیش بینی کرده است؛ از این رو باید با اقدام های مناسب امنیت شبکه را ارتقا دهیم و در این زمینه کارهای خوبی برنامه ریزی کرده ایم.
وی گفت: صنعت نفت از جمله اهدافی است که دشمنان برای حمله سایبری به آن تلاش می کنند زیرا روزانه هزاران ویروس و بدافزار در کشورهای بیگانه تولید می شود که نقطه هدف آنان مراکز انرژی ایران است و این لزوم افزایش سطح هوشیاری را بیشتر می کند.
محمدنژاد تاکید کرد: صنعت نفت برای جذب نیروهای تخصصی و استفاده از نرم افزارهای بومی برای ارتقای امنیت حوزه سایبری خود برنامه ریزی کرده است.