۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۶
کد خبر: ۱۱۳۷۴
روحانی:
رییس جمهوری با بیان این دولت طی 16 ماه کار بسیار عظیم و بزرگی در بخش آب انجام داده است، گفت: قطعا این اقدام در تاریخ ایران بی نظیر است.
حجت الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» صبح یکشنبه در مراسم تجلیل از تولید کنندگان برتر بخش کشاورزی که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد ، افزود: دولت مصمم به سرمایه گذاری در بخش آب است.

وی تصریح کرد: آب را باید به درستی مهار و استفاده کنیم تا بهره وری علمی و صحیح داشته باشیم اگر بتوانیم 10 درصد در مصرف آب صرفه جویی کنیم شرایط کشور متحول می شود.

رییس جمهوری با یادآوری این که کشور ایران به سمت خشکسالی حرکت می کند، خاطرنشان کرد: مبنای کار ما در کشاوری باید براساس طبیعت نیمه خشک تنظیم شود.

روحانی همچنین تاکید کرد که باید قدر آب را بدانیم، امروز باید محیط زیست، آب و خاک را حفظ کنیم و برای این کار باید اعتدال محیط زیست و کشاورزی و صنایع دیگر حفظ شود.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: محصولات کشاورزی باید از تولید تا توزیع نظارت شود.



**انقلاب کشاورزی آغاز تمدن بشری است

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: انقلاب کشاورزی آغاز تمدن بزرگ بشری است چرا که بشر برای به دست آوردن مواد غذایی در حرکت بود و کشاورزی باعث شد بشر در یک مکان بماند و حرکت نکند.

وی تصریح کرد: اما گاهی به اشتباه می گویند که ما از انقلاب کشاورزی عبور کرده و وارد انقلاب صنعتی شده ایم که این سخن دقیقی نیست زیرا انقلاب صنعتی ادامه انقلاب کشاورزی است و هنگامی می تواند معنا پیدا کند که این دو کنار هم قرار گیرند همچون امروز که کشاورزی دیگر سنتی نیست و صنعتی است.

رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: ما در کشاورزی پیش از آن که کار را آغاز کنیم به دنبال ماشین آلات آن در صنعت می رویم، در هنگام برداشت محصول نیز از صنعت کمک می گیریم بنابراین کشاورزی و صنعت باید در کنار یکدیگر باشند و این گونه نیست که کشاورزی روبروی صنعت باشد.

روحانی با یادآوری این که استفاده از منابع آب به صورت سنتی در میان مدت و بلندمدت امکان پذیر نیست، تصریح کرد: مبنای بهره وری درست از آب باید تنظیم شود و صنعت، کشاورزی را از حالت سنتی خارج کند.

وی ادامه داد: کشاورزی سنتی قدرت رقابت ندارد، دنیای اقتصاد دنیای رقابت است و درآمدزایی، ارزش افزوده بزرگ ترین انگیزه و محرک در دنیای امروز است.

رییس جمهوری همچنین گفت: اگر در بخش کشاورزی نتوانیم درآمدها و ارزش افزوده را بالا ببریم، کشاورزی تعطیل می شود.

روحانی به مهاجرت روستاییان به شهر اشاره کرد و توضیح داد: یکی از معانی پدیده رنج آور مهاجرت از روستا به شهر، پشت کردن به کشاورزی و روی آوردن به خدمات و صنعت است.

وی با تاکید بر این که باید روستاهای ما زنده و آباد بمانند و تخلیه نشوند، افزود: ما باید علت این معضل را پیدا کنیم و دولت در انتظار شنیدن حرف های کارشناسی کشاورزان، مراکز تحقیقاتی، دانشگاه ها و وزارتخانه ای است که نام زیبا و مقدس جهاد را با خود به همراه دارد.

وی، جهاد را تلاش بی وقفه و از خود گذشتگی تعریف کرد و اظهارداشت: اگر ما نام این وزارت را جهاد کشاورزی گذاشته ایم باید به کلمه جهاد متعهد بمانیم.

رییس جمهوری ادامه داد: وزارتخانه، همه تشکل ها، اتحادیه ها، خانه کشاورز و بخش هایی که مربوط به کشاورزی است بایدبه صحنه بیایند تا بتوانیم توفیق یابیم.

روحانی از خاک و آب به عنوان دو سرمایه بزرگ و ارزشمند یاد کرد و گفت: باید خاک را حفظ کنیم و نگذاریم از دست برود، چرا که خاک کشاورزی یکی از نعمت های بزرگ الهی ذخیره و منبع بزرگ حیات ما است.

وی با تاکید بر ممانعت از تخریب خاک، تصریح کرد: این کار نیاز به مراقبت و آموزش بسیار دارد. ما باید رفتار خود را با زمین تنظیم کنیم و اجازه ندهیم بخش شهرسازی ما زمین های کشاورزی ما را تخریب کند و نباید زمین درجه یک و دو کشاورزی تبدیل به مسکن، بازار و شهر شود چرا که این نعمت بزرگی است که مجدد به دست نمی آید.

رییس جمهوری با یادآوری اهمیت آب گفت: کشور ایران از لحاظ اقلیمی در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد و آب به اندازه کافی در کشور نیست.

وی با یادآوری این موضوع که صنعت به طبیعت ستم می کند، اظهارداشت: کشاورزی ما باید بر مبنای اقلیم نیمه خشک تنظیم شود و قدر آب را بدانیم.

وی ادامه داد: در سفر اخیر به استان خراسان جنوبی یکی از مسوولان این استان گفت که 6 هزار و 600قنات در این منطقه وجود دارد، این به معنای آن است که گذشتگان ما کار بسیار بزرگی انجام داده و پدران، بزرگان و اجداد ما درست فکر کرده اند.

رییس دولت تدبیر و امید در سخنان خود به مهندسی میدان امام اصفهان نیز اشاره کرد و گفت: مهندسی این میدان مربوط به 500 سال قبل است آیا اکنون نمونه آن را می توان یافت؟ کجا رفتند کسانی که در گذشته قنات ها و کاریزها را ایجاد کردند؟

روحانی با بیان این که گاهی گفته می شود انقلاب کشاورزی از سرزمین ایران و این تمدن کهن آغاز شده است، افزود: خاک، آب و محیط زیست را امروز باید حفظ کنیم اما گاهی می بینیم که بین محیط زیست و کشاورزی رو در رویی وجود دارد.

وی تصریح کرد: ارتباط و اعتدال باید بین صنعت و کشاورزی، محیط زیست و کشاورزی و همچنین کشاورزی و تجارت وجود داشته باشد.

رییس قوه مجریه با تاکید بر این که باید درآمد کشاورزان را افزایش دهیم، گفت: محصول کشاورزی در بازار مصرف کننده با قیمت نسبتا خوب و بالا به فروش می رود این در حالی است که کشاورز محصول خود را با قیمت پایین می فروشد و سود را واسطه گران می برند.



** سیستم توزیع بین کشاورز و مصرف کننده اصلاح شود

روحانی به اهمیت شبکه توزیع محصولات کشاورزی بین کشاورز و مصرف کننده اشاره و خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم یک واسطه را کم کنیم این حوزه بسیار متحول می شود بنابراین باید سیستم توزیع و اتصال بازار نهایی مصرف با مرکز اصلی تولید اصلاح شود.

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی و نهادهای مربوط به توزیع و تجارت باید در این خصوص طراحی و تدبیر کنند و باید کار اجرایی و عملی انجام دهند.

رییس جمهوری تصریح کرد: در کنار تولید باید صنایع مکمل وجود داشته باشد که کار آنها را تکمیل کند، چرا که گاهی محصول باید تغییر کند و به محصول دیگر که دارای ارزش افزوده بالا است تبدیل شود، گاهی باید کار برندسازی انجام شود چرا که بازاریابی یکی از اساس و ارکان است.

روحانی با تاکید بر این که باید صنعت و خدمات به کشاورزی متصل شوند، گفت: در غیر این صورت کشاورزی سودآور نیست و سود کشاورز زمانی است که او هم در تجارت، برند و صادرات، سهم داشته باشد باید این کار را انجام دهیم در غیر این صورت کشاورز کار را رها می کند.

وی با یادآوری این که دولت یازدهم وارد هفدهمین ماه فعالیت خود شده است، افزود: ما از همان نخستین جلسات در دولت به فکر کشاورزی بودیم.

رییس جمهوری همچنین با اشاره به تلاش و پشتکار وزرا در حوزه های کاری خود اظهارداشت: همه وزرا گاهی برای کار خود جوش و داد می زنند که این موضوع مرا خوشحال می کند، مشخص است آنها دلسوزی می کنند هنگامی که 12 شب با وزیری کار دارم و می بینم که او در دفتر کارش است و این که مسوول رده بالای کشور در روز 14 یا 16 ساعت کار می کند به من امید می دهد.

روحانی ادامه داد: چند روز پیش یکی از وزرا بسیار خسته بود، پرسیدم خسته ای گفت دیشب تا 2 سر کار بودم.



** کشاورزی و امنیت غذایی، قدرت و اقتدار ملی است

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: درست است که برد موشک های ما، نیروی های مسلح، ارتش، سپاه، بسیج ونیروهای امنیتی اقتدار ما هستند اما کشاورزی، خدمات و صنعت به ویژه کشاورزی و امنیت غذایی، قدرت و اقتدار ملی است

چرا که اگر در کشور ما انواع سلاح و امکانات نظامی داشته باشیم اما برای گندم، جو، گوشت، روغن و سایر مواد غذایی نیازمند به دیگران بودیم، آیا می توان اقتدار داشت؟

روحانی تاکید کرد: اقتدار زمانی است که حداقل در بسیاری از محصولات نمی گویم خودکفایی بلکه تا مرز خودکفایی پیش رویم.

رییس دولت تدبیر و امید تاکید کرد: نباید یادمان برود که کشاورز باید به اندازه مخارج زندگی کافی درآمد داشته باشد ما هم باید به آن کمک کنیم در غیر این صورت نمی تواند کشاورزی را ادامه دهد و با سخنرانی و تشویق نیز نمی توان کاری از پیش برد باید عمل کنیم.

وی تاکید کرد که باید یک سری کارها را دولت و یکی سری کارها را مردم انجام دهند که وزارت جهاد کشاورزی باید تقسیم بندی کند.



** کوتاهی صدا و سیما در بیان خدمات دولت

رییس جمهوری با تاکید بر این که دولت مصمم به سرمایه گذاری در بخش آب است، گفت: باید آب را به درستی مهار و استفاده کنیم تا بهره وری علمی و صحیح داشته باشیم.

روحانی یادآور شد: اگر بتوانیم 10 درصد در مصرف آب صرفه جویی کنیم شرایط کشور متحول می شود.

روحانی با مروری کوتاه بر اقدامات انجام شده در حوزه آب از سال گذشته گفت: حرکت بسیار خوبی آغاز شده که ان شاءالله آثار آن امسال و سال های آینده در استان های مختلف قابل مشاهده خواهد بود.

وی تصریح کرد: «دولت کارهای بزرگی در این 16 ماه در حوزه آب انجام داده است شما کشاورزان باید بدانید چون رسانه ها چندان به دولت کمک نمی کنند و صدا وسیما در انتقاد که ما انتقاد را قبول داریم خوب الحمدالله 100درصد از این فرصت انتقاد علیه دولت استفاده می کند که خوب هم هست، دستشان درد نکند».

روحانی ادامه داد: «اما در بیان خدمات دولت نمی دانم چگونه است که گاهی مشکل پیش می آید، تقصیر کسی هم نیست، زبان حرکت نمی کند که بگوید دولت چه کرده و خدماتش چیست؟ لابد جایی یا در دوربین ها یا در فرستنده هایشان مشکل دارند که باید کمک کنیم و ان شاءالله حل کنیم.»



** کار بی نظیر دولت در حوزه آب

رییس جمهوری در ادامه خطاب به مسوولان حوزه کشاورزی و کشاورزان گفت: دولت طی 16 ماه کار بسیار عظیم و بزرگی که در زمینه آب انجام داده، قطعا در تاریخ ایران بی نظیر است.

روحانی با بیان این که سرعت و حرکت توسعه ای در حوزه آب نسبتا خوب است، افزود: درخصوص قیمت محصولات کشاورزی نیز قدم های بسیار خوبی برداشته شده است. تعیین قیمت و پرداخت به موقع آن به کشاورزان، آماده کردن ماشین آلات کشاورزی و دادن وام به کشاورزان کار بسیار خوبی است که انجام شد و دولت تمام توان خود را به کار گرفته و خواهد گرفت تا حوزه کشاورزی رونق گیرد.

رییس جمهوری تاکید کرد: ما می دانیم کشاورزی تا چه حد مهم است. می دانیم تخلیه روستاها چقدر خطرناک است، درآمد شما را باید بالا ببریم و بخشی از محصولاتتان باید صادر شود و می دانیم که باید زندگی مردم در نحوه مصرف مواد غذایی عوض شود.

رییس جمهوری افزود: هجوم مصرف مردم به سمت لبنیات نیست که جای بحث دارد. وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به کمک بیاید و مردم نیز بدانند که مصرف لبنیات برای سلامتی شان مهم است.



** کشاورزان ستون اصلی امنیت اقتصادی و توسعه کشور

رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر این که باید دروازه صادرات را باز کنیم ، گفت: اگر مشکل و یا موانعی وجود دارد باید آن را رفع کنیم. محصولات را در بازارهای منطقه و جهان مشخص و کشاورزی مان را متحول کنیم.

روحانی خطاب به کشاورزان با بیان این که دولت در خدمت شما است ، افزود: دولت می داند که کشاورزی ستون اصلی امنیت اقتصاد و توسعه کشور است.

رییس جمهوری خاطر نشان کرد: به همین دلیل دولت، تمام تلاش خود را به کار گرفته که ارزش افزوده انواع محصولات کشاورزی ، دامی و صیادی را بالا ببرد تا شرایط و جاذبه لازم برای حرکت بیشتر کشاورزان فراهم شود.

روحانی در پایان سخنان خود از عشایر، روستاییان، باغداران و کشاورزان قدردانی کرد و گفت: امیدوارم کشاورزی توسعه یابد و کشاورزان روزهایی با شادابی بیشتر پیش رو داشته باشند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر