ــ خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاهها
ــ رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت.
ــ نگهداری لاشه حداقل بهمدت 24 ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه
ــ خودداری از خرید گوشتهای بدون مهر دامپزشکی
ــ خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری شده باید بهمدت حداقل 24 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتیگراد، نگهداری و سپس مصرف شود)
ــ خودداری از مصرف جگر بهصورت خام (جگر خریداری شده باید بهمدت حداقل 48 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتیگراد، نگهداری و سپس مصرف شود)
ــ استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل
ــ اجتناب کودکان و روستائیان و دامداران از بازی و یا ملامسه کنههای ماده تخمریزی کرده و ...
ــ خودداری از جدا و له کردن (کشتن) کنهها توسط شیردوشان و دامداران
ــ خودداری از پشمچینی دامها، بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده
ــ اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستانها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن
ــ سمپاشی منازل و اصطبلهای روستایی جهت کاهش جمعیت کنهها.
لازم به ذکر است که تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دامهای آلوده ندارد و از این رو اقدامات دامپزشکی صرفاً بهمنظور تأمین بهداشت جمعیت انسانی و متعاقب گزارش وقوع بیماری در انسان، آغاز میشود.