این کنفرانس که مرکز سیاستها و راهبرد در مرکز چند منظوره هرتزلیا برگزار کرد، در سال جاری بر مسائل امنیتی متمرکز بود و سئوالاتی همچون «آیا اسرائیل در جنگ آینده پیروز خواهد شد؟، آیا شکافهایی در اجماع آمریکایی در خصوص حمایت از اسرائیل ایجاد میشود؟ آیا ما نقطه بدون بازگشت به سمت تشکیل دولت یکپارچه را پشت سر گذاشتهایم؟ در آن مطرح شد.
این کنفرانس به برخی از چالشهای منطقهای و بین المللی که رژیم صهیونیستی با آن روبرو است، پرداخت از جمله ایران و نزاعات موجود میان قدرتهای جهانی و اینکه آیا روسیه در آینده به عنوان همپیمان یا رقیب اسرائیل در دخالتهای منطقهای روزافزونش در خاورمیانه تبدیل خواهد شد و اینکه تغییرات به وجود آمده در قاره اروپا چه تاثیری بر اسرائیل خواهد گذاشت؟
همچنین در کنفرانس هرتزلیا به چالشهای داخلی که جامعه صهیونیستی با آن روبرو است، پرداخت شد از جمله اینکه آیا دوران دولت قانون و دموکراسی در اسرائیل به سر آمده، چگونه می توان با شکافهای داخلی میان اسرائیلیها مقابله کرد.
بر اساس گزارش رسانه های رژیم صهیونیستی، اریئیل رایخمان رئیس و موسسه مرکز هرتزیلیا در این کنفرانس گفت در آستانه دومین انتخابات اسرائیل طی شش ماه به نظر میرسد مجموعه سیاسی و حزبی اسرائیل در حالتی از هرج و مرج بی سابقه در تاریخ اسرائیل به سر میبرند که تاثیرات منفی خود را در تمام جبههها اعم از داخلی و خارجی به جا خواهد گذاشت.
وی افزود هرج و مرج سیاسی که اسرائیل در آن به سر می برد و بهای سنگینی به خاطر آن خواهیم پرداخت و نه تنها دفاتر و نهادهای دولتی بلکه همه شهروندان از آن متضرر خواهند شد، علاوه بر آنکه به ما در این مرکز(هرتزیلیا) ضربه خواهد زد، مرکزی که برای آمادهسازی رهبران آینده اسرائیل فعالیت میکند.
خالد عزمی سفیر مصر در تل آویو هم از میهمانان ویژه این کنفرانس صهیونیستی بود که طی آن اظهار داشت ما در یک منطقه ملتهب و بحرانی به سر می بریم و باید به دنبال یافتن مسیرهای جدید برای تعامل با چالش های مختلفی که امروز وجود دارد، باشیم، ما با چالشهای تروریستی که پس از فروپاشی در کشورهایی مانند سوریه، یمن، عراق و لیبی مجددا در حال احیا شدن است، روبرو هستیم و هرگز به این تهدیدها و طرفهایی که بخواهند شهروندان و منطقه ما را تهدید کنند، اجازه چنین کاری را نخواهیم داد، ما خواهان خاورمیانه امن در برابر این تهدیدها هستیم و اجازه افراط گرایی یا تهدید تروریستی یا سلاح هسته ای را نمی دهیم.
وحشت رژیم صهیونیستی از انتقال مقاومت و نبرد از نوار غزه به کرانه باختری
رؤوفین ریولین رئیس رژیم صهیونیستی هم در سخنانی در این کنفرانس از احتمال انتقال مقاومت و نبرد از نوار غزه به کرانه باختری ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت من همانند تمام شهروندان از این می ترسم که در یک دولت غیر دموکراتیک زندگی کنم، کنست باید این نگرانی ها را درک کند، اما درباره تهدیدهای خارجی باید گفت آنچه امروز در نوار غزه جریان دارد، ممکن است به کرانه باختری منتقل شود. ما نمیتوانیم نزاع با فلسطینیان را بر اساس حق بازگشت و قدس و غور اردن حل کنیم، ولی باید با هم در کنار یک میز جمع شویم و با هم صحبت کنیم و این نکته را درک کنیم که همگی در یک مکان با هم زندگی میکنیم.
یوسی کوهین رئیس موساد(سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی) در این کنفرانس از افزایش نفوذ و جایگاه منطقهای جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کرد و با سخنرانی طولانی در این زمینه مدعی نقش موساد در یافتن فرصت های مثبت در منطقه شد .
کوهین افزود موساد یگان ویژهای را مخصوص افزایش تاثیرگذاری خود در دستیابی به توافقات صلح در منطقه ایجاد کرده و برای تشخیص فرصت های نادر در خصوص دستیابی به تفاهمات منطقه ای که صلح فراگیر را محقق کند و چه بسا پنجره فرصتها را به یکباره بگشاید، تلاش میکند.
اما ژنرال بنی گانتس رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و رئیس حزب موسوم به آبی-سفید(کاحول لاوان) در این کنفرانس از مختل شدن قدرت بازدارندگی رژیم سخن گفت و فرصت را برای انتقاد مجدد از بنیامین نتانیاهو رقیب سرسخت خود در انتخابات پیش روی غنیمت شمرد و اظهار داشت معیارها و شاخصهای نظریه بازدارندگی اسرائیل در برهه اخیر به سبب تردیدی که اسرائیل در به کارگیری قدرت تهاجمی خود نشان داده، برهم خورده است، زیرا رفتار میدانی بر امنیت اسرائیل تاثیر منفی می گذارد به ویژه بر ساکنان اطراف غزه(شهرک نشینان صهیونیست) که از دو سال گذشته تا کنون با تهدیدهای امنیتی روبرو هستند.
وی افزود زیانها تنها به مناطق اطراف غزه محدود نشده بلکه چه بسا به جبهه ها و مناطق دیگر کشیده شود، ایرانیها این سیاست را به خوبی دنبال می کنند، زیرا ضعفی که اسرائیل به ریاست نتانیاهو در برابر حماس در غزه نشان داده، پیام هایی را به طرف های دیگر در منطقه ارسال می کند به ویژه این پیام را که اسرائیل برای به کارگیری قدرتی که در اختیار دارد، آماده نیست.
ژنرال گادی آیزنکات رئیس سابق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی هم در این کنفرانس گفت دو میلیون انسان در نوار غزه و دو میلیون و هشتصد هزار نفر در کرانه باختری زندگی می کنند و همگی آنها، حملات مسلحانه(مقاومت مسلحانه) را شیوه و راه اساسی برای تحقق حقوق سیاسی، دینی و اجتماعی خود قلمداد میکنند که سبب شده است اسرائیل با یک چالش بسیار پیچیده روبرو شود.
وی افزود بر عکس آنچه در جبهه های دیگری که اسرائیل با آن روبرو است، رخ داده، مسئله فلسطین بسیار پیچیده است، ما پس از صخره سخت(نام جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه) در سال 2014 به یک قدرت بازدارندگی که سه سال و نیم طول کشید، دست یافتیم تا اینکه راهپیمایی های مردمی(بازگشت) در مرزهای نوار غزه آغاز شد.
وی گفت پنج سال اخیری که اسرائیل بدون جنگ سپری کرد، درست است که هیچ جنگ علنی و آشکاری رخ نداد، ولی ما جنگ های سری از قبیل نبرد میان جنگها پشت سر گذاشتیم که شاید به نبردی برسیم، ولی به ارزیابی های عمیق و تحلیلهای درست نیاز داریم.
ژنرال عاموس گلعاد رئیس اداره سیاسی و امنیتی سابق وزارت جنگ رژیم صهیونیستی و رئیس کنفرانس هرتزیلیا در سال جاری میلادی هم در سخنانی اظهار داشت ایالات متحده آمریکا مصمم است از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کند و تنها راه برای تحقق آن، محروم کردن آن از این توانمندی هاست با توجه به اینکه هیچ کشور عربی که موافق دستیابی ایران به سلاح هسته ای باشد، وجود ندارد، زیرا در صورتی که ایران به سلاح هسته ای دست یابد، کشورهای عربی هم ممکن است به سرعت برای دستیابی این سلاحها تلاش کنند.
وی افزود من وجود امنیت برای اسرائیل بدون ایالات متحده آمریکا را تصور نمی کنم، ولی به یک برنامه ریزی درست حتی در سایه وجود ترامپ به عنوان بزرگترین دوست ما نیاز داریم، باید هر کاری را برای اینکه ثبات اردن حفظ شود، انجام دهیم، همچنانکه عدم دیدار علنی روسای ستاد مشترک ارتش اسرائیل و مصر از چهل سال پیش هم پیامی به همراه دارد.
گلعاد اظهار داشت ما روابط شگفت آوری را با بسیاری از کشورهای عربی برقرار کردیم، ولی بدون فلسطینیان هیچ صلحی با آنها وجود نخواهد داشت، کشورهای عربی به آنها خیانت نخواهند کرد و دستگاه های امنیتی اسرائیل ممکن است در پیش بینی حوادث قابل انتظار و قابل پیش بینی در جهان عرب موفق نباشند واینکه این کشورها تا چه زمانی باثبات باقی خواهند ماند.
آویگدور لیبرمن رئیس حزب اسرائیل خانه ما و وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی هم در سخنانی در کنفرانس هرتزیلیا در یک فرصت طلبی انتخاباتی از نتانیاهو انتقاد کرد و گفت اسرائیل زمینه انتقال اموال را به غزه در مقابل شعله ور شدن آتش در مزاع شهرک های اطراف نوار غزه فراهم می کند، گویی نتانیاهو با این کار تامین مالی موشک ها را برعهده می گیرد.
وی افزود تشکیلات خودگردان فلسطین دیگر به عنوان یک قدرت و مجموعه پابرجا نیست، آنچه وجود دارد جزیره حماس و جزیره فتح است، امروز اگر انتخاباتی در کرانه باختری برگزار شود، قطعا حماس پیروز خواهد شد، فروپاشی امنیتی در کرانه باختری بزرگترین خطر نسبت به نوارغزه است، حماس به فلسطینیان ثابت کرد که بهترین راه برای تعامل با اسرائیل، قدرت(مقاومت) است.
تشدید اختلافات میان موساد و وزارت خارجه اسرائیل
یک رسانه رژیم صهیونیستی از خشم مقامات وزارت خارجه این رژیم از یوسی کوهین رئیس موساد(سازمان جاسوسی اسرائیل) خبر داد و نوشت مسئولان وزارت خارجه اسرائیل میگویند که کوهین، سازمان جاسوسی را برای سلب بیشتر اختیارات وزارت خارجه اسرائیل هدایت میکند.
یدیعوت آحارونوت نوشت این هفته توفانی در وزارت خارجه اسرائیل به راه افتاد، توفانی که پس از اظهارات یوسی کوهین رئیس موساد در کنفرانس هزتلیا به پا شد، کوهین طی این کنفرانس گفته بود موساد در برهه اخیر، اداره سیاسی امنیتی را تشکیل داده که ماموریت آن پیشبرد صلح منطقه ای در خاورمیانه به زعم خود است.
این رسانه نوشت این هفته توفانی در وزارت خارجه اسرائیل در پی اظهارات کوهین رئیس موساد در کنفرانس هرتزیلیا به وجود آمد، وی طی این کنفرانس گفته بود که موساد در برهه اخیر یک اداره سیاسی امنیتی ایجاد کرده که وظیفه آن پیشبرد صلح منطقهای در خاورمیانه است.
یک منبع در وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات کوهین گفت سخنان کوهین در کنفرانس هرتزیلیا آخرین میخ را بر تابوت وزارت خارجه اسرائیل زد، کوهین به شکل قاطع مشخص کرد که چه کسی بر سیاست های خارجی اسرائیل در منطقه تاثیر می گذارد، بله موساد و نه وزارت خارجه .
بر اساس گزارش یدیعوت آحارونوت، مسئولان بلندپایه وزارت خارجه اسرائیل همچنین از سخنان رئیس موساد مبنی بر افتتاح نمایندگی موساد در سلطان نشین عمان غافلگیر شدند، دفتری که در پی آنچه نبرد سری طولانی موساد در عمان خوانده شده، افتتاح شده است.
این رسانه به این نکته اشاره کرد که منابع مرتبط با وزارت خارجه اسرائیل این طرح را برای اولین بار در سخنان کوهین در کنفرانس هرتزیلیا شنیدند. این رسانه افزود سفر اخیر بنیامین نتانیاهو به سلطان نشین عمان در اکتبر گذشته را موساد ترتیب داده بود و شخص کوهین هم همراه نتانیاهو به مسقط رفته بود،رئیس موساد در آن سخنرانی خود همچنین به این مسئله افتخار کرد که روابط اسرائیل با روسیه هم به لطف موساد تقویت شده است.
همچنین مسئولان بلندپایه وزارت خارجه رژیم صهیونیستی ابراز عقیده کردند که احساسی که وجود دارد این است که کوهین و مائیر بن شبات رئیس شورای امنیتی اسرائیل برای سلب اختیارات وزارت خارجه و سیطره بر زمینه های کاری و فعالیت آن تلاش می کنند.
یدیعوت آحارونوت خاطر نشان کرد مسئولان ارشد وزارت خارجه اسرائیل متقاعد شده اند که فرمان خدشه وارد کردن به وزارت خارجه از بالا یعنی از سوی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر صادر شده که در دوران حکومتش جایگاه وزارت خارجه به شدت متزلزل شده است.
به گفته این مسئولان صهیونیست، خون کثیف و آلوده میان موساد و شورای امنیت اسرائیل و وزارت خارجه آن جاری است.مسئولان بلندپایه صهیونیست تصریح می کنند که موساد، وزارت خارجه اسرائیل را در جریان فعالیت های خود چه در خاورمیانه و چه در میادین و زمینه های دیگر مثل آفریقا قرار نمی دهد.
منبع : تسنیم