به گزارش پايداري ملي، منوچهر متکی در همایش سراسری اقتصاد مقاومتی با رویکرد جذب سرمایه ایرانی داخل و خارج کشور که با حضور مسئولان و اساتید دانشگاه در سالن جلسات بانک ملی سمنان برگزار شد، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی یک تجربه بشری است و باید به گونهای برنامهریزی شود که از آسیب تهدیدات دشمن مصون بمانیم.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی نخستین بار توسط مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۶ و با دو هدف مطرح شد.
وزیر امور خارجه دولت نهم اضافه کرد: نخستین نگاه، از زوایای جدید به فعالیتهای اقتصادی در کشور صورت گرفت که در این نگاه، مسیر تولید علم کوتاه میشود و دومین هدف، طرح موضوع اقتصاد مقاومتی است.
متکی بیان کرد: در روند معمول تولید علم با توجه به نقش تکنولوژی نوین، اگر قرار بود سرعت معمولی مد نظر باشد، فاصله بین کشورهایی که به قله رسیدهاند و کشورهای در حال توسعه، روز به روز بیشتر میشود.
رشد اقتصادی در ایران اسلامی محقق شده است
وزیر امور خارجه دولت نهم خاطرنشان کرد: کوتاهترین مسیر تولید علم که همان رشد اقتصادی بوده، امروز در ایران اسلامی محقق شده است.
متکی تصریح کرد: آغاز تحریمها، هدف محوری مجموعه کشورهای غربی برای ضربه زدن به ایران اسلامی بود تا اقتصاد ما را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با تأکید بر اینکه مهمترین هدف اقتصاد مقاومتی حفظ رشد اقتصاد و تبدیل فشار به سرعت است، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی در سال ۸۶ مطرح شد؛ اما هنوز در ادبیات و فعالیت اقتصادی ما جای خود را باز نکرده است.
لزوم شناخت موانع اقتصادی و جستوجوی راهکارهای برونرفت از آن
وزیر امور خارجه دولت نهم اظهار داشت: ساز و کار اقتصاد مقاومتی در راستای رشد اقتصادی بوده و میتوان گفت که اقتصاد مقاومتی ساز و کاری است که باید رصد مستمر از وضع موجود با هدف آسیبشناسی و شناخت موانع و جستوجوی راهکارهای برونرفت در آن صورت گیرد.
متکی بیان داشت: اقتصاد مقاومتی در نظام اسلامی در هم آمیختن اهداف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با هدف یاری رساندن اهداف فرهنگی و سیاسی به وسیله اقتصادی است.
وی تصریح کرد: بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی نیز در این راستا باید انجام شود و این، به معنای یک مسیر دوسویه برای کمک به همه عناصر و مؤلفههای اقتصاد مقاومتی است.