معاون بهره برداری شرکت برق منطقه ای تهران هفت اقدام این مجموعه برای عبور از پیک مصرف برق تابستان را که با انجام آنها می توانیم از تابستان ۱۴۰۰ بدون خاموشی عبور کنیم را تشریح کرد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از مهر، رسول قسمت در پاسخ به اینکه با توجه به در پیش بودن روزهای گرم سال، چه اقداماتی برای کاهش تلفات شبکه و مدیریت مصرف برق در دست انجام دارید، گفت: هر ساله با شروع تابستان و گرم شدن هوا و استفاده گسترده از وسایل سرمایشی، بار مصرفی افزایش قابل توجهی مییابد. اگر تجهیزات شبکه برای این مقدار بار آمادگی و ظرفیت لازم را نداشته باشد، به طور قطع برق رسانی به مشترکین دچار مشکل شده و گاهی میتواند منجر به خاموشیهای گسترده در شبکه شود. بنابراین به جهت حفظ پایداری شبکه و تجهیزات برق رسانی، شرکتهای برق منطقهای و شرکتهای توزیع ناچار به اعمال خاموشی در بخشی از شبکه هستند.
وی افزود: در همین ارتباط برای حفظ آمادگی شبکه در روزهای اوج مصرف، شرکت برق منطقهای تهران از مدتها قبل اقدامات مؤثری را اجرا میکند. این اقدامات در دو بخش توسعه شبکه شامل توسعه خطوط و پستهای برق فشار قوی و همچنین آماده سازی شبکه شامل بهینه سازی، سرویس، برطرف کردن عیوب و رفع نقاط ضعف شبکه هستند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در بخش اول هر ساله و پیرو مطالعات فنی شبکه پروژههای زیادی براساس اولویت تعریف و اجرا میشود، ادامه داد: اجرای این طرحها منجر به افزایش ظرفیت شبکه و همچنین افزایش قابلیت اطمینان شبکه و سهولت در جابجایی و انتقال بار در شبکههای برق رسانی میشود.
به گفته این مقام مسئول، در رابطه با بخش دوم در طول سال و قبل از شروع ماههای گرم سال فعالیتهای گسترده ای از جمله بازدید خطوط و تجهیزات شبکه به صورت چشمی و ظاهری یا با استفاده از دستگاههای حرارت یاب، تعمیر و رفع عیوب تجهیزات، برطرف کردن نقاط ضعف شبکه، شاخه زنی و سربرداری درختان در حریمهای خطوط برق فشار قوی، آماده سازی سیستمهای خنک کنندگی ترانسفورماتورها و تجهیزات حفاظتی و کنترلی تست و اطمینان از عملکرد صحیح تجهیزات، تهیه سناریوهای رفع خاموشی در اثر وقوع حوادث ناخواسته در شبکه انجام میگیرد.
معاون بهره برداری شرکت برق منطقهای تهران با اشاره به اینکه این اقدامات هر ساله توسط پرسنل شرکتهای برق منطقهای و پیمانکاران زیر مجموعه انجام میشود تا مشترکین با حداقل مشکل و خاموشی شرایط پیک بار و تابستان را پشت سر بگذارند، اظهار داشت: با توجه به محدودیتهای مالی صنعت برق کشور و همچنین محدودیتهای فنی شبکههای برق رسانی، همکاری مردم عزیز و مدیریت مصرف و جلوگیری از مصرف بی رویه تا حد بسیار زیادی میتواند در کاهش خاموشیهای ناخواسته و افزایش کیفیت برق تحویلی به مشترکین مؤثر باشد.
این مقام مسئول در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چه اقدامات جدیدی برای بالا رفتن بهره وری در پستها به منظور خدمات رسانی بهتر به مردم انجام شده است، توضیح داد: در خصوص افزایش بهره وری در شبکههای برق رسانی در حوزه تحت پوشش شرکت برق منطقهای تهران اقدامات مؤثری انجام یا در حال انجام است؛ اصلاح سیستمهای خنک کنندگی ترانسفورماتورها و در نتیجه افزایش میزان بارگیری از آنها، بازسازی و به روزآوری برخی از تجهیزات مستعمل و استفاده مجدد آنها در شبکههای برق رسانی، افزایش ظرفیت برخی از خطوط موجود شبکه بجای احداث خطوط جدید، بازیابی و تصفیه فیزیکی و شیمیایی روغنهای مستعمل و بکارگیری مجدد آنها در چرخه بهره برداری از تجهیزات، استفاده از تجهیزات دپو شده در محل انبارها در رفع عیوب تجهیزات و طرحهای توسعه شبکه، ساده سازی و کوچک سازی ابعاد پستهای فشار قوی در جهت کاهش قیمت تمام شده و بدون کاهش کیفیت و در نهایت استفاده از روشهای نوین در بهره برداری از شبکههای برق رسانی مانند استفاده از پهپاد با سیستم پردازش تصویر در بررسی و بازدید خطوط برق فشار قوی و تجهیزات پستهای برق، هوشمند سازی برنامههای سرویس و نگهداری تجهیزات شبکه استفاده از انواع سنسورها و نرم افزارهای مربوطه به منظور مانیتورینگ تجهیزات از جمله این اقدامات به شمار میرود.
قسمت تاکید کرد: با توجه به شرایط ویژه کشور در حال حاضر امیدوارم مردم عزیزمان مثل همیشه پرسنل خدوم صنعت برق را در عبور مطمئن از پیک بار سال جاری کمک کنند.