به گزارش پایداری ملی، برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتگو با موضوع جنگ ترکیبی دشمنان و اشراف اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران و با حضور دکتر صادق گرجی زاده پژوهشگر فضای سایبر به روی آنتن رفت.
صادق گرجی زاده با بیان اینکه مفهوم جنگ ترکیبی در دههای اخیر مورداستفاده قرار گرفته است گفت: از زمانی که رسانه وارد زندگی مردم شد و توانست نقش خود را ایفا کند و با گسترش آن معنای جنگ ترکیبی در تهدیدات خود را نشان داد.
وی با اشاره به کودتای ۲۸ مرداد اظهار کرد: یکی از آسیبهایی که در آن زمان ایجاد شد ناشی از جنگ ترکیبی بود و کشور از حوزه سیاسی و دیپلماسی دچار آسیب شد که در نهایت منجر به شکاف در جامعه، بازگشت شاه و تداوم سیاستهای استعماری شد.
این پژوهشگر فضای سایبر در مصاحبه با رادیو گفتگو با تصریح بر این مسئله که استفاده از ابعاد صرفاً نظامی برای ضربهزدن به حریف کارساز نیست، بیان کرد: استفاده از حوزههای مختلفی از جمله سیاسی و اقتصادی همواره در دستور کار دشمنان برای فشار بیشتر به کشورمان بوده است. همچنین باقدرت گرفتن رسانه و ابزارهایی که در اختیار بشر قرار داده است، جنگ ترکیبی شکل، سرعت، دقت و اثرگذاری بیشتری پیدا کرده است.
وی افزود: وقتی اینترنت و سامانههای مختلف بر آن سوار شد، طراحیهای عملیات پیچیدهتر، سرعت آن بیشتر و اثرگذاری بیشتری هم دارد. دشمنان اگر بخواهند ضربهای وارد کنند، بر بستر رسانه و ارتباطی وارد میکنند؛ زیرا هم راحتتر است و هم اثر آن بیشتر است.
گرجی زاده با بیان اینکه دشمنان با استفاده از جنگ ترکیبی، تفکرات جامعه هدف را با خود همراستا میکنند، اظهار کرد:، چون سرعت نشر اطلاعات و سازماندهی بر بستر رسانه و سایبر بالا است، در حوزه دیپلماسی شاهد اثرگذاری بیشتری هستیم. دشمنان برای افزایش سرعت عملیات در جنگ ترکیبی اقدام به ایجاد سامانههای مختلف میکنند.
وی اشاره کرد: دشمنان با توسل به فنون جنگهای ادراکی و شناختی، موضوعات کوچک در یک جامعه را تبدیل به مسائل مهم تبدیل میکنند و در زمان کوتاهی مبدل به اولویت اول آن جامعه میشود، بهطوریکه جریانات سیاسی حول آن شکلگرفته، اعتراضات ایجاد میشود و بر اقتصاد نیز اثر میگذارد.
این پژوهشگر فضای سایبر از اثرات گسترده جنگ ترکیبی و شناختی بر نبردهای اطلاعاتی گفت و اظهار کرد: مدارهای اطلاعاتی در کشورهای مختلف اگر از فرایند مناسبی برخوردار نباشد، در برابر جنگهای شناختی آسیب بسیار زیادی میبیند. علیرغم اینکه بعضی کشورها دستگاههای اطلاعاتی زیادی دارند؛ اما در جنگ ترکیبی شکست میخورند، زیرا مدار اطلاعاتی در این کشورها اختلال دارد.
وی به حوادث پاییز و اغتشاشات اشاره کرد و گفت: پایه و شروع جنگ ترکیبی دشمنان در پاییز، موضوعات ادراکی و شناختی بود که دشمنان به آن متوسل شدند. این عملیات حدود یک سال پیش در اندیشکدههای دشمنان کشورمان طراحی شده بود و حتی آدمهای شناسایی و پرورش داده بودند. این مسئله را میتوان از تحلیل عملکرد دشمنان پس از حوادث مهر و آبان متوجه شد.