۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۶
کد خبر: ۱۰۷۹۲
یک سیاستمدار معروف آلمانی در مقاله‌ای به بررسی تأثیرات مثبت حل مناقشات اتمی ایران با غرب پرداخته و دستیابی به توافق جامع هسته‌ای با تهران را یک موفقیت تاریخی خواند.
«روپرشت پولنز» از سیاستمداران حزب دموکرات مسیحی آلمان و رئیس سابق کمیسیون سیاست خارجی پارلمان این کشور، در مقاله‌ای که در نشریه «دی سایت» به چاپ رسیده است، درباره حل مناقشات اتمی غرب با ایران ابراز امیدواری کرده و به بررسی تأثیرات مثبت دستیابی به توافق جامع هسته‌ای با تهران پرداخت.

وی در ادامه به بحران‌های بی‌شمار در خاورمیانه از جمله تروریسم داعش، کشتارها در سوریه و شرایط بد پناهندگان اشاره و تأکید کرد که همه این وقایع وحشتناک سبب شده ما فراموش کنیم که مذاکرات برای حل مناقشات اتمی با ایران در آستانه دور مهم و تعیین کننده‌ای قرار دارد؛ پایان موفقیت‌آمیز این مذاکرات نه‌تنها تأثیراتی روی اختلافات دیگر در منطقه دارد، بلکه حل مناقشات هسته‌ای با تهران می‌تواند یک نقطه عطف در مارپیچ رو به پایین و بحرانی تحولات خاورمیانه باشد.

این سیاستمدار آلمانی در ادامه مقاله خود نوشت: حدود یک سال پیش کشورهای 1+5 در ژنو با ایران روی اولین گام برای راه حل مناقشات هسته‌ای توافق کردند؛ در مرکز این توافق این مسائل مطرح بود که چگونه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آینده برنامه‌های هسته‌ای تهران را کنترل کرده و اطمینان حاصل کند که این برنامه‌ها اهداف صلح‌آمیز را دنبال می کند.

در ادامه آمده است: نه‌تنها غرب بلکه همچنین کشورهای چین و روسیه و همچنین کشورهای منطقه نگران این مسأله هستند که ایران سلاح اتمی بخواهد؛ به این ترتیب خطر یک مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه شکل می‌گیرد.

این سیاستمدار آلمانی در بخش دیگری از این مقاله تصریح کرد که شانس دستیابی به موفقیت در دور بعدی مذاکرات هسته‌ای با ایران بد نیست؛ شفافیت و نظارت بر تمامی فعالیت‌های هسته‌ای تهران که نتیجه این دور مذاکرات خواهد بود، می‌تواند دنیا را از صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی ایران مطمئن کند. به این ترتیب خطر یک مسابقه تسلیحاتی در منطقه آشکارا کم‌تر از امروز خواهد شد.

وی در ادامه نوشت: راه حل مناقشات اتمی با ایران می تواند فرصت‌های تازه برای سیاست در منطقه از جمله در مبارزه با داعش را بگشاید؛ این سازمان تروریستی با اقدامات خود نه‌تنها برای عراق و سوریه مسأله ایجاد کرده، بلکه رئیس این سازمان تروریستی ادعای خلافت در تمام منطقه را داشته و در این راستا تلاش می کند. داعش همچنین یک تهدید برای ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و ترکیه است.

در بخش دیگری از این مقاله آمده است: آمریکا تا به حال برای انزوای ایران تلاش می‌کرده و البته دلیل آن‌هم تنها مناقشات اتمی با این کشور نبوده است؛ این روند حالا می تواند تغییر کند. آمریکا می تواند در این راستا کار کند که تنش ها بین عربستان سعودی و ایران را کاهش داده و بین دو کشور در مبارزه  با داعش هماهنگی و همکاری مشترک ایجاد کند.

این سیاستمدار معروف آلمانی در بخش دیگری از این مقاله تصریح کرد که همچنین نتیجه موفّق مذاکرات هسته‌ای با تهران برای مناسبات ما با روسیه اهمیّت دارد؛ غرب در مذاکرات با ایران با وجود اختلافات جدی بر سر اوکراین با روسیه به‌صورت سازنده و موفّق با مسکو همکاری کرد و در این راستا علایق و منافع مشترکی وجود داشت. بنابراین فرمت 1+5 بعد از پایان مذاکرات اتمی با تهران نیز همچنان باید باقی بماند؛ همچنین دیگر اختلافات در منطقه در این فرمت می تواند حل و فصل شود.

او مقاله خود را با این جمله به پایان برده است: توافق با ایران یک موفقیت تاریخی خواهد بود؛ آیا ما به این ترتیب یک متحد جدید خواهیم یافت؟
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر