سعید مهدیون، معاون دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه یکی از مشکلات راهاندای مراکز داده، مسئله گران بودن راهاندازی آن است، اظهار داشت: راهحل این مشکل آن است که دولت و دستگاههای اجرایی مختلف سیاستهای تشویقی و حمایتهای مالی مثل کاهش تعرفهها را برای این مراکز در نظر بگیرند و یا بخشی از پولی که از عدم استفاد درگاههای بینالمللی با ایجاد مراکز داده داخلی صرفه جویی میشود را به این مراکز اختصاص دهند.
معاون دبیر شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر اینکه توسعه پهنباند یکی از الزامات شبکه ملی اطلاعات است، یادآور شد: در حال حاضر زیرساختهای مورد نیاز برای تولید محتوا در کشور وجود ندارد ایجاد پهن باند در مناطق کمتر توسعه یافته میتواند راهحل خوبی برای حل این موضوع باشد.
مهدیون با اشاره به اینکه برنامه ملی برای توسعه IPTV و IPMEDIA در جلسه گذشته شورای عالی فضای مجازی مورد بحث قرار گرفته بود، ادامه داد: در کمیسیون عالی تنظیم مقررات ارائه برنامهریزی در مورد این پروژه بر عهده صداوسیما قرار داده شد تا این سازمان برنامه ملی را در این زمینه تدوین کند.
وی به مجوز ایجاد IPMEDIA از سوی سروش رسانه اشاره کرد و یادآور شد: سروش رسانه تمام تلاش خود را برای ارایه مباحث بدون مغایرت با قوانین صداوسیما کرده است اما باید دید که محتوای ارایه شده چیست و چه جزییاتی دارد.
معاون دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه کاربردهای داخلی در زمینه شبکه ملی اطلاعات ارتباطی با شبکه اینترنت جهانی ندارد، گفت: بحث پهن باند مربوط به شبکه ملی اطلاعات است که خدمات مختلفی روی آن ایجاد خواهد شد.
مهدیون با اشاره به اینکه مجری شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، تاکید کرد: هنوز حداقل سرعتی برای شبکه ملی اطلاعات مشخص نشده است اما این سرعت باید به اندازهای باشد که نیاز افراد را تامین کند و این سقف براساس میزان نیاز کاربران تنظیم خواهد شد.