۲۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۴
کد خبر: ۱۳۰۹۱
پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در گزارشی نوشت: مقامات دولت عربستان سعودی در محافل خصوصی به منظور همکاری با اسرائیل به منظور جلوگیری از هسته ای شدن ایران ابراز تمایل کرده اند.
پادشاه عربستان در تماس با اردوغان رئیس جمهور ترکیه نتایج سفر او به تهران را جویا شد و اردوغان هم اطلاعات لازم را در اختیار ملک سلمان قرار داده است.
 
روزنامه الیوم السابع این خبر را منتشر کرده و یاد آور شده که مقامات دو کشور رایزنی مفصلی در باره شرایط منطقه با یکدیگر داشته اند.
 
برخی کارشناسان عرب پیشتر از طرح پنهان مصر و عربستان برای ایجاد ناتوی عربی در منطقه  با مشارکت ترکیه خبر داده بودند .
 
به نظر می رسد سفر اردوغان به تهران و گفتگوهای خصوصی وی با برخی مسئولان  ایران بر روی موضوع حضور و دخالت در یمن متمرکز بوده که با پاسخ قاطع تهران روبرو شده است.
 
ایران بارها هرگونه مداخله در یمن یا سایر کشورهای عربی را رد کرده و در موضوع یمن نیز خواستار مداخله بشردوستانه برای رساندن مواد غذایی و دارو به ستمدیدگان یمن است
 
با این حال بر اساس ارزیابی های موجود تردیدی وجود ندارد که ائتلاف عربی - ترکی به جای تعامل برای حل بحران های موجود در منطقه در صدد ایجاد اتحاد نامقدس با اسرائیل بر ضد ایران است.
 
پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در گزارشی نوشت: مقامات دولت عربستان سعودی در محافل خصوصی به منظور همکاری با اسرائیل به منظور جلوگیری از هسته ای شدن ایران ابراز تمایل کرده اند.
 
آنچه که سعودی ها و صهیونیستها  در آن اشتراک نظر دارند نگرانی از تعامل دو جانبه ایران و امریکا در موضوعات منطقه ای در صورت حاصل شدن یک توافق سیاسی است.
 
این پایگاه اینترنتی نوشت : اظهارات رهبر معظم ایران در روز پنجشنبه مبنی بر اینکه  گفتگوهای هسته ای می تواند آزمونی در این باره باشد که آیا پس از تکمیل این روند احتمال تعامل بیشتر با امریکاوجود دارد یا خیر، تصریح کرد: این مساله بیشتر از همه، اسرائیل و عربستان را نگران می کند، چرا که  اگر تهران تا آن مرحله پیش برود با اعتماد به نفس بیشتری می تواند به یک قدرت غیر قابل مهار در منطقه تبدیل شود.
 
بر اساس این ارزیابی ، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از این موضوع بیم دارند که در صورت حصول توافق هسته ای با ایران ، آنها نادیده گرفته خواهند شد و این توافق سبب ایجاد فضای گسترده تری برای مانور ایران و نفوذ و تأثیر گذاری بر منطقه خاورمیانه خواهد شد. در مجموع از نظر عربستان سعودی، این موضوع با تحولات داخلی اخیر و تغییرات در خاورمیانه همراه شده است ، تغییراتی که به نفع کشورهای عربی نیست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر