۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۸
کد خبر: ۶۹۹۶۶
مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران گفت: اگر تا 3 ماه آینده مالکان ساختمان های پرخطر پای کار نیایند اسامی آنها اعلام می شود و در این زمینه با کسی تعارف نداریم.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری فارس،  متروپل در روزهای ابتدایی خرداد سال جاری فروریخت و تعدادی از شهروندان در این حادثه جان خود را از دست دادند.

در سال 95 هم ساختمان پلاسکو در تهران فروریخت و تعدادی از آتش نشانان در حادثه جان خود را از دست دادند. بعد از وقوع این حادثه مدیران شهری تصمیم گرفتند توجه ویژه ای به ساختمان های ناایمن کنند.

33 هزار ساختمان ناایمن با درجه ایمنی متفاوت شناسایی شد.129 ساختمان  پرخطر هستند و باید هر چه سریعتر ایمن سازی صورت گیرد.

 باید زمینه و عامل بروز حوادثی مثل متروپل اصلاح شود

سروری نایب رییس شورای شهر تهران نیز در این باره می گوید: در شورای عالی استان ها  موضوع متروپل را پیگیری می کنیم. همچنین گزارش کارشناسی پلاسکو به کتابخانه‌ها رفت و هیچ اتفاقی در آن رخ نداد.یکی از ویژگی‌های مدیر موفق و کارآمد این است که از تهدید فرصت بسازد و مهمترین مسئله در متروپل این است که این اتفاق باید به مقررات جدید تبدیل شود وگرنه مثل پلاسکو هیچ اقدامی رخ نمی‌دهد.

وی ادامه داد: در تهیه گزارشی پلاسکو کارشناسان مطرح کشور نقش داشتند و بسیار کارآمد بود اما متاسفانه به مقررات تبدیل نشد و گزارشی برای کتابخانه‌ها بود.

سروری  با بیان اینکه وزیر کشور در حادثه متروپل تاکید داشت که باید زمینه و عامل بروز این حوادث اصلاح شود، گفت: پیشنهاد می‌شود که گزارش پلاسکو را به عنوان یک منبع قوی در دستور کار قرار دهیم و دوباره کار را از صفر شروع نکنیم. گزارش پلاسکو از کتابخانه‌ها بیرون بیاید و مورد توجه قرار گیرد.

در حال حاضر جلساتی با مالکان ساختمان های ناایمن گذاشته شده و از آنها می خواهند که اقدام به مقاوم سازی، نوسازی و ... کنند.

دادستانی ورود کرد/ تعدادی از مالکان ساختمان های پرخطر پای کار آمده اند

قدرت الله محمدی مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: با مالکان ساختمان های ناایمن جلسه داریم و همچنین دادستانی هم ورود کرده است.

اسامی ساختمان های ناایمنی که مالکان آنها تا 3 ماه آینده پای کار نیایند حتما اعلام می شود

وی ادامه داد: تعدادی از مالکان پای کار آمده اند و تعامل خوبی برقرار شده و گام های خوبی در زمینه ایمن سازی انجام شده است.

 مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران بیان کرد: اسامی ساختمان های ناایمنی که مالکان آنها تا 3 ماه آینده پای کار نیایند حتما اعلام می شود و با کسی تعارف نداریم.

وی گفت: فعلا مالکان 129 ساختمان پرخطر را فراخواندیم و امیدواریم اقدامات خوبی صورت گیرد.

چند روزی در دوره قبلی مدیریت شهری اسامی ساختمان های ناایمن شهر اعلام شد اما در مدت زمان کوتاهی از روی خروجی برداشته شد.

 شاهد اصلاح قوانین و مقررات هستیم/ نقشه‌های گسلی شهر تهران را دریافت کردیم

احمد صادقی عضو شورای ششم شهر تهران دراین باره می گوید: شاهد اصلاح قوانین و مقررات هستیم اما این اصلاح از اقدامات بعدی جلوگیری می‌کند و کار با سرعت کمی پیش می‌رود و تا زمانی که تعارض منافع افرادی که در اصلاح قوانین ذینفع است وجود داشته باشد همچنان شاهد این موارد خواهیم بود.


به گفته صادقی، زمانی که نقشه‌های گسلی شهر تهران را دریافت کردیم قرار بود ضوابط این ساخت و ساز در پهنه گسلی را مرکز مطالعات شهرداری تعریف و شورای عالی شهرسازی آن را تهیه و پس از تصویب آن را ابلاغ کند اما پس از گذشت ۶ سال هنوز این اتفاق نیفتاده است چون افرادی که در مرکز اطلاعات مسکن نشسته‌اند خودشان از بزرگترین سازندگان و معمارهای کشور هستند که با تصویب این مقررات منافع خودشان به خطر می‌افتد.

وی گفت: با اصلاح قوانین منافع کارشناسان شورای عالی شهرسازی به خطر می‌افتد، گفت: نظام مهندسی هم با مشکلاتی روبرو است و هنوز مهر مهندس دست پیمانکار است و چاره‌ اندیشی نشده، تا این موارد مشخص نشود، مطالعات به نتیجه نمی‌رسد.

مدیریت شهری برنامه های برای ایمن سازی ساختمان های ناایمن دارد و گام هایی در این زمینه برداشته شده است.علیرضا نادعلی عضو شورای شهر تهران در این باره می گوید: ایمنی ساختمان ها از دغدغه‌های چندماهه در شورا بوده است.شهرداری کار خوبی انجام داد و مدت چهار ماه روی طرحی کار کرد و با حادثه متروپل دغدغه مجددی اتفاق افتاد که در این ایام در هر جلسه شورا مورد بررسی قرار گرفت.

با حادثه متروپل دغدغه مجددی اتفاق افتاد/ نباید دچار عجله و شتاب زدگی شویم

نادعلی با اشاره به انتشار لیست ساختمان های ناایمن تهران با تأکید بر اینکه وقتی اتفاق تلخی می‌افتد عبرت گرفته شود و به موقع بازنگری ها و نظارت ها صورت می گیرد، یادآور شد: در این مواقع نباید دچار عجله و شتاب زدگی شویم.

وی ادامه داد: طرحی در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در حال پیگیری است و باید اجازه دهیم پس از هماهنگی‌ها در شهرداری، طرح ارائه شده و نظرات را بشنویم و یک طرح همه جانبه داشته باشیم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در این رابطه هماهنگی بین معاونت‌های شهرداری وجود دارد، گفت: بخشی نگری مشکل در ایمنی ساختمان ها ایجاد می کند و اگر پس از بررسی ها لیستی ارائه شود ممکن است تعداد متفاوت و بیشتر از این باشد و این فهرست قابل اتکاتر است و می توان بر اساس آن تصمیم گرفت.

طبق قانون اداره راه و شهرسازی استان تهران صرفا می‌تواند به ساختمان های ناایمنی که شناسایی می شود؛ تذکر داد.خلیل محبت خواه مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در این باره می گوید: طبق قانون اداره راه و شهرسازی استان تهران صرفا می‌تواند به موارد ناایمنی که شناسایی می‌کند تذکر دهد. در مرحله‌ای که تذکر اثر نداشته باشد، علیه آن‌ها اقدام حقوقی و قضایی می‌شود.

محبت خواه به ساختمان هایی با عمر بالا و بافت نه چندان با کیفیت اشاره کرد و گفت: این ساختمان ها بر اساس طرح تفصیلی شهر باید تخریب و بازسازی شوند. در بسیاری از مناطق بر اساس طرح تفصیلی شهر، تراکمی که برای ساختمان ها داده شده است، بلندمرتبه است به طوری که در برخی از مناطق تا ۲۰ طبقه نیز وجود دارد؛ اما گاها در مناطقی که نباید تراکم وجود داشته باشد، ساختمان هایی تا ۱۴ طبقه هم ساخته می شود که این ساختمان ها نوعی نازیبایی بصری ایجاد می کند.

برخی مسوولان پیشنهاد دادند که کمیته‌ای تخصصی متشکل از وزارت راه و شهرسازی و نظام مهندسی تشکیل شود.مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در این باره می گوید: قطعا ساختمان‌های ناایمن موضوع مهمی است و آتش نشانی براساس تخصص خود بررسی‌هایی را انجام داده و نظراتی را اعلام کرده است اما برخی مراجع این را قبول نداشتند و یا موافق اعلام این ساختمان‌ها نبودند.

وی اظهار کرد: من موافق انتشار این ساختمان‌های ناایمن هستم چرا که مردم بدانند این ساختمان‌ها چه ساختمان‌هایی هستند اما این‌که در این ساختمان‌ها همه موارد ایمنی بررسی شده است یا نه؟ موضوعی است که باید بررسی بیشتری روی آن انجام شود و تصور می‌کنم شهردار تهران نیز همین نظر را دارد.

چمران گفت: نظر من این است که باید کمیته‌ای تخصصی متشکل از وزارت راه و شهرسازی و نظام مهندسی تشکیل شود و نهایتا تصمیم جدی و نهایی اتخاذ شود. باید ساختمان‌های ناایمن مورد پیگیری و بررسی قرار گیرند البته بررسی این موضوع در حال حاضر آغاز شده اما سرعت آن کم است و باید افزایش پیدا کند.

بر اساس این گزارش، شهرداری تهران در موضوع ساختمان های ناایمن ورود کرده و در صورتی که مالکان نوسازی نکنند اسامی ساختمان های ناایمن اعلام می شود و مدیر عامل آتش نشانی تاکید کرد که در این زمینه تعارفی با کسی ندارند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر