به گزارش پایداری ملی و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ هشتم آبان ماه، سالگرد دستور مقام معظم رهبری برای تشکیل کمیته دائمی پدافند غیرعامل است و بنابراین، شورای عالی انقلاب فرهنگی، یک هفته از ماه آبان را هفته پدافند غیر عامل نامگذاری کرده تا سازمانهای دولتی و نهادهای حکومتی، با برگزاری برنامههای گرامیداشت این هفته، به آگاهیرسانی در رابطه با پدافند غیرعامل بپردازند.
مدیرعامل پدافند غیرعامل استان قم گفت: شعاری تحت عنوان «تدبیر امروز امنیت فردا» برای هفته پدافند غیرعامل امسال از پنجم آبانتا ۱۱ آبان ماه انتخاب شده است که در استان قم طی این هفته بیش از ۶۵۰ برنامه ضمن افزایش تاب آوری مردم در شرایط بحران اجرا خواهد شد.
مهدی متقیان بیان کرد: واژه پدافند به معنای ضد حمله و غیرعامل نیز به معنای بدون اقدام است که پدافند غیرعامل مجموعه اقدامات پیشگیرانهای است که موجب تسهیل مدیریت بحران میشود.
او ادامه داد: در سراسر دنیا تهدیدات به دو دسته انسانی و طبیعی تقسیم میشود که در تهدید اول انسان قصد دشمنی و ضربه زدن به حریم امنی ما را دارد.
متقیان گفت: در این هفته بیش از ۶۵۰ برنامه فرهنگی، آموزشی، رزمایشی و همایشی در استان توسط دستگاههای اجرایی، حوزههای علمیه و مدارس برنامهریزی کردهایم.
او ادامه داد: پدافند غیر عامل با توجه اینکه در کشور موضوع جدید و ذاتاً در قالب انسان وجود دارد، به صورت سازمان یافته سال ۱۳۸۲ با تدبیر رهبر ایجاد و در استان قم نسبت به سال گذشته پیشرفت خوبی محقق شده است.
مدیرعامل پدافند غیرعامل استان قم افزود: بعد از سه سال طرح جامعه پدافند غیرعامل به اتمام و به تصویب رسید و امروز میدانیم که در چه حوزهای باید اقدام انجام شود تا تاب آوری افزایش پیدا کند.
متقیان با بیان اینکه پدافند غیرعامل خروجی نهایی حفاظت از جان مردم است، عنوان کرد: یکی از بندهای اساسنامه پدافند غیرعامل ترک فعل مدیران است که در صورت مشاهده و با تأیید استانداران میتوانند به دستگاه قضائی معرفی شوند.
مدیرعامل پدافند غیرعامل استان قم با بیان اینکه مسائل اقتصادی و تغییر باورها از جمله اقداماتی است که در اولویت پدافند غیرعامل استان قم قرار دارد، گفت: جنگ شناختی با محوریت جنگ ترکیبی از جمله مقولاتی است که شهروندان با آن درگیر هستند که کارگروه فرهنگی به ریاست صدا و سیمای استان قم و کارگروههای مرتبط برای مرتفع کردن این موضوع اهتمام دارند.
مدیرعامل پدافند غیرعامل استان قم بیان کرد: سطح امنیتی استان قم خوشبختانه در حوزههای مختلف نسبت به سالیان گذشته بر اساس ایدیولوژیهای دستگاهها ارتقا پیدا کرده است.
استان قم در حوزه پدافند غیرعامل با ۸ عنصر اصلی رو به رو است که این حوزهها به بخشهای عمومی (استتار، اختفا، فریب، جابهجایی و نظامی)، سایبری، کالبدی، الکترونیک، زیستی، پرتویی، مردم محوری و شیمیایی تقسیم میشود.
حوزه تهدیدات به دو دسته انسانی و طبیعی تقسیم بندی میشود که نوع اول نشأت گرفته از فعالیتهای انسانی است و بخش دوم نیز مربوط به بلایای طبیعی از جمله زلزله، سیل و طوفان بوده که استان قم در این بخش با ۱۸ تهدید رصد شده مواجه است.
کشور ما جزو ۶ کشور حادثه خیز دنیا است که از میان ۴۰ نوع حادثه طبیعی که تا کنون بشر تجربه کرده، ۱۸ مورد در استان قم امکان وقوع دارند و یکی از این ۱۸ بلایای طبیعی که سایه سنگینش بر سر مردم قم افتاده، زلزله است.
وجود زلزلههای بزرگ در پیشینه زلزله خیزی محدوده استان قم و همجوار بودن استان با استان پر خطر تهران لزوم بررسی لرزه زمین ساخت و لرزه خیزی منطقه را آشکار میسازد.
کارشناسان میگویند بیشتر گسلها در قسمت جنوبی استان قم قرار دارند. محدوده جنوب غربی منطقه لرزه خیزی بالاتری نشان میدهد و زمینلرزههای نسبتاً بزرگ منطقه هم در این محدوده رخ دادهاند.
بر اساس اساسنامه پدافند غیر عامل که به تأیید مجلس شورای اسلامی و فرماندهی کل قوا رسیده است، مسئولان دستگاهها و نهادهای هر استان مسئولیت پدافند را بر عهده دارند و مسئول پدافند غیرعامل هر استانی، استاندار آن است که دبیر آن با حکم وی مشخص میشود.