به گزارش پایداری ملی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بیست و هشتمین جلسه کارگروه دائمی شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان، امروز ۹ بهمن ماه با حضور اعضای کارگروه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برگزار و کلیات نقشه راه دانشبنیان شدن اقتصاد ملی مورد بررسی قرار گرفت.
نقشه راه دانشبنیانشدن اقتصاد که از اوایل امسال بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در دستورکار دولت قرار گرفته است، به عنوان مسیر گذار کشور از اقتصاد نفتی به اقتصاد دانشبنیان، خطوط کلان کشور در این حوزه را ترسیم خواهد کرد.
این نقشه بر اساس چهار رویکرد اصلی یعنی پرهیز از نگاه ناقص به مفهوم دانشبنیانی اقتصاد، اقتصاد دانشبنیان به مثابه حرکت به سمت فعالیتهای با ارزش افزوده بالا، کاهش ارزبری و رفع گلوگاههای اقتصادی و صنعتی، افزایش حجم دانش بهکار رفته در محصولات و خدمات (ارتقای پیچیدگی اقتصادی) و جبران عقب ماندگی صنایع کشور و بهبود سطح فناوری در آنها با هدف همپایی فناورانه طراحی شده است.
اسناد بالادستی، وضعیت موجود کشور، پیشنهادهای دستگاههای اجرایی و مطالعه اسناد هفت کشور منتخب در این حوزه از جمله ورودیهای این نقشه راه بوده است.
این سند مشتمل بر سه حوزه اولویتدار اقتصادی (توسعه تولید و بازار فناوریها و محصولات محوری و صنعتساز، توسعه اقتصاد دیجیتال و صنایع خلاق و ارتقای ارزش افزوده، بهرهوری، رقابتپذیری و دانشبنیانشدن بخشهای اصلی اقتصاد) و پنج موتور محرک و زیرساخت (نظام حکمرانی اقتصاد دانشبنیان، ارتقای سرمایه انسانی و زیرساختهای زیستبوم نوآوری، تقویت توان و تنوع صادراتی با تأکید بر محصولات دانشبنیان، ارتقای نظام تأمین مالی پشتیبان اقتصاد دانشبنیان و توانمندسازی شرکتهای دانشبنیان و بنگاههای پیشران) تدوین و پیشنهاد شده است.