۱۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۲
کد خبر: ۱۰۲۴۴
استفاده از کود تولید شده با فناوری نانو برای افزایش کمی، کیفی و سلامت محصولات کشاورزی و کنار گذاشتن کود های شیمیایی در کشاورزی، در دستور کار مسئولان کشاورزی استان بوشهر قرار گرفت.
جهاد کشاورزی بوشهر با اعلام مطلب فوب، تاکید کرد، نانوتکنولوژی به عنوان یک فناوری قدرتمند، توانایی ایجاد انقلاب و تحولات عظیم درسیستم تامین مواد غذایی و کشاورزی را دارد و با این فناوری انسان قادر است نگرشی در سطح مولکولی و اتمی داشته و ساختارهایی درابعاد نانومتر و ابزارهای جدیدی را برای استفاده در بیولوژی مولکولی و سلولی و تولید مواد جدید، برای شناسایی اجرام بیماری زا بیافریند.

مدیر زارعت سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در این باره گفت: کودهای نانو یکی از فناوری های جدید درحوزه کشاورزی است.

'فرهود ملک زاده ' افزود: روش های مختلفی برای تغذیه گیاهی وجود دارد که آخرین آن استفاده از کودهای نانو است که روش جذب این کودها با سایر کودهای قدیم متفاوت است.

وی گفت: میزان عملکرد کودهای نانو روی محصولات مختلف بویژه گندم متفاوت است و تاثیر بسزایی در افزایش کمی و کیفی آن دارد.

ملک زاده افزود: اگر کشاورزان از این کودها و فناوری های جدید استفاده کنند، افزایش عملکرد محصول،کیفیت بالا و صادراتی شدن محصولات را در پی خواهد داشت.

وی گفت: به همین دلیل اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و چگونگی استفاده از کودهای نانو در بخش کشاورزی دردستور کار سازمان جهاد کشاورزی در استان بوشهر قرار گرفته است.

یکی از کارشناسان کشاورزی و مدیران واحد تولید کننده نانو کودها درکشورگفت: این واحد با تولید کود کلاتهای نانو و ثبت اختراع آن موفق شده است این کود را در بازارهای بین اللملی و کشور عرضه کند.

' طوعه صالح ' افزود: اکنون با برگزاری همایش هایی برنامه داریم فرهنگ استفاده از این کود را در سراسر استان بوشهر ترویج دهیم.

وی گفت: از دیگر برنامه های ما تلاش در افزایش تولیدات و کیفیت محصول استان بوشهر در حوزه های خرما و صیفی جات و خودکفایی تولید گندم در استان بوشهر است.

صالح از کشاورزان و مسوولان استان بوشهر خواست در این راستا همراهی و مشارکت بیشتر داشته باشند.

وی در باره خواص نانو کودها گفت: افزایش عملکرد محصول درهکتار، ارتقای کیفیت محصول از جمله افزایش ماندگاری درسردخانه، مقاومت بیشتر برابر آفات، سرما و تنش های محیطی و کاهش سمپاشی از مزایای نانو کودها است.

این کارشناس کشاورزی افزود: جلوگیری از ریزش و کاهش ضایعات محصول و در نتیجه افزایش بهره وری، اصلاح بافت خاک و کاهش آلودگی آبهای زیرزمینی و کمترین مصرف کود و بیشترین خروجی محصول از دیگر مزایای نانو کود است.

رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه خلیج فارس استان بوشهر گفت: نانو یک فناوری جدید است که درهمه زمینه ها از جمله کشاورزی می تواند نقش بسزایی داشته باشد.

' محمد مدرسی ' افزود: اگر این علم بخوبی برای تغذیه بهتر محصولات کشاورزی به منظور افزایش کمی و کیفی محصولات استفاده شود امیدواریم تحولی عظیم در حوزه تولید مواد غذایی و تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه ایجاد کند.

وی گفت: کود به عنوان غذای اصلی گیاه که محصولات کشاورزی را تولید می کند تاثیر بالایی دارد.

مدرسی افزود: امکان تولید محصول کشاورزی بدون استفاده از کود منتفی است و امروز کشاورزی بدون استفاده از کود توصیه نمی شود و اقتصادی نیست.

وی گفت: تاکنون دراستان بوشهر کودهای نانو مورد استفاده قرار نگرفته است و از کودهای شیمیایی و کود حیوانی در این زمینه استفاده می شود.

مدرسی افزود: مزایای کودهای نانو از کودهای شیمیایی بیشتر و پیامدهای منفی آن نیز کمتر است و تاثیر بسزایی در کیفیت محصول دارد.

رییس مرکز ترویج و خدمات کشاورزی آبپخش استان بوشهر گفت: کودهای نانو به دلیل فناوری های جدید تاثیر بسزایی در تولید محصولات کشاورزی دارد.

' محمد اسماعیل شفیعی ' افزود: برای ترغیب کشاورزان به استفاده از کودهای نانو لازم است که در استان بوشهر منطقه و یا یک مزرعه به صورت طرح و آزمایشی ایجاد شود و در زمینه های مختلف زارعی و باغی کودهای نانو در آن مورد استفاده قرار گیرد.

وی گفت: نتایج حاصله از کودهای نانود در این مزرعه و چگونگی استفاده از آن باعث ترغیب بیشتر کشاورزان برای استفاده از فناوری دراستان بوشهر خواهد شد.

استان بوشهر 46 هزارهکتار اراضی زیر کشت آبی محصولات کشاورزی دارد که برای باروری خاک در این اراضی از کودهای شیمیایی وحیوانی استفاده می شود این در حالیست که کارشناسان و مسوولان کشاورزی استان کشاورزان منطقه را برای بازدهی بیشتر به استفاده از فناوری جدید کودهای نانو ترغیب می کنند.

در این ارتباط تاکنون همایش استانی نیز برای آشنایی و معرفی کودهای نانو در استان بوشهر با هدف ارتقای کیفی و کمی محصولات کشاورزی در آستانه فصل کشت جدید محصولات بویژه گندم برگزار شده و کارشناسان مروج تلاش های خود را برای نحوه استفاده و آشنایی کشاورزان با این نوع کودها و استفاده صحیح، بموقع و مناسب از آن در منطقه به کار گرفته اند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر